slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση για τη λειτουργία του νοσοκομείου Σύρου


Θέματα που άπτονται της λειτουργίας του νοσοκομείου Σύρου, καθώς και η εντατικοποίηση των ενεργειών για την άμεση επίλυση τους ήταν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης και του διοικητή του Γ.Ν. Σύρου Γιάννη Πετράκη, του διοικητικού διευθυντή Νίκου Τρίντζαλη και του προέδρου της Ένωσης Ιατρών του νοσοκομείου Αλέξανδρου Λημναίου.
Οι εκπρόσωποι του νοσοκομείου χαρακτήρισαν σημαντική την άμεση υλοποίηση της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου για την παροχή οικονομικών κινήτρων (σ.σ. καταβολή μηνιαίου επιδόματος 450 ευρώ από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας) στους επικουρικούς γιατρούς που θα επιλέξουν να εργασθούν στα νησιά της Περιφέρειας, ευχαριστώντας τον κ. Λεονταρίτη για την παρέμβαση της Περιφερειακής Αρχής. Επανέλαβαν επίσης, τοπάγιο αίτημα περί παροχής κινήτρων στους επικουρικούς, αγροτικούς και ειδικευόμενους ιατρούς προκειμένου να επιλέγουν κενές θέσεις στις Κυκλάδες.

Επιπλέον, ζήτησαν τη στήριξη της Περιφέρειας στο αίτημα άμεσης προκήρυξης επικουρικού προσωπικού (με έμφαση στις ειδικότητες του ορθοπεδικού, του ουρολόγου, της Γενικής Ιατρικής - Παθολόγου, μαιών, νοσηλευτριών, τραυματιοφορέων, διοικητικού υπαλλήλου), καθώς και για τη δημιουργία νέων θέσεων αγροτικών ιατρών τόσο στη Σύρο, όσο και στα υπόλοιπα νησιά του νομού.



«Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί η πολιτική της υποβάθμισης»

Από την πλευρά του, ο κ. Λεονταρίτης τόνισε πως «η κατάσταση που βιώνουν καθημερινά εργαζόμενοι κι ασθενείς, λόγω έλλειψης προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου είναι αποτέλεσμα της πολιτικής υποβάθμισης της δημόσιας υγείας, την οποία δε θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «το ανθρώπινο δυναμικό είναι αυτό που κρατά “όρθια” τη δημόσια περίθαλψη στον τόπο μας», γι’ αυτό η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου «θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου το νοσοκομείο της Σύρου να επουλώσει τις “πληγές” του, με πρώτη προτεραιότητα την επιδίωξη για άμεση συνάντηση όλων των φορέων με τον υπουργό Υγείας».

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, ο κ. Λεονταρίτης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την πλήρη ενημέρωση που του παρείχαν, τους συνεχάρη για τις προσπάθειες που κάνουν παρά τις σημερινές αντίξοες συνθήκες εργασίας τους και τους διαβεβαίωσε ότι το ενδιαφέρον της Περιφέρειας για την απρόσκοπτη λειτουργία του θα είναι συνεχές και έμπρακτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: