slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ποιο ήταν το "έγκλημα" του Μανωλά που τον οδήγησε στην αποστρατεία..(ΓΙΑΤΙ ηταν ΔΕΞΙΟΣ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ κε ΚΑΜΜΕΝΕ και ακεραιος??)

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Το ερώτημα “γιατί αποστράτευσαν τον Μανωλά” είναι σίγουρα το πιο “καυτό γιατί” των κρίσεων. Εμείς θα προσθέσουμε κι ένα ακόμη ερώτημα. Γιατί τα τελευταία τρία χρόνια υπάρχει τέτοια αναταραχή και τόσες αλλαγές Αρχηγών. Δεν έχει συμβεί 

ποτέ στα χρονικά και δεν υπήρχε κανένας λόγος να συμβεί τώρα όταν μάλιστα οι Αρχηγοί που έφυγαν ήταν όλοι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ. Ο καθένας με τα πλεονεκτήματά του και τα μειονεκτήματά του. Ζιαζιάς,Γκίνης,Τσέλιος και τώρα Μανωλάς. Κάτι δεν πάει καλά και σίγουρα δεν φταίει το ΓΕΣ γι΄ αυτό. Άλλοι ευθύνονται που “φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν” και προκαλούν μόνο καταστροφή στις ΕΔ.
Γιατί φεύγει ο Μανωλάς; Γιατί ήταν πάνω από τον μέσο όρο! Τόσο απλά. Κι αυτό στις Ένοπλε Δυνάμεις δεν είναι καλό. Επιπλέον είχε και άποψη! Την οποία εξέφρασε πάντα με απολύτως θεσμικό τρόπο ,είτε με λόγια, είτε με πράξεις. Όταν όμως κινείσαι σ΄ ένα χώρο όπως οι ΕΔ των τελευταίων χρόνων που η σιωπή σ΄ όσα απίστευτα γίνονταν εξασφάλιζε θεσούλες και γαλόνια είναι μάλλον αναμενόμενο ότι πας σπίτι σου όσο ικανός κι αν είσαι.

Όχι δεν είναι …στρατιωτική διάνοια ο Μανωλάς. Δεν είναι καποιο φαινόμενο. Ένας καλός επαγγελματίας είναι που φρόντισε να εμπλουτίσει τις καταδρομικές του ικανότητες με πολλές ξένες γλώσσες και καλή επιτελική εμπειρία. Τίποτα περισσότερο ,τίποτα λιγότερο. 

Όταν χρειάστηκε είπε την άποψη του και προφανώς αυτό πληρώνει. Την “γλίτωσε” από τον Αβραμόπουλο στον οποίο κάποιοι καλοθελητές τον είχαν παρουσιάσει ως “συνδικαλιστή” επειδή …τόλμησε να συγκαλέσει ΑΣΣ για να ενημερώσει τους στρατηγούς του για το θέμα του εφάπαξ. Είναι οι ίδιοι καλοθελητές που ενημέρωναν το υπουργικό περιβάλλον -επί Αβραμόπουλου πάλι- για τις ερωτικές συναστροφές δημοσιογράφων που τους “επηρεάζουν ΣΥΡΙΖΑΙες”!!! Η απόλυτη κατάντια…

Τον Μανωλά τον έχω δει στο γραφείο του μία φορά όλη κι όλη. Και εκτιμώ πάντα ιδιαίτερα τους Αρχηγούς που δεν έχουν πολλά πάρε δώσε με δημοσιογράφους. Έτυχε επί τρεις ημέρες να έχουμε αρνητικά δημοσιεύματα για τον στρατό. Προς τιμήν του δεν διέψευσε τίποτα. Και στην συζήτηση που ακολούθησε κατάλαβα γιατί έχει φανατικούς υποστηρικτές και ορκισμένους εχθρούς. Είναι άνθρωπος ευθύς και δεν φοβάται να πει την γνώμη του. Δεν έχει επίσης κάνενα κόμπλεξ να παραδεχτεί ότι του αρέσει να τραγουδάει κάτι που συνάδελφοί του παρουσίαζαν στου υπουργούς ως μέγα "κουσούρι"! Και ειδικά ότι είχε ...το θράσος να τραγουδά μαζί με τους στρατιώτες του! Λογικό να τους φαίνεται περίεργο αφού οι "κατήγοροι" δεν έχουν υπηρετήσει και πολύ εκτός αστικών κέντρων και είναι λογικό να μην έχουν εμπειρίες και παραστάσεις από μάχιμες μονάδες.

Δεν θα χάσει ο Μανωλάς που φεύγει. Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την αποστρατεία του είναι ένα ακόμη μεγάλο λάθος.Στα πολλά που έχουν κάνει άλλα ΚΥΣΕΑ για άλλους Αρχηγούς.

Ότι έγινε ,έγινε αλλά είναι επιβεβλημένο να σταματήσει η παραφιλολογία που θέλει τον Καμμένο να “τρώει” τον Μανωλά επειδή “δεν τον βοήθησε στην υπόθεση των NH-90”. Την γνώμη του είπε και πολύ φοβόμαστε ότι ήταν και σωστή.

http://www.onalert.gr/
http://fonaklas.blogspot.gr/2015/02/blog-post_614.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: