slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ιερά Μητρόπολη Σύρου: Αυτή είναι η αλήθεια για τον Λευτέρη

Αναφορικά με δημοσιεύματα, που εξέθεσαν πανελληνίως τον ευγενή, πολιτισμένο και κατά παράδοση φιλάνθρωπο Συριανό Λαό, αλλά και την Ιερά μας Μητρόπολη και τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, σχετικά με την περίπτωση του κ. Λευτέρη Ζαράνη, από τον επί τεσσαρακονταετία Εφημέριο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Πρωτοπρ. Κωνσταντίνο Κοντό, ανακοινώνονται τα ακόλουθα, προς όσους δεν γνωρίζουν, αλλά και προς όσους θα ώφειλαν, ως εκ του λειτουργήματός τους, να γνωρίζουν:
1. Πριν περίπου μια δεκαετία, ο Ναός του είχε ενοικιάσει σπίτι, όπισθεν ακριβώς αυτού, στην οδό Ασκληπιού, και πλήρωνε το ενοίκιο και τα άλλα πάγια έξοδά του (π.χ. ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ), αλλά μετά από έξι μήνες η μητέρα του τον πήρε μαζί της.
2. Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ήρθε πάλι στο Ναό, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να συγκατοικήσει άλλο με τη μητέρα του και τα αδέλφια του και ζητούσε να του βρούμε ξανά σπίτι. Του νοικιάσαμε και πάλι σπίτι στη περιοχή «Πευκάκια», ιδιοκτησίας κυρίας Πηνελόπης Γκιουζέλη. Εκεί, άρχισε να δημιουργεί προβλήματα στους περιοίκους, κάνοντας υπερβολικό θόρυβο, πετώντας αυγά και άλλα παρόμοια, με αποτέλεσμα να εισπράττουμε τη δυσαρεστεί των γειτόνων του. Μετά από λίγο καιρό εγκατέλειψε και αυτό το σπίτι και πήγε πάλι με τη μητέρα του.
3. Απευθυνθήκαμε στον υπεύθυνο του Γηροκομείου Ταλάντων, της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος του πρότεινε να διαμένει στο Ίδρυμα, με όλη τη σχετική περίθαλψη, αλλά εκείνος απέρριψε την πρότασή του κατηγορηματικά.
4. Εκ παραλλήλου, η μητέρα του παίρνει μία καλή σύνταξη του ΙΚΑ, οπότε μαζί με το προνοιακό επίδομα των 300 ευρώ το μήνα, που παίρνει ο ίδιος, θα μπορούσαν να ενοικιάσουν ένα σπίτι και να ζουν άνετα και αξιοπρεπώς, περισσότερο, μάλιστα, άνετα από πολλούς άλλους εμπερίστατους συμπολίτες μας, δεδομένου ότι και ο Δήμος μας του παρέχει δωρεάν σίτιση ημερησίως.
5. Πέρα από τα παραπάνω, εδώ και αρκετά χρόνια παίρνει την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα ένα βοήθημα από το Ναό μας και ένα διμηνιαίο βοήθημα από το Σύλλογο κυριών του Φιλοπτώχου της Κοιμήσεως, ενώ τόσο ο ίδιος, όσο και η μητέρα του βοηθούνται τακτικά και από το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως.
6. Καθημερινά δε έρχεται Ναό μας, όπου παραμένει επί ώρες, είτε για να φορτίσει το κινητό του, είτε για να παίξει με τον φορητό Υπολογιστή του!!!!




Όσοι νομίζουν ότι τα παραπάνω συνιστούν κοινωνική αναλγησία και αδιαφορία της Εκκλησίας, δεν έχουν παρά να δώσουν πρώτοι το παράδειγμα, αναλαμβάνοντας τη διαμονή και τη σίτισή του…..




http://www.tomamoyni.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: