slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εξέγερση στα νησιά για την αύξηση του ΦΠΑ

 
Σφοδρές αντιδράσεις στις νησιωτικές περιοχές εγείρει ήδη το ενδεχόμενο κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, με τις τοπικές Αρχές να προειδοποιούν για τις συνέπειες στο τουριστικό προϊόν της χώρας.
Σε κοινή δήλωσή τους οι Περιφερειάρχες Νοτίου Αιγαίου και Βορείου Αιγαίου κ.κ. Γιώργος Χατζημάρκου και Χριστιάνα Καλογήρου αντίστοιχα, αναφέρουν:
«Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ των νησιών του Αιγαίου, βρίσκονται στο στόχαστρο τουλάχιστον μια πενταετία, πριν εμφανιστούν στο προσκήνιο οι “δανειστές”. Πρωτίστως, η χώρα μας πρέπει να πιστεύει στα θέματα που υποτίθεται ότι καλείται να υπερασπισθεί.

Και σήμερα, το πολιτικό προσωπικό που μας υπηρετεί, καλείται για μια ακόμη φορά να αποδείξει αν πιστεύει στη νησιωτικότητα ή θεωρεί τα νησιά μας “βάρος”».

Την ίδια ώρα, επείγουσα Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη κατέθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Δημήτρης Κρεμαστινός σχετικά με την αλλαγή της στάσης της Κυβέρνησης για το καθεστώς ΦΠΑ των νησιών.

Στην ερώτηση του ο κ. Κρεμαστινός επισημαίνει ότι προ περίπου 2 μηνών ο κ. Βαρουφάκης δήλωνε κατηγορηματικά στη Βουλή ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή του ΦΠΑ όσο εκείνος βρίσκεται στη θέση του Υπουργού Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: