slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επιμένει στο "λάθος" ο Αντώνης Σαμαράς

  
Το Βατερλώ της πρόσφατης παρουσίας στη Βουλή
Είναι αλήθεια ότι η σφοδρή, λεκτική, αντιπαράθεση ανάμεσα στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επισκίασε τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Οι περισσότεροι έμειναν στο συγκεκριμένο συμβάν και τα όσα πραγματικά (αν και όχι ουσιαστικά) ειπώθηκαν πέρασαν σε δεύτερη μοίρα.
Η συζήτηση κινήθηκε σε προεκλογικά επίπεδα, αναδεικνύοντας για άλλη μία φορά την ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού. Οι πολιτικοί αρχηγοί προτίμησαν περισσότερο τις ατάκες και τις εξυπνάδες και λιγότερο να επικεντρωθούν στην ουσία. Ο κ.Αλέξης Τσίπρας, αντί να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπία για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, προτίμησε να μας πει για άλλη μια φορά πόσο κακό έκανε στη χώρα η προηγούμενη κυβέρνηση. Ο κ. Σαμαράς και η προηγούμενη κυβέρνηση κρίθηκαν για τα λάθη, αλλά και για τις επιλογές τους, στις 25 Ιανουαρίου. Από τότε την ευθύνη της διακυβέρνησης την έχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας. Επειδή, λοιπόν, ο συνταγματικός νομοθέτης δεν δίνει τη δυνατότητα προσφυγής στις κάλπες κάθε βδομάδα, οι κυβερνώντες οφείλουν να αντιληφθούν ότι έχουν πάρει ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό και είναι υποχρεωμένοι να δώσουν λύσεις στα αδιέξοδα.

Το τι έκανε ή δεν έκανε ο Σαμαράς θα απασχολήσει τον ιστορικό του μέλλοντος. Πλέον, δεν έχει αξία να γίνονται πολιτικά μνημόσυνα. Το ζητούμενο είναι τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας, που οφείλει να εγκαταλείψει το συντομότερο δυνατόν τη ρητορική που ακολουθούσε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οπως και ο κ.Σαμαράς, για όσο ηγείται της Ν.Δ., οφείλει να καταλάβει ότι είναι λάθος να θυμίζει στον ελληνικό λαό το κατά την άποψή του λάθος που διέπραξε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Αν ο κόσμος θεωρούσε ότι τα είχε πάει καλά η προηγούμενη κυβέρνηση, είναι βέβαιο ότι θα την επέλεγε για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο της.

Η πλειοψηφία των πολιτών είχε διαφορετική άποψη. Επειδή το αποτέλεσμα της ετυμηγορίας των πολιτών είναι «νωπό», αποτελεί στρατηγικό λάθος να βγαίνει κάθε λίγο και λιγάκι ο κ. Σαμαράς και να υπενθυμίζει στους πολίτες πόσο μεγάλο λάθος έκαναν επιλέγοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Με βάση τα παραπάνω, η πρόσφατη εμφάνιση-ομιλία Σαμαρά στη Βουλή αφορούσε μόνον τον περίγυρό του. Εκείνο που θα έπρεπε να κάνει ο πρώην πρωθυπουργός είναι πολύ πιο απλό. Ανεβαίνοντας στο βήμα, θα ήταν προτιμότερο να υπενθυμίσει στον κ. Τσίπρα ότι τελείωσε το υπέροχο και ξέγνοιαστο ταξίδι στην αντιπολίτευση και ότι από δω και πέρα κυβερνά. Τίποτα περισσότερο.

Απλά, ορθά και κοφτά. Αντί αυτού, ο κ. Σαμαράςεμφανίστηκε σαν λογιστής μιας άλλης εποχής, παραθέτοντας νούμερα. Αυτά που έλεγε και πριν από τις εκλογές, πιστεύοντας μάλιστα ότι δεν υπήρχε πιθανότητα να ηττηθεί από τον Τσίπρα. Οπως και τότε, έτσι και τώρα κινείται σε λάθος λογική! Οσο ο κ.Τσίπρας μιλάει ως αρχηγός της αντιπολιτεύσεως και ο κ. Σαμαράς ως αρχηγός της κυβερνήσεως, τόσο θα αυξάνονται οι δείκτες της μονοκομματικής Δημοκρατίας. Ευθύνη της Ν.Δ. είναι να επαναπροσδιορίσει τη θέση της και να αποδεχτεί τον θεσμικό ρόλο που της έδωσαν οι πολίτες στις 25 Ιανουαρίου. Οσο τον αρνείται τόσο θα ρίχνει νερό στον μύλο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: