slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΕΛΟΣ!Στους δρόμους για ελέγχους επιστρέφει το ΣΔΟΕ

Την επιστράτευση και του ΣΔΟΕ, παράλληλα με τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό της ΓΓΔΕ, στη μάχη για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την είσπραξη του ΦΠΑ στην αγορά, που έχει ατονήσει τους τελευταίους μήνες, περιλαμβάνει το έκτακτο σχέδιο ενίσχυσης των εισπράξεων του υπουργείου Οικονομικών.

Σήμερα αλλά και τις προηγούμενες ημερες η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ.Νάντια Βαλαβάνη έχει συνεχείς επαφές και συσκέψεις με διευθυντικά στελέχη των φοροελεγκτικών υπηρεσιών, προκειμένου να ενημερωθεί αλλά και να τους δώσει εντολές για να ξαναρχίσει το κυνήγι των φόρων, από την ερχόμενη εβδομάδα κιόλας.

Στις συσκέψεις αυτές προετοιμάζονται όμως τα σχέδια και οι θέσεις που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στις προγραμματικές της δηλώσεις σε λίγες μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται μεγάλες ανατροπές στο οργανωτικό σχήμα των μηχανισμών. Αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει το μέλλον της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, διαφαίνεται ότι μπορεί να διατηρηθεί.

Ωστόσο το ΣΔΟΕ φαίνεται πως βγαίνει ξανά στους δρόμους για ελέγχους, καθώς σχεδιάζεται να αναλάβει ξανά την διενέργεια των προληπτικών ελέγχων στην αγορά κατά την διακίνηση προϊόντων και αγαθών, με πρώτους στόχους την μεταφορά εμπορευμάτων, τα κέντρα διασκέδασης και την έκδοση αποδείξεων από γιατρούς, δικηγόρους κλπ.

Επίσης αναμένεται να υπάρξει και νέα σύσκεψη ως το τέλος της εβδομάδας, με θέμα τις ελεγκτικές δράσεις για ελέγχους σε φορολογούμενους μεγάλου πλούτου, το λαθρεμπόριο καυσίμων κλπ.

Του Κωστή Πλάντζου

http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/oikonomia/item/219034-stous-dromous-gia-elegxous-epistrefei-to-sdoe

Δεν υπάρχουν σχόλια: