slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Την πρώτη του εσωκομματική ήτα υπέστη ο Αντώνης Σαμαράς με την μη τοποθέτηση της Μισέλ στη θέση της γραμματέα της ΚΟ. Οι κινήσεις της Ν. Μπακογιάννη


"Θα τους ταράξουμε στην εσωκομματική δημοκρατία" αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν γαλάζιοι βουλευτές προς την ηγετική ομάδα της ΝΔ χωρίς όμως να αποκαλύπτουν ποιες θα είναι οι κινήσεις τους.
Πάντως η πρώτη μάχη των βουλευτών αυτών κερδήθηκε με αφορμή την τοποθέτηση της Άννας Ασημακοπούλου στη θέση της γραμματέα της ΚΟ.
Αν και χθες ανακοινώθηκε ότι η κα Ασημακοπουλου με δίκη της πρωτοβουλία επισκέφτηκε την...

οικία του Αντώνη Σαμαρά στην Κηφισιά προκειμένου να του εκφράσει οτι για προσωπικούς λόγους δεν μπορεί να αναλάβει τη θέση της γραμματέα της ΚΟ και ετσι λίγες ώρες αργότερα με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά προτάθηκε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι πίσω από την ...οπισθοχώρηση στο θέμα της κα Ασημακοπούλου υπήρξε πολύ παρασκήνιο. Αμέσως μετά την ανακοίνωση την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της ως τετελεσμένης από τον πρόεδρο της ΝΔ στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής άρχισαν οι πρώτες αντιδράσεις. Και αυτο γιατί σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της ΚΟ ο υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ θα πρέπει να εχει συμπληρώσει θητεία έξι κοινοβουλευτικών ετών.

Γύρω στους είκοσι βουλευτές την επόμενη της ανακοίνωσης με συναντήσεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν έστειλα το μήνυμα ότι τόσο η αλλαγή του κανονισμού όσο και η υποψηφιότητα της εκλεκτής της ηγετικής ομάδα δεν θα περνούσε. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο να υπάρξει και δεύτερη υποψηφιότητα κόντρα στην κα Ασημακοπουλου με επικρατέστερους έναν εκ των κ. Γ. Βλάχο και Γ. Τραγάκη. Η κίνηση αυτή δεν χρειάστηκε να προχωρήσει μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιάννη Πλακιωτάκη.

Η κίνηση των είκοσι αυτών βουλευτών είναι ενδεικτική για το τι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα στο εσωτερικό της ΝΔ με τις ζυμώσεις μεταξύ των βουλευτών και των στελεχών να έχουν ξεκινήσει στο παρασκήνιο. Ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση που θα κρατήσει ενόψει των επικείμενων συνεδριάσεων των κομματικών οργάνων της ΝΔ που θα ακολουθήσουν τις επόμενες η ημέρες όπως είναι η συνεδρίαση της ΚΟ (Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου) και η σύγκλιση της Πολιτικής Επιτροπής.

Κινητικότητα της Ντόρας Μπακογιάννη

Έντονη κινητικότητα με πολλές συναντήσεις τις τελευταίες μέρες παρουσιάζει η κα Ντορα Μπακογιάννη. Η πρώην υπουργός ξεκίνησε το γύρο των επαφών της με την προηγούμενη Πέμπτη με τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μειμαράκη με τον οποίο συναντήθηκε στο εστιατόριο της Βουλής λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ ενώ την επόμενη το πρωί πέρασε το κατώφλι της Παναγή Κυριακου και συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Ενώ χθες Κυριακή βρέθηκε σε γνωστό κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών να συζητά με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Αν και από το περιβάλλον της οι συναντήσεις αυτές δεν προβάλλονται παρόλα αυτά είναι ενδεικτικές του έντονου προβληματισμού που επικρατεί στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς παράταξη μετά τη συντριπτική ήττα των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: