slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Γ. Μαργαρίτης στη συνέντευξη Τύπου για το 2ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα Παλάς» στην Αθήνα η συνέντευξη τύπου για την επίσημη παρουσίαση του Μαραθώνιου Ρόδου «Roads to Rhodes 2015» που θα διεξαχθεί στις 26 Απριλίου . Στη συνέντευξη τύπου έδωσαν το «παρών»ο Έπαρχος Νάξου και αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Ιωάννης Μαργαρίτης, η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Νοτίου Αιγαίου κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου Βακιάνη, η αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικών Σωματείο Σ.Ε.Γ.Α.Σ δωδεκανήσου κ. Βασίλης Ζήκας, ο γενικός διευθυντής του Μαραθωνίου Ρόδου κ. Γιώργος Μιχαλάκης, ο κ. Σέργιος Αϊβάζης πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου και η τρίτη στο πρωτάθλημα Ελλάδος μαραθωνοδρόμος από την Λέρο Ουρανία Ρεμπούλη. Επίσης η πρωταθλήτρια Ευρώπης Νικόλ Κυριακοπούλου, που τίμησε με την παρουσίας της και «διαφήμισε» τον Μαραθώνιο. Επίσης χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι της πολιτείας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου, όπως επίσης και τον επίσημων χορηγών του αγώνα.Ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Γιάννης Μργαρίτης, στο χαιρετισμό του, αφού καλωσόρισε τους αθλητές για τη συμμετοχή τους στο 2ο Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου και ευχαρίστησε τους αρμόδιους φορείς και τους υπόλοιπους συνδιοργανωτές για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν ώστε να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση, επισήμανε, τα εξής:



Κυρίες και κύριοι,

Θα ήθελα να καλωσορίσω και εγώ με τη σειρά μου τους αθλητές για τη συμμετοχή τους στον 2ο Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου και συνάμα να ευχαριστήσω τους αρμόδιους φορείς και τους υπόλοιπους συνδιοργανωτές για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν ώστε να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση. 

Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική για το νησί. Ο 2ος Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου δεν τιμά μόνο τη Ρόδο, αλλά και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου. Αποτελεί έναν αγώνα ζωής και ιστορίας που στέλνει στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη το πανανθρώπινο μήνυμα της προσπάθειας, της συμμετοχής, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, ηλικίας, στον αγώνα τον καλό.

Είναι ένας αγώνας που αποτελεί ένα διαχρονικό σύμβολο αποφασιστικότητας και ταυτοχρόνως, πίστης στη Δημοκρατία, την Αλληλεγγύη, τον Πολιτισμό και στην Ειρήνη.

Ο αγώνας αυτός, όμως, είναι σημαντικός και για έναν ακόμη λόγο. Συμβάλλει καθοριστικά στην τόνωση του τουρισμού της Ρόδου και γενικότερα των νησιών του Ν. Αιγαίου. Μέσα από την διαδρομή του μαραθωνίου, όλοι οι αθλητές Έλληνες και ξένοι, αλλά και οι πολίτες που θα συμμετάσχουν, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία όλης της αρχαίας και μεσαιωνικής ιστορίας του νησιού με θέα το υπέροχο βαθύ μπλε του Αιγαίου, καθώς θα τρέξουν παραθαλάσσια κατά μήκος της δυτικής πλευράς του νησιού μέχρι το κέντρο της πόλης της Ρόδου.

Επιπλέον, οι δρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά, έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της πατρίδας μας . Να δουν από κοντά τα μέρη όπου στεκόταν στην αρχαιότητα ο διάσημος Κολοσσός της Ρόδου, ένα από τα Επτά Θαύματα του αρχαίου κόσμου, καθώς και την μεσαιωνική Παλιά Πόλη, που έχει ανακηρυχτεί τόπος Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Να γνωρίσουν και να μάθουν την πλούσια ιστορία, τον πολιτισμό και φυσικά τις ασυναγώνιστες ομορφιές του νησιού.

Στο πλαίσιο αυτό, πιστεύω ότι ο 2ος Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για τον ελληνικό τουρισμό, αλλά και για τα νησιά μας τα οποία θα βρεθούν στο επίκεντρο της παγκόσμιας δημοσιότητας.

Εμείς, οι συνδιοργανωτές, με τις προσπάθειες που καταβάλλουμε για την ανάπτυξη αυτής της ειδικής μορφής τουρισμού, θεωρώ ότι συμβάλλουμε με το δικό μας τρόπο στο ζωντάνεμα τόσο της Ρόδου, όσο και των υπόλοιπων νησιών του Ν. Αιγαίου.

Στο πλαίσιο αυτό ο 2ος Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου έχει ξεχωριστή θέση και αξία στην αναβάθμιση του εθνικού τουριστικού προϊόντος». «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για έναν ξεχωριστό αγώνα δρόμου.

Εμείς, ως Περιφέρεια Ν. Αιγαίου περιμένουμε με χαρά και αυτή τη φορά τους εκατοντάδες δρομείς από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, που έχουν δηλώσει συμμετοχή για τον 2ο Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου.

Είμαστε πρόθυμοι και έτοιμοι να στηρίξουμε με όλα τα μέσα και τις υποδομές που διαθέτουμε, σε συνεργασία πάντα με τους αρμόδιους υπόλοιπους φορείς, την σκληρή προσπάθεια των αθλητών, των ομάδων των πολιτών αλλά και των εθελοντών.

Άλλωστε, η σημερινή ημέρα μας διδάσκει ότι όλες οι μεγάλες προσπάθειες, όπως και οι μεγάλες διοργανώσεις, για να στεφθούν με επιτυχία, απαιτούν και προϋποθέτουν διευρυμένες συλλογικότητες και λειτουργικές συνεργασίες.

Καλή επιτυχία!



Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού

Ιωάννης Μαργαρίτης






Δεν υπάρχουν σχόλια: