slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βίντεο-σοκ από τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο Το ονοματίζουν «σκηνές από την πρώτη γραμμή»


Εκαιγαν ανενόχλητοι το κέντρο - Συνεργεία καθαρίζουν από το πρωί
Αντεξουσιαστές καίνε την ελληνική σημαία και πετάνε μολότοφ και πέτρες σε αστυνομικούς μέσα από το Πολυτεχνείο - Στα επεισόδια της Μεγάλης Τρίτης τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και συνελήφθησαν εννέα άτομαΣτην ανάρτηση ενός βίντεο σοκ από τα επεισόδια της της Μεγάλης Τρίτης μέσα από το
Πολύτεχνείο προχώρησαν οι αντιεξουσιαστές.




Το βίντεο με τον γλαφυρό τίτλο «Αθήνα: από την πρώτη γραμμή των επεισοδίων σε ένδειξη αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας» περιλαμβάνει πλάνα από την «σκοπιά» των αντεξουσιαστών την ώρα που συγκρούονται με την αστυνομία, επιδίδονται σε πετροπόλεμο, πετάνε μολότοφ και δέχονται τα χημικά από τους άνδρες των ΜΑΤ.

Κάποια στιγμή ένας από τους αντεξουσιαστές βάζει φωτιά με μια μολότοφ σε μια ελληνική σημαία την οποία έχουν κρεμάσει νωρίτερα στα κάγκελα της πλαϊνής εισόδου του ΕΜΠ επί της οδού Στουρνάρη.







Υπενθυμίζεται ότι στα επεισόδια της Μεγάλης Τρίτης οι άγνωστοι έγραψαν συνθήματα στον εξωτερικό τοίχο της Βουλής, έκαψαν αυτοκίνητα και τραύματισαν δύο αστυνομικούς ενώ η ΕΛΑΣ από την πλευρά της προχώρησε σε εννέα συλλήψεις και 21 προσαγωγές.

Οι εικόνες αυτές, οι οποίες, μάλιστα, είναι επενδεδυμένες με μουσική έχουν προκαλέσει νέο προβληματισμό στο κτήριο της Λεωφόρου Κατεχάκη με τους επιτελείς, σύμφωνα με το MEGA, να παραπέμπουν στον Νίκο Βούτση για λύση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης με δηλώσεις του στην εφημερίδα Real ζητά την παρέμβαση του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση του θέματος αφήνοντας υπονοούμενα ότι σχεδιάζει την παραίτησή του.

«Ο Πρωθυπουργός πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει», αναφέρει χαρακτηριστικά

Ο κ. Πανούσης υπογραμμίζει ακόμα πως οι αντιεξουσιαστές θέλουν να υπάρξει νεκρός στα επεισόδια για να επαναληφθούν τα επεισόδια του 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια: