slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επαφές Μανώλη Μαργαρίτη στην Αθήμα για το μουσείο και τους κτηνοτρόφους

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Μανώλης  Μαργαρίτης στη 
συνεδρίαση
 του 
Δημοτικού Συμβουλίου   Δήμου Αθηναίων
Για το θέμα της λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Νάξου και για την πώληση των Ναξιακών προϊόντων στου Ψυρρή είχε επαφές στην Αθήνα τις τελευταίες ημέρες ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης  Μαργαρίτης όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Πιο συγκεκριμένα:

Την επίλυση δύο σημαντικών και φλεγόντων προβλημάτων, διεκδίκησε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Αθήνα.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Δημήτρη Αθανασούλη, θέτοντας το ζήτημα της απρόσκοπτης λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Νάξου, το οποίο εξαιτίας της υποστελέχωσης, ανοίγει για το κοινό μόνο μία φορά την εβδομάδα. Ο Μανώλης Μαργαρίτης εξέφρασε την αναγκαιότητα να λειτουργεί καθημερινά ο αρχαιολογικός χώρος, ελπίζοντας ότι σύντομα η πρόταση θα υλοποιηθεί και το Μουσείο θα λειτουργεί σε ημερήσια βάση.

Επίσης, ο Δήμαρχος συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων, προκειμένου να διεκδικήσει την παραχώρηση θέσης στου Ψυρρή κατόπιν αιτήματος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Φιλωτίου για την πώληση των Ναξιακών Τοπικών Προϊόντων. Ο Μανώλης Μαργαρίτης προσκλήθηκε στο έδρανο του προεδρείου και εισηγήθηκε το θέμα, παρουσιάζοντας την 60χρονη πορεία του θεσμού και υποστηρίζοντας την συνέχισή του. Κατόπιν της εισήγησης του Μανόλη Μαργαρίτη και διαλογικής συζήτησης, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων αποφάσισε, κατά μεγάλη πλειοψηφία, να υποβάλει αίτημα στην Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σχετική αδειοδότηση για τους κτηνοτρόφους της Νάξου.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων και της απόφασης της Περιφέρειας, ο Μανώλης Μαργαρίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του που το ζήτημα αυτό έλαβε ευρεία διάσταση και τέθηκε στη συνεδρίαση του μεγαλύτερου Δημοτικού Συμβουλίου της χώρας μας.

Συνεχίζοντας τις επαφές του για σημαντικά ζητήματα της Νάξου, ο Μανόλης Μαργαρίτης έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, τη Δευτέρα το πρωί, προκειμένου να συζητήσει για τα προβλήματα του Νοσοκομείου – Κ.Υ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: