slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι προτάσεις της "Νησιωτικής Πολιτείας" για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου


Συνεχίζοντας τη πολιτική της πλήρους απραξίας στον τομέα του τουρισμού, η δημοτική πλειοψηφία συνέστησε 40μελής επιτροπή τουρισμού η οποία σαφώς θα κινηθεί στα πλαίσια «δράσης» της προηγούμενης.
Ενώ το σύνολο των εμπλεκομένων με τον τουρισμό φορέων της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, έχει πολλάκις καταγγείλει ως αναποτελεσματική τη λειτουργία πολυμελών επιτροπών που...... οδηγεί στην κραυγαλέα απουσία του Δήμου από το γίγνεσθαι του τουριστικού προϊόντος του νησιού, η δημοτική αρχή επιμένει σ΄ αυτή τη λογική για δύο βασικούς λόγους :

1) Τον πλήρη έλεγχο των αποφάσεων από...... ένα κλειστό κύκλωμα αφού είναι δεδομένο ότι η συγκεκριμένη επιτροπή δεν πρόκειται να λειτουργήσει και



2) Τη διάθεση του ελαχίστου ποσού για τις ανάγκες της τουριστικής προβολής της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων ούτως ώστε να εξοικονομηθούν κονδύλια για άλλες «θεάρεστες» δράσεις, όπως αποκαλύψαμε τελευταία ( ενοικιάσεις για παρκινγκ χώρων ημετέρων που όμως δεν χρησιμοποιούνται ) και θα συνεχίσουμε να φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας.

Παράλληλα εξακολουθεί να μη δίνει πειστικές απαντήσεις για την παντελή απουσία του Δήμου από τις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις , τη στιγμή που τα γειτονικά νησιά ( Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος κλπ ) με εγνωσμένη τουριστική εμπειρία, αλλά και η Περιφέρεια, επενδύουν κυρίως σ΄ αυτές , έχοντας καταγράψει στο πρόσφατο παρελθόν θεαματικά αποτελέσματα.

Η παράταξη μας με αίσθημα ευθύνης κατέθεσε συγκεκριμένο πλαίσιο στο Δημοτικό Συμβούλιο , κινούμενο σε τρείς άξονες :

1) Σύσταση 9μελούς τουριστικής επιτροπής με μέλη τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς και αποφασιστικές αρμοδιότητες.

2) Δραστική αύξηση των προβλεπόμενων κονδυλίων του Προϋπολογισμού για τη προβολή των 5 νησιών του Δήμου.

3) Σαφής μακρόπνοη στόχευση για την προβολή του τουριστικού προϊόντος των νησιών μας, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την αξιοποίηση της Ορεινής Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων.

Φυσικά, η λογική και η κρυφή ατζέντα της Δημοτικής Αρχής, δεν συνάδει με τέτοιες προτάσεις.

Καλούμε τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό φορείς των νησιών μας, να συνεχίσουν, έστω και χωρίς τη βοήθεια που δικαιούνται από τη δημοτική αρχή, την επιτυχημένη παρουσία τους στον καθημερινό αγώνα προβολής του τόπου μας. Άλλωστε δικό τους και μόνο έργο μέχρι σήμερα είναι η παγκόσμια καταξίωση και προβολή των φυσικών πλεονεκτημάτων των νησιών μας και η άριστη παροχή υπηρεσιών.

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: