slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση Τσίπρα / Βαρουφάκη / Καμμένου δεν λυπάται πλέον καθόλου τις θυσίες του λαού που τις χαραμίζει με ραγδαίο ρυθμό γυρνώντας τη χώρα στο 2009 και ακόμη πιο πίσω.


Το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει τα όσα δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης στην Corriere della Sera: Μια ημέρα πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου θα παρουσιάσει τις μεταρρυθμιστικές του προτάσεις, ο Υπουργός Οικονομικών, δηλαδή ο υπεύθυνος της διαπραγμάτευσης με την ευρωζώνη και το ΔΝΤ, θέτει ζήτημα νέων εκλογών ή δημοψηφίσματος, αν δεν γίνουν δεκτές οι ελληνικές προτάσεις. 
Με κορυφαία προφανώς την πρόταση για καλωδιωμένους ωρομίσθιους καταδότες μικρομεσαίων φοροφυγάδων.
Η κυβέρνηση με σημείωμα της διευκρινίζει μόνο ότι ο υπουργός της μίλησε γενικά για δημοψήφισμα και όχι για δημοψήφισμα περί ευρώ. Κατά τα λοιπά υιοθετεί και στηρίζει όσα είπε ο υπουργός της.
Η κυβέρνηση ή δεν έχει συνείδηση των επιπτώσεων που προκαλεί κάθε ανεύθυνη, επιπόλαιη και αντιφατική δήλωση του Υπουργού Οικονομικών ή αποκαλύπτει την επόμενη φάση του ανύπαρκτου σχεδιασμού της καθώς μη έχοντας και  μη ξέροντας τι να κάνει σκέπτεται να οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή μέσω δημοκρατικών διαδικασιών !

Θα κάνουν λοιπόν εκλογές για να επιμείνουν στα ψέματα των προηγούμενων εκλογών ή για να πουν την επώδυνη αλήθεια;  Προτείνοντας τι;
Θα κάνουν δημοψήφισμα με ποιο ερώτημα; Και πώς θα ερμηνευθεί αυτό στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, από κράτη, θεσμούς και αγορές ;

Η κυβέρνηση Τσίπρα / Βαρουφάκη / Καμμένου :

-Δεν λυπάται πλέον καθόλου τις θυσίες του λαού που τις χαραμίζει με ραγδαίο ρυθμό γυρνώντας τη χώρα στο 2009 και ακόμη πιο πίσω.

-Δεν αντιλαμβάνεται την επίπτωση τέτοιων δηλώσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την πραγματική οικονομία, τις επενδύσεις, την απασχόληση.

-Καταστρέφει εν ψυχρώ τα δύο μεγάλα επιχειρήματα της χώρας που επικαλέσθηκε ο κ. Τσίπρας στη δική του συνέντευξη στο Spiegel, με χαρακτηριστική άνεση σαν να τα πέτυχε αυτός: το πρωτογενές πλεόνασμα και το θετικό ρυθμό ανάπτυξης .

Το εθνικά επιβεβλημένο είναι ο  κ. Τσίπρας να μαζέψει τον κ. Βαρουφάκη και να αρχίσει σοβαρή προετοιμασία για μια  ουσιαστική - επιτέλους - διαπραγμάτευση με την ευρωζώνη και το ΔΝΤ. Δυστυχώς οι έως τώρα αντιδράσεις της κυβέρνησης δεν μας επιτρέπουν να περιμένουμε κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: