slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Στενό μαρκάρισμα» στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από το ΠΑΣΟΚ




«Στενό μαρκάρισμα» στους υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ, που απελευθερωμένο πια από τις κυβερνητικές ευθύνες, δείχνει αποφασισμένο να μην αφήσει τους κυβερνώντες σε χλωρό κλαρί, ασκώντας, όπως λεγόταν παλαιότερα, δομική αντιπολίτευση.





Την 6 Μαρτίου, ερώτηση στον πρωθυπουργό κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος, ζητώντας να μάθει αν υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών την τροποποίηση-παράταση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης, αν προτίθεται η κυβέρνηση να την φέρει στη Βουλή προς κύρωση και πότε. Αιτείτο μάλιστα και την κατάθεση στη Βουλή του όλου κειμένου στα αγγλικά και τα ελληνικά, καθώς και την αλληλογραφία της ελληνικής πλευράς με τους εταίρους μας και το ανακοινωθέν του Eurogroup.
Ακολούθησε η κατάθεση επίκαιρης ερώτησης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκου στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, με την οποία ζητείτο ενημέρωση για την πορεία των εσόδων και τις αποκλίσεις από τους στόχους του προϋπολογισμού. Ο βουλευτής ρωτούσε ακόμα τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε να μην υπονομευθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος και να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες του Δημοσίου.
Τη σκυτάλη πήρε ο Δημήτρης Κρεμαστινός με επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη αυτή την φορά. «Χωρίς οξυγόνο δεν υπάρχει ζωή (…) Χωρίς ανάπτυξη η χώρα είναι καταδικασμένη να καταστραφεί οικονομικά τελείως», σημείωνε στο κείμενο της επίκαιρης ερώτησης ο γιατρός του κόμματος, ζητώντας να μάθει τι σκοπεύει να πράξει ο υπουργός για να προσελκύσει επενδύσεις, σε ποιο χρονοδιάγραμμα και σε τι είδους ανάπτυξη στοχεύει.

Το «γαιτανάκι» των ερωτήσεων, συνέχισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, που απευθύνθηκε στον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά, για να τον ρωτήσει αν είχε συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλα(!), αν συνάδελφός του συνάντησε τον πρωθυπουργό, ποια ήταν η ατζέντα των συναντήσεων αυτών, ποιους άλλους υπουργούς Εξωτερικών έχει συναντήσει στην Αθήνα και ποιους στο εξωτερικό.

Επίσης, ερώτηση κατέθεσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προς τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη σχετική με την «Πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2007-2013 και ΣΕΣ (νέου ΕΣΠΑ) 2014-2020», όπου επισημαίνει ότι βρίσκονται σε κίνδυνο κονδύλια του ΕΣΠΑ ύψους 28 δις ευρώ και τυχόν καθυστέρηση στην απορροφητικότητα τους μπορεί να οδηγήσει σε αδιέξοδο μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, επαγγελματίες και εργαζομένους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Τέλος, το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τροπολογία–προσθήκη στο σ/ν: «Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της Κυβέρνησης και των Κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις.» για την επέκταση του ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τι λες ρε φίλε είμαστε και τύποις συντοπίτες...
ρώτησε ο Μπένυ για το αν θα έρθει το κείμενο σε ελληνικά και αγγλικά στη βουλή? γιατί? για να μην το ξαναδιαβάσει ο Χρυσοχοΐδης και όλα τα άλλα φυντάνια?
ρώτησε ο Κουτσούκος για την πορεία των εσόδων? σοβαρά? το ότι έκλεισε το τελευταίο τρίμηνο του 2014 με έλλειμμα και όχι με πλεόνασμα του το είπανε ή να στείλω κάποιο με ντουντούκα να του το φωνάξει?
ρώτησε ο Λοβ για τη Βενεζουέλα? Ρε Λοβ σύρε κι έλα στη Βενεζουέλα που έχει γενόσημα τρέλα... Αυτό πάλι? Ναι είχε και μια επαφή με το Σουρινάμ μήπως θες να δεις μαι Λοβ (my Love) τι δίνει εκεί η προθεσμιακή κατάθεση?
ζήτησε ο δόκτωρ ανάπτυξη? γιατί δεν την πέτυχε 2,5 χρόνια τώρα με υπουργό οικονομικών και αντιπρόεδρο τον Μπένυ? και τι είναι η ανάπτυξη εσύ νεώτερε δόκτωρα? κάτι που το παραγγέλνεις στο σουβλατζίδικο και σου βάζουν μία με διπλόπιτη με μπόλικο κρεμμύδι?
ρώτησε αυτή η μορφή ο Οδυσσέας ερώτηση? βρίσκονται σε κίνδυνο κονδύλια του ΕΣΠΑ? βρε άθλιε ξέρεις πόσα αφήσατε αδιάθετα? μόνο οι ίδιοι και οι ίδιοι γνωστοί ξενοδόχοι πήραν εδώ στα μέρη μας... Με τις γνωστές διαφανείς και διαυγείς διαδικασίες...
Και φυσικά στο τέλος το γνωστό ΠΑΣΟΚ, πρώτα θα φύγει η ψυχή και μετά το χούι...
Τι κατέθεσαν σύσσωμοι? Ντροπολογία...