slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μαζέψτε τους πριν μας τρελάνουν…


Πέντε ημέρες μετά τις εκλογές και η κυβέρνηση έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ πολυγλωσσίας, σε διακηρύξεις και ανακοίνωση μέτρων.Οι πάντες, αρμόδιοι και αναρμόδιοι, εμφανίζονται χαρούμενοι και ευθυτενείς στο πρώτο τηλεοπτικό ματσούκι που θα εμφανιστεί μπροστά τους.
Και ανακοινώνουν μέτρα, δηλώνουν συνεπείς Απόστολοι των... εντολών του «Προγράμματος της Θεσσαλονίκης» το οποίο ερμηνεύουν κατά το δοκούν, διατυπώνουν τις απόψεις περί παντός του επιστητού και αναστατώνουν τις αγορές και τη ζωή μας, σπέρνοντας – κυρίως σε όσους παράγουν σε αυτόν τον τόπο- σοβαρές ανησυχίες που ούτε τα σποτάκια του Σαμαρά δεν κατάφεραν.
Και όλα αυτά ΠΡΙΝ τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης…
Από πού να πρωταρχίσει κανείς…
Από τον αυτοπροβαλλόμενο ως σταρ της κυβέρνησης κ. Γιάνη με ένα «ν» (sic) Βαρουφάκη;
Το ανέμελο αυτό αγόρι (συγχωρείστε μου τη χαλαρότητα του χαρακτηρισμού, αλλά έτσι το παίζει ο ίδιος) βγάζει χρησμούς για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας, χωρίς να είναι αρμόδιος και χωρίς να τον ρωτήσει κανείς, με αποτέλεσμα να δημιουργεί εντυπώσεις στη διεθνή σκηνή.
«Χαρίζει» τα 7 δις που μας «οφείλουν» οι πιστωτές μας [ «δεν είναι αυτό το βασικό πρόβλημά μας»] στερώντας το οξυγόνο που χρειάζεται άμεσα η οικονομία. Και το κάνει πριν καν αρχίσει να διαπραγματεύεται, με ένα στιλ «υπεράνω», μιας ναρκισσιστικής μπουρζουάδικης ραστώνης του τύπου «μεταξύ καφέ και τσιγάρου, λέμε και καμμιά μαλακία να περάσει η ώρα…».
Όπως αυτή με τα “perpetual bonds” (ομόλογα χωρίς λήξη, που τα εκδίδεις, λέει, και τα παρκάρεις αενάως στην ΕΚΤ, πληρώνοντας μόνο τόκους).
Μόνο που δεν εξήγησε με ποιες προϋποθέσεις θα δεχόταν ο κ. Ντράκι να γίνει αυτό και, επειδή δεν είναι μαρτυριάρης, δεν μας είπε επίσης αν κάποια κανονική -όχι χρεοκοπημένη – Ευρωπαϊκή χώρα το έχει επιχειρήσει …
Να συνεχίσουμε με τον αγλαή κ. Στρατούλη, που άρχισε να μοιράζει αυξημένες συντάξεις και να προσλαμβάνει κόσμο, τον «σκληρό» κ. Σκουρλέτη, που άνοιξε κατάλογο προσλήψεων, τον Σαλαμινομάχο κ. Δρίτσα που είπε όχι ακόμα και στη μερική παραχώρηση των λιμανιών, τον «ρεαλιστή» κ. Σταθάκη που κατάργησε σε πέντε λεπτά την παραχώρηση εκμετάλλευσης των 14 αεροδρομίων,τον κ.Χρυσόγονο που δηλώνει πως το plan B του ΣΥΡΙΖΑ ελιναι το δημοψήφισμα, τον κ.Ρωμανιά που «αποκάκυψε» ότι τον Μάρτιο θα έχουμε πρόβλημα με τις συντάξεις, για να το μαζέψει μετά το χαμό που ακολούθησε και να έρθει στη συνέχεια ο «πικραμένος» κ. Μητρόπουλος να τον δικαιώσει; (Και όλα αυτά ΠΡΙΝ τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και με όλα αυτά να καταρρέουν οι τράπεζες και, εκτός των άλλων, να μειώνεται η εθνική περιουσία. )
Να ακούσουμε με προσοχή τον «καθαρόαιμο αριστερό» κ. Λαφαζάνη που δήλωσε πως σταματά κάθε ιδιωτικοποίηση και πρώτη αυτή τμήματος της ΔΕΗ, για να αρχίσει αμέσως τα πανηγύρια η ΓΕΝΟΠ;
Να πιστέψουμε διάφορους τύπους που περιμένουν τον Μόσκοβα να σώσει τον τόπο (όπως «έσωσε» και την Κύπρο) τη στιγμή που η Ρωσία μάχεται να αποφύγει τη χρεοκοπία;
Άσε που βάζει αγκάθι στις σχέσεις με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ…
Μάταια ο αντιπρόεδρος κ. Δραγασάκης, ο οποίος είναι σοβαρός κομμουνιστής και ξέρει από «επαναστάσεις» , «δυο βήματα εμπρός ένα πίσω» κι ανάποδα, προσπαθεί να μαζέψει τον τραχανά, να δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση ότι «δεν πάμε για σύγκρουση, για διαπραγμάτευση πάμε βρε παιδιά (και βλέπουμε)…»
Θα με ρωτήσετε: Μα καλά, με ΑΥΤΟ το πρόγραμμα δεν εξελέγησαν οι άνθρωποι; Αυτό το πρόγραμμα δεν ψήφισε ο λαός; Γιατί να τα πουν τώρα διαφορετικά;
Γιατί να τα στρίψουν;
Φοβάμαι ότι έχετε απόλυτο δίκιο.
Είχα την εντύπωση – όπως και πολλοί άλλοι που (εκείνοι) ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ- πως «μέσα στην προεκλογική οχλοβοή, λες και μια κουβέντα παραπάνω».
Μετά σοβαρεύεσαι, ειδικά όταν δεις το θεριό μπροστά σου να σε ρωτάει “λαγέ μαδάς;”
Όμως φαίνεται πως, ανεξάρτητα τι έχει στο μυαλό του ο Αλέξης Τσίπρας, οι περισσότεροι στο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεπείς…


Θοδωρής Καλούδης
7 Ημέρες
orthografos

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πεντε ημερες και ο πονος μεγαλωνει ,δεν χωνευεται ευκολα τετοιο στραπατσο , σε λιγο αρχιζει και το ψαξιμο των φακελων ,ωχωχωχ