slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στην ορκομωσία της νέας βουλής πηγαδάκια και απρόοπτα


Ολα οσα έγιναν στη βουλή κατα την ορκομωσία των νέων βουλευτών :
- Παρων ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την οκρωμοσία της νεας βουλής
- Την έδρα της Α' Αθηνών επέλεξε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας
- Την έδρα της Μεσσηνίας επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς
- Την έδρα της Α' Αθηνων επέλεξε ο Νίκος Μιχαλολιάκος
- Ντυμενη στα μαύρα η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ
- Κατάμεστα από κόσμο τα θεωρεία
Κατά πολλούς βουλευτές (και από τα αριστερά και από τα δεξιά) η προηγούμενη Βουλή ήταν η χειρότερη... άντε να δούμε η νέα πως θα μας προκύψει. Είναι μια Βουλή με αρκετές... πρωτοτυπίες. Για παράδειγμα για πρώτη φορά εκτός του χριστιανικού (ορθόδοξου) και του όρκου στο Κοράνι θα υπάρξει και πολιτικός όρκος...



Πάντως, χαμογελαστός έφτασε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.


Σκεπτικός ο Κώστας Καραμανλής


Ευδιάθετος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος



Σε ετούτη τη Βουλή τα “πρωτάκια”, οι άνδρες και οι γυναίκες δηλαδή που γίνονται για πρώτοι φορά βουλευτές είναι πολλοί, 134 για την ακρίβεια.
Το Ποτάμι, αν εξαιρέσει κανείς τους 3 που είχαν εκλεγεί και το 2012 με άλλο κόμμα είναι το κόμμα με το ρεκόρ νεοεκλεγέντων στις τάξεις του.
Πολλοί νέοι υπάρχουν και στον ΣΥΡΙΖΑ, 67 απ' τους 149 για την ακρίβεια.
Η Βουλή λοιπόν έχει αρκετό νέο αίμα, αλλά δεν έχειν αναλογικά και πολλές γυναίκες. Αυτές στο σύνολο των 300 είναι μόλις 69, λίγο κάτω από το 1/4 δηλαδή.

Πάντως η ύπαρξη γυναικών ενισχύει το... έλλειμμα γραβάτας εντός του κοινοβουλίου, αφού με την αυξημένη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πλέον 105 άνδρες βουλευτές που θα προτιμούν το ανοιχτό πουκάμισο.
Όμως και πάλι στις τάξεις των “γραβατωμένων” υπολογίζεται ότι θα υπάρχουν περίπου 231 βουλευτές.
Επί της ουσίας ... θα δούμε κατά πόσο αυτή η βουλή θα είναι καλύτερη απ' την προηγούμενη.

Σε ό,τι αφορά στις θέσεις ευθύνης για την κοινοβουλευτική λειτουργία εκτός της Ζ. Κωνσταντοπούλου που θα προταθεί για την Προεδρία του Σώματος από τον ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα θα προταθεί για θέση αντιπροέδρου ο Α. Μητρόπουλος, ενώ για τις θέσεις των κοινοβουλευτικών αντιπροσώπων αναμένεται να προταθούν οι: Νίκος Φίλης, Ολγα Γεροβασίλη, Γιάννης Αμανατίδης, ενώ το όνομα του κ. Βίτσα ακούγεται για τη γραμματεία της Κ.Ο.

Στη ΝΔ ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αναμένεται να προταθούν οι κύριοι Μητσοτάκης, Βρούτσης και Γεωργιάδης, ενώ για γραμματέας της ΚΟ ο κ. Πλακιωτάκης. Για τη θέση του αντιπροέδρου αναμένεται να προταθεί ο κ Κακλαμάνης.

Από το Ποτάμι που δικαιούται μια θέση αντιπροέδρου αναμένεται να προταθεί ο κ. Λυκούδης

Από το ΚΚΕ αναμένεται στις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων να είναι οι κύριοι Παφίλης και Καραθανασόπουλος, ενώ για τη θέση του αντιπροέδρου του σώματος θα προταθεί ο κ . Λαμπρούλης.

Απο το newsit.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: