slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι αριθμοί διαψεύδουν Πανούση: Κατά 300 άτομα αυξήθηκαν οι αστυνομικοί των VIPs


Ξεχειλίζει από αστυνομικούς το Τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας που είναι επιφορτισμένο με τη φύλαξη των VIPs. Τα στοιχεία που αποκαλύπτει ο «Ε.Τ» της Κυριακής δείχνουν ότι παρά τις εξαγγελίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, για εξοικονόμηση ανδρών από τις συνοδείες επωνύμων, το 4ο Τμήμα Προστασίας Προσώπων Ειδικών Κατηγοριών έχει αυξήσει τη δύναμη του τους τελευταίους τέσσερις μήνες κατά 300 άτομα.
Συγκεκριμένα, από 860 οι αστυνομικοί έγιναν.... 1.160, νούμερο που θεωρείται ρεκόρ. Και αυτό γιατί οι ένοπλοι που με «βύσμα» βρίσκονταν στη φύλαξη VIPs και επί Πανούση τους ήρθε μετάθεση για μάχιμη υπηρεσία, χρησιμοποιούν συγκεκριμένο… κόλπο για να επιστρέψουν στην προνομιακή για εκείνους θέση.

Πρόκειται για ένστολους που είχαν την οργανική τους θέση στη Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων, πήραν μετάθεση σε μάχιμη υπηρεσία, στην οποία όμως δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους γιατί ως δια μαγείας πήραν αμέσως απόσπαση στο 4ο Τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας.
Η αλήθεια με αριθμούς
-300 αστυνομικούς παραπάνω διαθέτει πλέον το 4ο τμήμα προστασίας προσώπων ειδικών κατηγοριών.
– 25 αξιωματικούς χωρίς συγκεκριμένες αρμοδιότητες έχει το VIP Τμήμα την ώρα που το νευραλγικό 2ο Τμήμα της υποδιεύθυνσης Δίωξης κατά ζωής, έχει μόλις 23
– 2.339 στόχους φυλάει συνολικά η αστυνομία, αριθμός τεράστιος για τα δεδομένα της χώρας μας
– 1 στους 5 αστυνομικούς δηλαδή, 10.000 από τους συνολικά 50.000 που έχει η ΕΛ. ΑΣ, απασχολείται σε φυλάξεις επωνύμων

Δεν υπάρχουν σχόλια: