slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Υπουργικές επισκέψεις στο περίπτερο της Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου

Κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Παναγιώτης Σγουρίδης την υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχα και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα επισκέφτηκε στο περίπτερο της Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου το απόγευμα τις εκθέσεις Detrop και Oenos, στην Θεσσαλονίκη οι οποίες τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του δήμου Θεσσαλονίκης. Οι δύο εκθέσεις θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή 1η Μαρτίου στο Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης ενώ ο...
ΑγροΤύπος και το totheshelf είναι χορηγοί επικοινωνίας των εκθέσεων.

Κατά την ομιλία του ο   υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Παναγιώτης Σγουρίδης
στα εγκαίνια των εκθέσεων Detrop και Oenos στη Θεσσαλονίκη χθες, 26/2  έκανε λόγο για την σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τη δευτερογενή παραγωγή, αλλά και τον τουρισμό στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, με στόχο τη βελτιστοποίηση της τυποποίησης των προϊόντων, τη διαφήμισή τους και την προώθηση των εξαγωγών.

Detrop και Oenos πλαισιώνονται από σημαντικές εκδηλώσεις. Ο 15ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης, που επιστρέφει μετά από χρόνια στο «σπίτι» του, στην «καρδιά» της Έκθεσης (παράλληλα διοργανώνεται και ο 1ος Διεθνής Διαγωνισμός Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης) θα φέρει στην πόλη 600 κρασιά και αποστάγματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα «κονταροχτυπηθούν» μεταξύ τους. Ο δε 9ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης, που συνδιοργανώνεται με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς», θα συγκεντρώσει στη Θεσσαλονίκη όλη τη διεθνή «αφρόκρεμα» της επαγγελματικής μαγειρικής και μετρά 450 συμμετοχές από 27 χώρες από όλο τον κόσμο. Στις παράλληλες εκδηλώσεις ξεχωριστή θέση έχουν επίσης το Πανελλήνιο Συνέδριο για το κρέας και τα προϊόντα του, με 120 ομιλητές και 200 συνέδρους, καθώς και η ημερίδα για τις θρησκευτικές πιστοποιήσεις και εξαγωγές τροφίμων και συστατικών τροφίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: