slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ... στο e-mail Βαρουφάκη/ Κοστέλλο, μια κωλοτούμπα δρόμος

Ακολουθεί συγκριτικός πίνακας όπου αντιπαραβάλλονται οι ΄΄δεσμεύσεις΄΄ της Θεσσαλονίκης και τι τελικά αποδέχτηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το e-mail για το οποίο αναζητείται ο αυθεντικός συντάκτης όπου ανάδεικτύεται η ασυνέπεια των κυβερνητικών εταίρων και πρωτίστως του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μέτρα για την επανεκκίνηση της Οικονομίας. Φορολογικά, Σεισάχθεια, Ενίσχυση Ρευστότητας και Ζήτησης
α)Άμεση εκκαθάριση βεβαιωμένων και ανείσπρακτων φορολογικών υποθέσεων β) Ρύθμιση οφειλών -ασφ. εισφορών σε 84 δόσεις. Όριο πληρωμής το 30% του ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη. γ) Παύση ποινικών διώξεων και κατασχέσεων σε όσους εντάσσονται στη ρύθμιση δ) Κατάργηση της προκαταβολής 50%της βεβαίωσης οφειλής ως προϋπόθεση προσφυγής φορολογουμένων στη Δικαιοσύνη. ε) ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ. ΘΕΣΠΙΣΗ ΦΟΡΟΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών με μείωση 30-35% στ) Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Προοδευτική φορολογική κλίμακα. ζ)Νέα σεισάχθεια για τα κόκκινα δάνεια, με δυνατότητα διαγραφής οφειλών για τους φτωχούς η)Νόμος για παράταση αναστολής στους πλειστηριασμούς. Απαγόρευση μεταβίβασης σε τρίτους δικαιωμάτων δανειακών συμβάσεων και εμπράγματων ασφαλειών. θ) Ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας και Τραπεζών Ειδικού σκοπού για μικρομεσαίους-αγρότες. ι) Επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
Email ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ/ ΚΟΣΤΕΛΛΟ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για Οικονομία Φορολογικά
α) Μεταρρύθμιση της πολιτικής του ΦΠΑ, ώστε να μεγιστοποιούνται τα έσοδα και να περιορισθούν οι εξαιρέσεις Έλεγχος φοροδιαφυγής και ενδοομιλικών συναλλαγών β) Βελτίωση της νομοθεσίας-ρύθμιση για αποπληρωμή των οφειλών με αποποινικοποίηση για τις χαμηλές οφειλές. θα προηγηθεί συζήτηση με τους θεσμούς (σ.σ. τρόικα) ώστε να διασφαλισθεί η κουλτούρα αποπληρωμών, η κοινωνική ευθύνη και να διαχωριστεί η χρεοκοπία από τη μη πληρωμή. γ)οι Τράπεζες θα λειτουργούν με αρχές εμπορικές/τραπεζικές. Τα κόκκινα δάνεια θα συζητηθούν με τους «θεσμούς» (σ. σ. τρόικα) ώστε να ληφθεί υπόψη η κεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, η κατάσταση στην αγορά ακινήτων, τα δημοσιονομικά και η κοινωνική δικαιοσύνη δ)Συνεννόηση με τις Τράπεζες (για να αποφευχθούν πλειστηριασμοί κυρίων κατοικιών (με όριο). Τιμωρία των όσων χρεοκοπούν στρατηγικά. ε)Προώθηση των Ιδιωτικοποιήσεων (εφόσον έχουν ολοκληρωθεί ή προχωρήσει) Επανεξέταση των υπολοίπων για την βελτίωση των όρων τους. στ)Η αύξηση του κατώτερου μισθού μετατίθεται στο μέλλον (ως φιλοδοξία) , αλλά εφόσον διασφαλίζεται η ανταγωνιστικότητα. Διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους. -Και Καμιά αναφορά για: 
1.Κατάργηση ΕΝΦΙΑ
2. Το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ 3.Τις Αναπτυξιακές και Ειδικές Τράπεζες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σχέδιο Ανάκτησης της Εργασίας α) Άμεση επαναφορά της εργασιακής νομοθεσίας, μετενέργειας, συλλογικών συμβάσεων. Κατάργηση ρυθμίσεων για ομαδικές απολύσεις, ενοικίαση εργαζομένων. β) Πρόγραμμα 300.000 νέων θέσεων εργασίας στο σύνολο της οικονομίας. γ) Διεύρυνση του αριθμού των Δικαιούχων του Επιδόματος Ανεργίας
Email ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ/ ΚΟΣΤΕΛΛΟ
ΠΡΟΤΑΣΗ για Εργασιακά Α) Θα γίνουν διαβουλεύσεις με Διεθνείς οργανισμούς και κοινωνικούς εταίρους. Το θέμα των συλλογικών συμβάσεων να αντιμετωπισθεί με ισορροπία μεταξύ ευελιξίας και δικαιοσύνης. Β) Θα επεκταθεί το σχέδιο για προσωρινή απασχόληση των ανέργων, όταν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια (!!) γ) Καμιά αναφορά για επιδόματα ανεργίας
Μετασχηματισμός θεσμών της Κρατικής Λειτουργίας α) Επανίδρυση Περιφερειακής Συγκρότησης του Κράτους (Δήμοι-Περιφέρειες) . Αντικατάσταση Καλλικράτη με νέο θεσμικό πλαίσιο. Αύξηση πόρων Αυτοδιοίκησης. β) Αλλαγές στο πολιτικό σύστημα γ) Αλλαγή του χάρτη για την λειτουργία των ΜΜΕ στην Ελλάδα. Επαναλειτουργία της ΕΡΤ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ Α) Έλεγχος αποδοτικότητας ΟΤΑ. Εξοικονόμηση πόρων. Εξορθολογισμός (σ.σ. Μείωση) των μη μισθολογικών και μη συνταξιοδοτικών δαπανών του Δημοσίου. Β) Περιορισμός πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Ενοποιήσεις Ταμείων. Στενότερος δεσμός μεταξύ συνταξιοδοτικών εισφορών και εισοδημάτων (σ.σ. κατάργηση κατώτερης σύνταξης) Γ)Επανεξέταση δαπανών σε Παιδεία, Υγεία, Μεταφορές, ΟΤΑ, Κοινωνικά Επιδόματα.(Κίνδυνος μείωσης Κοινωνικών Επιδομάτων)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Email ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ/ ΚΟΣΤΕΛΛΟ
Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους ώστε να γίνει βιώσιμο. "ρήτρα Ανάπτυξης" στην αποπληρωμή του υπολοίπου. Περίοδος χάριτος στην εξυπηρέτησή του.
Καμιά αναφορά στο χρέος
Αποδοχή του πλαισίου του 2012
Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης
α)Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά β)Κουπόνια σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες γ)Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. δ)Επανίδρυση Οργανισμού Εργατικής Εστίας. Εξασφάλιση 25.000 διαμερισμάτων με επιδότηση ενοικίου ε)Επαναφορά του Δώρου Χριστουγέννων, 13η Σύνταξη σε 1,2 εκ. συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη έως 700 ευρώ. στ) Ειδική κάρτα μετακίνησης με συμβολική συμμετοχή για τους άνεργους. ζ) Κατάργηση της εξίσωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.
Ανθρωπιστική κρίση α)Θα αντιμετωπιστούν ανάγκες που προκύπτουν από την αύξηση της απόλυτης φτώχειας (σε τροφή, στέγη, υπηρεσίες υγείας, ρεύμα) μέσω στοχευμένων μη χρηματικών μέσων (πχ κουπόνια τροφίμων) β)Αξιολόγηση του πιλοτικού προγράμματος Ελάχιστου Εγγυημένου εισοδήματος (σ.σ. που εφαρμόστηκε με πρόταση του ΠΑΣΟΚ) με στόχο την επέκτασή του πανελλαδικά. γ)Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης δεν θα έχει αρνητικό δημοσιονομικό αντίκτυπο ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ -Δώρο Χριστουγέννων -13η Σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους -Εξίσωση ΕΦΚ μεταξύ πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης
(προφανώς στις καλένδες)


Δεν υπάρχουν σχόλια: