slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

BBC: Ταπεινωτική η επιστολή Τσίπρα στη Μέρκελ

Τσίπρας
Ως παντρεμένο ζευγάρι με διενέξεις που όμως κανείς δεν θέλει διαζύγιο, παρουσιάζει αρθρογράφος του BBC τη σχέση Ελλάδας – Γερμανίας και χαρακτηρίζει ταπεινωτική την επιστολή Τσίπρα στη Γερμανίδα καγκελάριο.
Για τον Έλληνα Πρωθυπουργό, θα πρέπει να ήταν προσωπικά ταπεινωτικό να στείλει επιστολή προς την Άνγκελα Μέρκελ, με την οποία να ζητάει να του στείλουν σύντομα μετρητά, γράφει ο Robert Peston.
O Τσίπρας, κατηγορεί τους υπεύθυνους της Ευρωζώνης ότι επιχειρούν να κρατήσουν τη χώρα στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει απορρίψει και οι οποίες, όπως λέει, έχουν απορριφθεί και από τους ηγέτες της ευρωζώνης.

Ο αρθρογράφος του BBC, υποστηρίζει ότι και οι δύο πλευρές αρνούνται να παραδεχθούν τα λάθη του παρελθόντος και δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση να ξεκινήσουν να γράφουν μία νέα σελίδα. Για να επιχειρηματολογήσει επικαλείται δημοσίευμα του Γιάνη Βαρουφάκη την προηγούμενη εβδομάδα, στο οποίο ο υπουργός μιλάει για τα αίτια της κρίσης, τα δάνεια που δεν πήγαν στην Ελλάδα, αλλά για να σώσουν τις τράπεζες.

Ο αρθρογράφος του BBC στη συνέχεια αναφέρεται στην επιστολή Τσίπρα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, καθιστά σαφές, γράφει ο Peston ότι εάν υπήρχε ανάγκη θα άφηνε απλήρωτους τους δανειστές παρά τους Έλληνες δημόσιους υπαλλήλους.

Η επιλογή του πιστωτικού γεγονότος δεν σημαίνει έξοδο από το ευρώ συμπληρώνει ο αρθρογράφος, αλλά το Grexit, μπορεί να βρίσκεται πολύ κοντά, γιατί μία χρεοκοπία θα απεδείκνυε ότι έχουν αποτύχει όλες οι προσπάθειες να ανακάμψει η χώρα μέσα στο πλαίσιο της ευρωζώνης.
Δήμητρα-Μαρίλια Φούρλα Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: