slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βομβαρδισμένο τοπίο το Κέντρο από τους αντιεξουσιαστές που έδρασαν ανενόχλητοι




Βομβαρδισμένο τοπίο θύμιζε σήμερα το πρωί το κέντρο της Αθήνας μετά τη χθεσινοβραδινή επιδρομή κουκουλοφόρων, οι οποιοι μετά από πορεία διαμαρτυρίας από το Μοναστηράκι στο Σύνταγμα άρχισαν να καταστρέφουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.


Οι περίπου χίλιοι αντιεξουσιαστές που ζητούσαν την αποφυλάκιση κρατουμένων για υποθέσεις τρομοκρατίας, φτάνοντας στην πλατεία Συντάγματος διασπάστηκαν και ένα μεγάλο μέρος κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια.

Εκεί ξεκίνησε η καταστροφή. Οι κουκουλοφόροι άρχισαν να βάζουν φωτιές σε κάδους, ενώ έκαψαν και δύο αυτοκίνητα στην Στουρνάρη και στην συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Χαριλάου Τρικούπη.

Στην συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων οι άγνωστοι έσπασαν και ένα τρόλεϊ, αφού ανάγκασαν τους επιβάτες και τον οδηγό να κατέβουν. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Πολυτεχνείο, έστησαν οδοφράγματα στη Στουρνάρη και γκρέμισαν τις σκαλωσιές που είχαν στηθεί για να καθαριστεί το κτήριο από το ασπρόμαυρο γκάφιτι.







Καθόλη τη διάρκεια των επεισοδίων η αστυνομία βρισκόταν πολύ κοντά στους αναρχικούς, χωρίς όμως να επεμβαίνει σε καμία περίπτωση. Ακόμη και όταν ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στα ΜΑΤ, εκείνοι δεν αντέδρασαν, αφήνοντας τους να συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο απέναντι στις περιουσίες των πολιτών.






http://lykavitos.gr/archives/180258

Δεν υπάρχουν σχόλια: