slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καραμανλής και Ντόρα… δεν ήταν εκεί, στην ψηφοφορία της Κ.Ο. της ΝΔ

Προσθήκη λεζάντας
Δυο μεγάλες και ηχηρές απουσίες κατεγράφησαν στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, για την εκλογή νέων οργάνων και… σχηματισμών μάχης, που ο Αντώνης Σαμαράς προσδοκά ότι θα επιτρέψουν στη Συγγρού να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση, και μακροπρόθεσμα να ανακάμψει.
Οι δυο μεγάλοι απόντες από το “προσκλητήριο” Σαμαρά ήταν ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη, κάτι που.... προκάλεσε πλήθος συζητήσεων σε εσωκομματικό επίπεδο.

Ο πρώην πρωθυπουργός και επί 12 1/2 χρόνια πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έχει επιλέξει συνειδητά την αποστασιοποίησή του από τα εσωκομματικά δρώμενα, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό τη δυσφορία του για τις λάθος επιλογές που οδήγησαν τη ΝΔ σε μια πρωτοφανή ιστορικά πολιτική συρρίκνωση.

Η Ντόρα Μπακογιάννη από την πλευρά της, ήταν η πρώτη που κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει με γενναιότητα σε αυτοκριτική για τη βαριά ήττα της 25ης Ιανουαρίου, και να προχωρήσει σε έκτακτο Συνέδριο, ενώ αναφορικά με τις διεργασίες για τη συγκρότηση του… 15μελούς, το κορυφαίο στέλεχος της Κεντροδεξιάς έχει επισημάνει ότι δεν συνιστά συλλογικότητα η εκλογή μόλις 4 μελών του οργάνου, με τα υπόλοιπα 11 να είναι διορισμένα από τον πρόεδρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: