slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Για την ανάγκη κατασκευή κλειστής αίθουσας άθλησης στην Ορεινή Νάξο και ολοκλήρωση υπαιθρίων αθλητικών χώρων στη Χώρα

Ενημερώνουμε άπαντες ότι από το 2008  το σχολικό συγκρότημα του ΕΠΑΛ ΦΙΛΩΤΙΟΥ έχει προσδιοριστεί ως ο καταλληλότερος χώρος για την κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου η αίθουσας πολλαπλών χρήσεων. Τό ότι δεν έχει γίνει τίποτα η ευθύνη βαραίνει την περιφέρεια Νότιου Αιγαίο – ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ - ΓΚΟΥΦΑ - και τον Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


Τόσο με το πρόγραμμά μας όσο και σε κάθε ευκαιρία που δίνεται, τονίζουμε ότι παρά τις σημαντικές προσπάθειες που γίνονται στην Ορεινή Νάξο από τα τοπικά σωματεία για την προώθηση του αθλητισμού, η έλλειψη υποδομών και η ραγδαία ανακύπτουσα αναγκαιότητα μετακίνησης ανηλίκων ή ενηλίκων αθλητών στη Χώρα της Νάξου, καθιστά την όποια προσπάθεια ιδιαίτερα δύσκολη που στις περισσότερες των περιπτώσεων δρα ανασταλτικά για την ενασχόληση των νέων με τον αθλητισμό. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή παιδιών στον....αθλητισμό κλειστού χώρου (μπάσκετ, βόλλεϋ, τάε κβο ντο), που οφείλεται στις επίμονες προσπάθειες των τοπικών σωματείων. Έτσι η αυξανόμενη ζήτηση προπονητικού χρόνου έχει καταστήσει το (μοναδικό διαθέσιμο) κλειστό γυμναστήριο της Νάξου ανεπαρκές για την κάλυψη των αναγκών, τόσο του σωματειακού αθλητισμού όσο και του μαζικού αθλητισμού.

Η Νάξος ως γνωστόν είναι ένα μεγάλο σε έκταση νησί με μεγάλες και «δύσκολες» οδικές αποστάσεις ανάμεσα στα χωριά και τη Χώρα. Οι μετακινήσεις ανήλικων αθλητών με ιδιωτικά αυτοκίνητα αποτελεί αιτία που δυσχεραίνει τις προσπάθειες των γονέων, που υποστηρίζουν την επιθυμία των παιδιών τους να αθλούνται υπό υγιείς συνθήκες, των παραγόντων των σωματείων αλλά κυρίως των ίδιων τους αθλητών οι οποίοι κάποια στιγμή, εξαιτίας αυτής της κατάστασης εγκαταλείπουν την προσπάθεια.
Ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, κ. Χατζημάρκος, σε επίσκεψη του στη Ερμούπολη στις 5 Φεβρουαρίου 2015, (http://cyclades24.gr/2014-01-15-09-42-24/2014-01-15-10-12-07/2014-01-15-10-06-54/item/17803-anakataskeui-i-neo-gipedo-kleisto-gym.html) δήλωσε μεταξύ άλλων ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να κατασκευαστεί στη Σύρο τρίτο κλειστό γυμναστήριο. Ως γνωστόν η Σύρος έχει δύο κλειστά γυμναστήρια, ενώ έχει περίπου τον ίδιο πληθυσμό με τη Νάξο. Είναι επίσης γνωστό ότι η Σύρος είναι ένα πολύ μικρό σε έκταση νησί, ενώ ο πληθυσμός του, σε συντριπτικό ποσοστό, είναι συγκεντρωμένος στην Ερμούπολη, γεγονότα που καθιστούν την μετακίνηση αθλητών πολύ εύκολη.
Δεν είναι λοιπόν κατανοητό πως με αυτά τα δεδομένα προωθείται η κατασκευή τρίτου κλειστού Γυμναστηρίου στη Σύρο ενώ δεν υπάρχει καμμία απολύτως προσπάθεια από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για μία αίθουσα στη Δρυμαλία (π.χ. μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο σχολικό συγκρότημα του Φιλωτίου), όπου θα δίνεται η δυνατότητα στους αθλητές της περιοχής να γυμνάζονται σε αξιοπρεπείς συνθήκες και –γιατί όχι- να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν όλο και περισσότερους νέους στον αθλητισμό. Ακόμα και ένα προπονητήριο, με το μικρότερο δυνατό κόστος, αλλά με όλους τους όρους ασφάλειας, θα έλυνε πολλά προβλήματα.
Επιπλέον η ανάγκη ολοκλήρωσης των ανοικτών χώρων άθλησης πέριξ του Κλειστού Γυμναστηρίου στη Χώρα, είναι επιβεβλημένη.
Εμείς ως Πολίτες για τα Νησιά μας, διατιθέμεθα να συμμετέχουμε με προτάσεις σε συζήτηση που θα προκύψει, τόσο για κλειστό προπονητήριο στην Ορεινή Νάξο, όσο και για τους υπαίθριους αθλητικούς χώρους στη Χώρα.
Είναι προφανές ότι η παραπάνω αναφορά στη Σύρο δεν γίνεται με σκοπό οποιαδήποτε ενδοκυκλαδική κόντρα, αλλά προκειμένου να καταστεί σαφές ότι αν υφίσταται εκεί ανάγκη τρίτου κλειστού, η ανάγκη προπονητηρίου στη Δρυμαλία είναι σίγουρα μεγαλύτερη και η τοπική δημοτική πλειοψηφία δεν έχει κάνει καμμία απολύτως προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Και αν η Περιφέρεια είναι διατεθειμένη να μεριμνήσει για αυτό στη Σύρο, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων οφείλει να διεκδικήσει την κατασκευή προπονητηρίου και στην ορεινή Νάξο ή σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από τις προθέσεις της Περιφέρειας, να προβεί στη διαδικασία έκδοσης μελέτης ώστε να είναι έτοιμος στην πρώτη χρηματοδοτική ευκαιρία.


Νάξος, 11 Φεβρουαρίου 2015
Η Δημοτική Κίνηση - Πολίτες για τα Νησιά μας

21 σχόλια:

Unknown είπε...

Να μη προσπαθούμε κάθε φορά να ρίχνουμε τις ευθύνες στους άλλους, για τη δική μας αδιαφορία, ανικανότητα ή και σκοπιμότητα, όπως και στο θέμα αυτό.
Από το 2008 και μέχρι σήμερα, πέρασαν τέσσερις Φιλωτίτες αντιδήμαρχοι και μάλιστα κάποιοι ειδικοί και αρμόδιοι για το έργο αυτό. Αυτοί πρέπει να ερωτηθούν και να απαντήσουν για το ποιες ενέργειες έκαναν, αλλά με στοιχεία και όχι με λόγια. Αυτοί πρέπει να κληθούν και τώρα από τους τοπικούς φορείς, αφού δεν το έχουν κάνει μόνοι τους, σε μια δημόσια συζήτηση και να λογοδοτήσουν στη νεολαία. Ο τότε δήμαρχος Μπαρδάνης και μετά Μαργαρίτης στηρίχτηκαν από όλους αυτούς, ψηφίστηκαν και ξαναψηφίστηκαν από τους Φιλωτίτες και επιβραβεύτηκαν για τα έργα και τις ημέρες τους και λογικό είναι να αισθάνονται πετυχημένοι και δικαιωμένοι για τις επιλογές τους. Αφήστε τους λοιπόν όλους αυτούς Μπαρδάνη, Μαργαρίτη, Μαχαιρίδη, Γκούφα κλπ και ασχοληθείτε με αυτούς της διπλανής μας πόρτας.
Ως προς το περιεχόμενο του δελτίου τύπου της Δημοτικής κίνησης ¨Πολίτες για τα νησιά μας¨ φαίνεται πως δεν γνωρίζουν ή κάνουν πως δεν γνωρίζουν για λόγους τοπικών κομματικών ισορροπιών, το ιστορικό του θέματος αυτού που βρίσκεται σε απαράδεκτη εκκρεμότητα από το 2008.

http://naxios.blogspot.com είπε...

Κύριε Βασιλάκη δεν προσπαθούμε να ρίξουμε ευθύνες σε κανένα και ειδικά σε αυτούς που δεν φταίνε – μάλλον εσείς το κάνετε αυτό και οι λόγοι που το κάνετε είναι κατανοητοί. Κύριε Βασιλάκη το έργο ανακοινώθηκε το 2008 από τον Βρουτση και το Στυλιανιδης και όπως φαίνεται από την αλληλογραφία την οποία δεν γνωρίζετε, στην πρώτη φάση οι Δήμοι Νάξου δεν είχαν καμία ανάμειξη και παρόλα αυτά εγώ δεν τους εξαίρω από ευθύνες. Το θέμα το χειριζόταν την περίοδο 2009- 2011 το υπουργείο παιδείας και ανάπτυξης, ο ΟΣΚ η νομαρχία και μετέπειτα περιφέρεια o Δήμος απλός ενημερωνόταν.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βασιλάκη,
οι ΠΟΛΙΤΕΣ και γνωρίζουν και έχουν αναδείξει το πως κομματικές ομαδούλες, τοπάρχες αλλά κυρίως οι μεγάλοι κομματικοί ηγέτες εκ Νάξου έχουν οδηγήσει το θέμα (όπως και τόσα άλλα) σε τέλμα...
Μήπως δεν ανέδειξαν την προεκλογική πρεμούρα του υπουργού ανεργίας να δώσει "λύση" σε άλλα (μη εργασιακά) χρονίζοντα και πασίγνωστα σε όλους θέματα που καίνε;
Για πιο λόγο τους μέμφεστε; Επειδή βαράνε καμπανάκι για το 3ο Κλειστό στη Σύρο και ζητάνε λύση για το θέμα της άθλησης στην ορεινή Νάξο έστω και τώρα;
Αλήθεια ο (Ναξιώτης) αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού τι θέση έχει πάρει για το θέμα;
Ένας Πολίτης

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΘΕΜΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΗ Η ΓΝΩΣΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ

Unknown είπε...

Απάντηση 1η στον ανώνυμ﨨Ένας πολίτης ¨
Αν το γνώριζε η Δημοτική Κίνηση θα έπρεπε να αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά " Γιατί ανακοινώνει η Περιφέρεια τη κατασκευή 3ου Κλειστού Γυμναστηρίου στη Σύρο, τι στιγμή που δεν έχει ξεκινήσει η κατασκευή του εγκεκριμένου και χρηματοδοτημένου Κλειστού Γυμναστηρίου στο 1ο ΕΠΑΛ στο ΦΙΛΩΤΙ ¨. Αφού λοιπόν δεν το αναφέρει αυτό και αναφέρεται γενικά στην Ορεινή Νάξο, σημαίνει ότι το σχόλιο μου είναι ακριβές και αυτονόητο.
Απάντηση 2η στο block και σε όποιον του το υπαγόρευσε.
Όταν δεν ρίχνεις τις ευθύνες εκεί που ανήκουν και τις ρίχνεις αλλού και αόριστα, κάτι που γίνεται από το 2009, αυτό είναι ο καλύτερος τρόπος για να μη γίνει τίποτα, όπως και στο θέμα αυτό. Γνωρίζω όλη την αλληλογραφία και το ιστορικό που περιληπτικά έχει ως εξής;
Ιστορικό
Τον Οκτώβριο του 2008 σε περιοδεία του στη Νάξο, ο τότε υπουργός Παιδείας κ. Ευρ. Στυλιανίδης, επισκέφτηκε και το ΕΠΑΛ Νάξου. Από τον Δντή του σχολείου κ. Κυριακίδη και τον καθηγητή κ. Παππά τέθηκε το αίτημα για κατασκευή Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο ΕΠΑΛ, το οποίο και αποδέχθηκε προφορικά ο υπουργός. Ακολούθησε έγγραφο από τον Δντή κ. Κυριακίδη προς την αρμόδια επί του θέματος σύμβουλο του υπουργού κ. Ελευθεριάδη η οποία στην απαντητική της επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων « … Το αίτημα σας θα πρέπει να τεθεί υπόψη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Γκάνου, ο οποίος και θα το εισηγηθεί στο Υπουργείο για περαιτέρω ενέργειες. Βέβαια, αυτό που προέχει είναι η εξασφάλιση της απαραίτητης έκτασης από τον Δήμο, κάτι για το οποίο αυτός έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα. Εφόσον η γη παραχωρηθεί από τον Δήμο τότε … κλπ »
Στις 28-11-2008 εκδίδεται η απόφαση με αριθμό 154119/ΣΤ1 του υπουργού Παιδείας με την οποία εγκρίνεται κατ’ αρχήν η κατασκευή του έργου και η ανάθεση στον ΟΣΚ των διαδικασιών για τη μελέτη και κατασκευή, σε συνεργασία με τη Νομαρχία Κυκλάδων και το Δήμο Δρυμαλίας. Τον Ιούνιο του 2009 ο ΟΣΚ εγκρίνει τη κατασκευή δύο κλειστών Αιθουσών Πολλαπλών Χρήσεων, μια με το ποσό των 2.060.000 στο Φιλώτι και μια με το ποσό των 2.170.000 στη Μάρπησσα Πάρου.
Μετά από όλα αυτά και επειδή η τότε δημοτική αρχή, που ήταν αποκλειστικά αρμόδια για την εύρεση του χώρου κατασκευής του έργου, δεν είχε κάνει καμιά ενέργεια, ο Δντής του ΕΠΑΛ έστειλε στο Δήμο το με αριθμό 463/2-6-2009 έγγραφο, όπου αναφέρει. «Εν’ όψη της λήξης της σχολικής χρονιάς 2008-2009, θα επιθυμούσαμε να μας πληροφορήσετε για τη φάση στην οποία βρίσκεται το έργο της κατασκευής του κλειστού Γυμναστηρίου στο ΕΠΑΛ, καθώς και για το χώρο στον οποίο θα γίνει η ανέγερση του, εάν αυτός έχει οριστεί. Εάν δεν έχει οριστεί ακόμα θα ήταν προτιμότερο να γίνει πλησίον του σχολείου.»
Απάντηση δεν υπήρξε από τον Δήμο επί αυτού του εγγράφου, αλλά ούτε και επί άλλων γραπτών και προφορικών αιτημάτων από το ΕΠΑΛ, που ήταν ο μοναδικός φορέας που έδειχνε έμπρακτα το ενδιαφέρον του για το έργο αυτό.
Για το ίδιο θέμα και σε συνεχείς προφορικές και γραπτές ερωτήσεις μου προς την τότε και την επόμενη δημοτική αρχή, όπως και με δημόσιες γραπτές ανακοινώσεις μου, ουδέποτε μέχρι σήμερα έλαβα μία απάντηση επί της πορείας του θέματος αυτού.
Γιατί λοιπόν δεν έχουν κάνει καμιά Λαϊκή Συνέλευση για να εξηγήσουν τα ανεξήγητα. Ας το αποφασίσουν λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...

Τα χρονίζοντα και πασίγνωστα σε όλους θέματα που καίνε ποτέ αντιλήφτηκες αγαπητέ πολίτη; Τα θέματα ήταν όντως χρονίζοντα και πασίγνωστα σε όλους άλλα θύμισε μας πότε το κόμμα σου έκανε έστω και μια επερώτηση στη βουλή να εφαρμοστή η συγκεκριμένη οδηγία; Για το θέμα της πασχαλινής αγοράς που εδώ και πενήντα χρόνια υπάρχει στους Ψυρρη πότε ενδιαφερθήκατε είτε ως δημοτική παράταξη είτε ως κόμμα ; Πότε είτε ως δημοτική παράταξη είτε ως κόμμα βρεθήκατε ένα Πάσχα στην Πλατεία Ψυρρη να ζήσετε το άγχος των κτηνοτροφών αν πουλήσουν η δεν πουλήσουν; Απλός αγαπητέ πολίτη την τελευταία προεκλογική περίοδο μέσα στην πρεμούρα σας μπας και κόψετε κανένα σταυρό από το Βρουτση διότι αυτό σας έκαιγε και όχι τα χρονίζοντα και πασίγνωστα σε όλους θέματα και με τα περί υπουργού ανεργίας γελούσε ο κόσμος και σταυροί δεν κοπήκαν.
Με πολύ αγάπη ένας Φιλωτιτης

http://naxios.blogspot.com είπε...

Δυστυχώς και για σένα άλλα και για το χωριό ακόμα και μετά την σφαλιάρα που έφαγες από το βοσκό μυαλό δεν έβαλες, συνεχίζεις να είσαι ο γνωστός Νικόλας. Συνεχίζεις να μειώνεις και να προσβάλλεις - Απάντηση 2η στο block και σε όποιον του το υπαγόρευσε.- αυτούς που διαφωνείς . Διότι το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να μειώνεις αυτούς που διαφωνείς και αυτό δεν έχει να κάνει με κόμματα έτσι κάνεις με όλους και πρωτίστως με τους ομοϊδεάτες σου. Σε πληροφορώ λοιπόν και μετά την αλλαγή της Κυβερνήσεις το Οκτώβριο του 2009 υπάρχουν ερωτήσεις του Βουλευτή Βρουτση προς τον τότε υπουργό Παιδείας και τον υπουργό αναπτύξεις Μακριώτη όπως και οι σχετικές απαντήσεις. Και τέλος για να τελειώνουμε κύριε Βασιλάκη εμείς θεωρούμε ότι ευθύνες έχουν όλοι . Άλλα αυτή την στιγμή μας ενδιαφέρει το έργο να ξεπαγώσει και να γίνει και όχι να ρίξουμε ευθύνες στις Δημοτικές αρχές η στους Φιλωτίτες αντιδήμαρχους .

Unknown είπε...

Εσύ που σχολιάζεις ως naxios κρύβεις το ονοματεπώνυμο σου σαν ένας άθλιος τυφλοπόντικας, ενώ εγώ σχολιάζω επώνυμα. Αυτό δείχνει το ήθος και τη σαθρότητα των επιχειρημάτων σου. Σφαλιάρες τρώγανε για 16 συνεχή χρόνια κάποιοι σαν κι' εσένα όταν ήμουν εγώ, επαναλαμβάνω εγώ, επικεφαλής πρόεδρος και δήμαρχος. Και αυτές οι σφαλιάρες σε έχουν ζαλίσει και δεν μπορείς ακόμη και σήμερα να δεις το τεράστιο έργο που κάναμε αυτά τα χρόνια. Αν εσύ έχεις ρίξει καμιά σφαλιάρα αυτή ήταν μόνο κατά των Φιλωτιτών και της προόδου του Φιλωτιού. Ποτέ δεν ενδιέφερε εσένα και κάποιους σαν κι' εσένα, να ξεπαγώσει το έργο, αφού εσείς οι ίδιοι το έχετε βάλει σε πολύ χαμηλή πολική κατάψυξη. Κανόνισε λοιπόν Ανώνυμε σύντομα τη λαϊκή συνέλευση, γιατί καταντά γελοίο να συνεχίσω να ασχολούμαι μαζί σου. Άντε γεια και θα τα ξαναπούμε ΜΟΝΟ εκεί.

http://naxios.blogspot.com είπε...

Όλοι Γνωριζόμαστε κύριε Βασιλάκη. Με το να συνεχίζεις να βρίζεις το μόνο που κάνεις είναι να Μας Δικαιώνεις συνεχεία. Ευτυχώς για το χωριό δεν το αγαπάς μόνο εσύ

Ανώνυμος είπε...

ρε ναξιε οποιος τολμαει να εχει αλλη αποψη απο εσενα θεωρεις οτι βριζει ? το κανεις συνεχεια αυτο το εχω προσεξει και με αλλους σχολιαστες για αλλα θεματα ,ωστοσο βλεπω οτι εκανες και προοδο στην ορθογραφια

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Φιλωτίτη,
με πολύ αγάπη θα σου απαντήσω και εγώ... Tα λογικά σου άλματα σε εξωθούν και σε εσφαλμένες διαπιστώσεις.
Από το 2004 που ισχύει η συγκεκριμένη οδηγία, ή έστω από το 2006 που ενσωματώθηκε στην Εθνική Νομοθεσία, κυβέρνησαν: 4 χρόνια η ΝΔ, 2 χρόνια το ΠΑΣΟΚ 0,5 χρόνο το μόρφωμα Παπαδήμου (ΝΔ+ΠΑΣΟΚ+ΛΑΟΣ) και 2,5 χρόνια ΝΔ+ΠΑΣΟΚ. Με μια επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ θα λυνόταν το πρόβλημα? Εγώ ειλικρινά δεν ξέρω αν έγινε επερώτηση από το ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο θέμα. Εσύ το ξέρεις σίγουρα? Να σου πω όμως τι ξέρουμε και οι δύο σίγουρα και χωρίς να μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς? Ότι αυτοί που είχαν και το μαχαίρι και το καρπούζι στα χέρια τους, επέλεξαν να μην κάνουν τίποτα, για να έχουν εσένα φίλε και όσους άλλους πηγαίνετε στο Ψυρρή να πουλήσετε σε μια κατάσταση ομηρίας. Σε μαγκώνουν, παρεμβαίνω και σε γλιτώνω και σε έσωσα...
Και το θέμα το "έλυσαν" κατά τα λεγόμενά τους λίγες μέρες πριν πέσουν. Μπας και σας ψήσουν να τους ξαναψηφίσετε για να μην πέσουν. Μη μου πεις ότι δεν βλέπεις τη σκοπιμότητα του πέναλτυ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης. Αν δεν τη βλέπεις σε τυφλώνει ο οπαδισμός...
Ρωτάς πότε ενδιαφερθήκαμε είτε ως Δημοτική Παράταξη είτε ως κόμμα για το θέμα της 50ετούς πασχαλινής αγοράς στου Ψυρρή. Σου απαντώ φίλε μου. Του Ψυρρή ανήκει στο Δήμο Αθηναίων. Σωστά? Ποιοι διοίκησαν το Δήμο Δρυμαλίας από το 1999 μέχρι το 2010 και διοικούν το Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων σήμερα? Οι Πολίτες? Ή οι ΠΑΣΟΚΟΙ Βασιλάκης, Τζουάννης (ο δεύτερος με Κρασσά αντιδήμαρχο) και ο ΝΔκράτης Μπαρδάνης? και τώρα δις στον ενιαίο Δήμο ο ΝΔκράτης Μαργαρίτης? Οι Πολίτες περίμεναν να κάνουν τις επαφές με το Δήμο Αθηναίων για την προώθηση μιας διαδημοτικής συνεργασίας - συμφωνίας Αθήνας - Νάξου για τη θεσμοθέτηση εποχιακής πασχαλινής αγοράς στου Ψυρρή (ή και κάπου αλλού) ώστε να πουλάτε νόμιμα? ή οι εκλεγμένοι δήμαρχοι και οι δημοτικές τους αρχές? Κάνε τον κόπο να ζητήσεις να διαβάσεις τι λέει το πρόγραμμα των Πολιτών για το συγκεκριμένο θέμα... Ψήφισες αλλού, τι να σου κάνω?
Ρωτάς αν βρεθήκαμε ποτέ ένα Πάσχα την πλατεία Ψυρρή να ζήσουμε το άγχος των κτηνοτρόφων να πουλήσουν? Δηλαδή είσαι βέβαιος ότι όλοι οι κτηνοτρόφοι που μεταβαίνουν το Πάσχα στην Αθήνα είναι ΝΔκράτες και ομοϊδεάτες σου? Κανένας δεν είναι λιγάκι αριστερός ρε παιδί μου? Δεν έχει αριστερούς κτηνοτρόφους το Φιλώτι? Μόνο εσείς είστε? Μόνο οι ομοϊδεάτες σου αγωνιούν? Και θα πουλάγατε καλύτερα αν ερχόμασταν μια αντιπροσωπεία να ζήσουμε το άγχος σας...
Λογικά άλματα και υποκρισία δεν χωράνε σε σοβαρά επιχειρήματα συμφωνείς?
Ναι η κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ως στόχο να κόψει σταυρούς από τον Βρούτση. Είναι αθέμιτο? Πως προσπάθησε να τους κόψει? Κάνοντας φάουλ? Ή ενημερώνοντας υπεύθυνα και τεκμηριωμένα όλους τους κτηνοτρόφους για τη "μη λύση" που δόθηκε από τον υπουργό? Η οχλαγωγία και η έλλειψη στοιχειώδους ευγένειας από μερικούς στη συγκεκριμένη συγκέντρωση (μην ξεχνάς ότι φιλοξενήθηκαν σε μια κομματική συγκέντρωση και πήραν το λόγο όσες φορές ήθελαν και για όση ώρα ήθελαν) έδειξε πολλά σε όσους ήθελαν να καταλάβουν.
Μια προσεκτική ανάγνωση των αποτελεσμάτων στο Φιλώτι θα σου δώσει την απάντηση που γυρεύεις για το αν κόπηκαν σταυροί...
συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

συνέχεια του προηγουμένου
Όσο για την ουσία της "μη λύσης" τα είπαμε και στην παρουσίαση. Αν δεν καταλαβαίνεις αφενός ότι το πλαφόν των 300 κιλών τη μέρα και η πώληση στην τοπική αγορά σε κρατάει μικρό, εξαρτημένο και αδύναμο και αφετέρου η απουσία πρόβλεψης τυροκόμησης νωπού γάλακτος με πλήρη τήρηση του κανονισμού (χωρίς παρεκκλίσεις) από συνεταιριστικό/ά τυροκομείο/α που όλοι μαζί (ή ομάδες σας) θα μπορούσατε να παράγετε πιστοποιημένα παραδοσιακά τυριά και να τα πουλάτε παντού χωρίς κανένα περιορισμό αγοράς (και στις αγορές του εξωτερικού αφού θα έχετε HACCP), σου κόβει τα φτερά για να μην ενοχλήσεις τη ΝΟΥΝΟΥ, τότε τι καταλαβαίνεις?
Ότι θα πάρεις μια άδεια να πουλάς σε μια λαϊκή που δεν υπάρχει? Και ότι θα σε ελέγχει μια κτηνιατρική υπηρεσία που φροντίσανε οι ομοϊδεάτες σου υπουργοί να μην έχει υπαλλήλους (αρκούν άραγε 2 κτηνίατροι για μηνιαίους περιοδικούς ελέγχους σε 200 παραγωγούς απλωμένους στη μισή έκταση της Νάξου)? Εσύ καταλαβαίνεις ότι το θέμα λύθηκε και μπορείς να πουλάς όπου γουστάρεις. Κανένα πρόβλημα με εμένα. Πίστευέ το. Και η στρουθοκάμηλος πιστεύει ότι χώνοντας το κεφάλι της στην άμμο, αφού δεν βλέπει πια τα αιλουροειδή που την κυνηγάνε, έπαψαν να την κυνηγάνε. Μερικά δευτερόλεπτα μετά... απλά γίνεται μεζές. Ότι ακριβώς είστε και εσείς σαν μονάδες (ατομικά ο καθένας) για τη Friesland. Μεζές...
Ενώ αν ενωθείτε, αν σας δοθεί η δυνατότητα να παράγετε μαζικά και πιστοποιημένα, τότε γίνεστε υπολογίσιμη ποσότητα γιατί λόγω ποιότητας κα κόψετε μερίδιο της αγοράς. Ελπίζω αγαπητέ μου φίλε να κατάλαβες και λίγο την ουσία.
Τελειώνω με το εξής: Το αν καίγεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τα χρονίζοντα προβλήματα σου (μας) θα στο αποδείξει τώρα που είναι κυβέρνηση φίλε μου. Τώρα πρέπει να έχεις απαιτήσεις. Γιατί τώρα η αρμοδιότητά του δεν περιορίζεται στο να κάνει επερωτήσεις. Έχει ευθύνη να δώσει λύσεις...
Με ακόμα πιο πολύ αγάπη.
Ένας Πολίτης...

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση Πολίτη στον Κο Βασιλάκη
Κύριε Βασιλάκη.
Αυθαίρετα συμπεράνατε ότι οι Πολίτες δεν έχουν γνώση του ιστορικού του θέματος με ένα ακροβατικό συλλογισμό που εδράζεται στο ότι η ανακοίνωση τους αναφέρεται γενικά στην Ορεινή Νάξο και όχι με το εντός εισαγωγικών λεκτικό που θα επιθυμούσατε να χρησιμοποιήσουν.
Δυστυχώς για εσάς Κε Βασιλάκη δεν έχετε την αρμοδιότητα να υπαγορεύετε τις ανακοινώσεις φορέων στους οποίους (ευτυχώς...) δεν συμμετέχετε... Και φυσικά δεν έχετε και το δικαίωμα διατύπωσης αυθαίρετων κρίσεων περί γνώσης...
Επί της ουσίας τώρα. Μόνος σας εκθέσατε συνοπτικά το ιστορικό της Κλειστής Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο ΕΠΑΛ. Υπάρχει κάπου σε αυτό το ιστορικό εμπλοκή της Περιφέρειας? Είτε σε επίπεδο χρηματοδότησης, είτε σε επίπεδο εκπόνηση μελέτης από τις υπηρεσίες της, είτε σε επίπεδο επίβλεψης του όποιου έργου? Πουθενά.
Θέλατε λοιπόν και οι Πολίτες να έχουν την ίδια θολή οπτική των πραγμάτων με εσάς... Να απαιτήσουν από την Περιφέρεια να κυνηγήσει? να ανακοινώσει? να υλοποιήσει? να κάνει τι τελοσπάντων για ένα έργο που έχει προγραμματιστεί εξ ολοκλήρου από το Υπουργείο Παιδείας και τον ΟΣΚ?
Να τους δανείσει χρήματα για να το εκτελέσουν?
Η Περιφέρεια έχει δικό της προϋπολογισμό και δική της διαχειριστική τακτική (ΕΣΠΑ - ΠΕΠ). Μέσω αυτής της τακτικής, προφανώς επέλεξε ότι αναγκαιεί 3ο κλειστό στη Σύρο. Η ανακοίνωση των Πολιτών αυτό καταδεικνύει. Ότι είναι πιο αναγκαίο ένα κλειστό προπονητήριο στην ορεινή Νάξο. Ενδεχομένως στον χώρο του ΕΠΑΛ. Δεν θα τα χαλάσουμε εκεί. Ας εντάξει στον προγραμματισμό της η Περιφέρεια ένα κλειστό για την Ορεινή Νάξο και χώρο θα βρούμε κε Βασιλάκη.
Διαβάστε και την κατάληξη της ανακοίνωσης Κε Βασιλάκη. Αν δεν την καταλαβαίνετε σας τη μεταφράζω:
Ακόμα και αν το θέμα ΟΣΚ-Υπ. Παιδείας ναυάγησε, ακόμα και αν η Περιφέρεια δεν μας έχει στο πρόγραμμα για κατασκευή κλειστού προπονητηρίου στη Δρυμαλία, εμείς σαν Δήμος αναγνωρίζοντας την ανάγκη οφείλουμε να έχουμε εκπονήσει μελέτη και να είμαστε έτοιμοι να εντάξουμε το έργο για χρηματοδότηση με τη πρώτη ευκαιρία.
Γιατί η συγκεκριμένη ανάγκη δεν μπορεί να περιμένει τον επιμερισμό ευθυνών που εσείς επιθυμείτε κε Βασιλάκη για να βρείτε ακόμα μια ευκαιρία να "πλακωθείτε" με τους τοπικούς "αντιπάλους" σας. Από αυτή την αρένα δεν θα προκύψει κοινωφελές έργο... Πιστέψτε με το ξέρει πια όλος ο κόσμος...
Φτάνει...
Ένας Πολίτης
Καταλάβατε Κε Βασιλάκη?

http://naxios.blogspot.com είπε...

Αγαπητέ φίλε σε έχω για έξυπνο άνθρωπο άλλα , αν κατάλαβες ότι οποίος τολμάει να έχει άλλη άποψη από έμενα θεωρώ ότι βρίζει τι να πω με απογοήτευσες . Δηλαδή όταν ο κύριος Βασιλάκη απευθύνετε στους διαχειριστές του blog η εν προκείμενο στον διαχειριστή που φαντάζετε και λέει ότι κάποιοι του υπαγορεύουν ( Απάντηση 2η στο block και σε όποιον του το υπαγόρευσε. ) τι είναι; Δεν είναι βρισιά όταν θεωρεί τους διαχειριστές του blog η τον διαχειριστή αχυράνθρωπο κάποιων λες και δεν μπορεί να έχει γνώμη κανείς άλλος πλην του κύριου Βασιλάκη. Εδώ αγαπητέ φίλε η κυβέρνηση σου έχει υπουργό κανόνι πολύ ποιο ανορθόγραφο από έμενα .

Ανώνυμος είπε...

Ρε ναξιε συνεχίζεις τα ίδια αφού για να έχει κάποιος άποψη πρέπει να τη πει επώνυμα διαφορετικά είναι ο κάποιος ανώνυμος που μπορεί να λέει ότι θέλει και αφού γράφεις ότι στο block υπάρχουν διαχειριστές άρα πάνω από ένας σημαίνει ότι αυτός που το γράφει είναι ανώνυμος.

http://naxios.blogspot.com είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΜΑΘΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ www.google.gr ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ BLOG ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι γνωστό και οι ανώνυμες αναρτήσεις όταν δεν είναι υβριστικές ή συκοφαντικές και εκφράζουν μια απλή άποψη δεν είναι κακές. Κακό είναι να χρησιμοποιεί κάποιος το block του οποίου τον σχολιαστή μπορείς να τον μάθεις μόνο μετά από προσφυγή στις αρμόδιες αρχές όταν κάποιος θεωρεί ότι συκοφαντείται ή προσβάλλεται η προσωπικότητα του. Αυτό δεν ισχύει στη περίπτωση του θέματος αυτού.

http://naxios.blogspot.com είπε...

Για τα σχόλια μιλάς η για αναρτήσεις . Ποιες αναρτήσεις ήταν υβριστικές ή συκοφαντικές

Unknown είπε...

Ότι ισχύει για τους ανώνυμους του μπλοκ ισχύει και για εσένα που σχολιάζεις ανώνυμα ως ¨ Ένας Πολίτης¨. Εκείνο που κατάλαβα είναι ότι, είναι κρίμα, ιδιαίτερα αν είσαι νέος, όχι μόνο γιατί σχολιάζεις ανώνυμα αλλά επειδή, όπως φαίνεται από τα γραφόμενα σου είσαι άσχετος και με τα δύο αυτά θέματα και χρησιμοποιείς μια παλαιοκομματική φραστική συμπεριφορά και αντίληψη, που μας παραπέμπει, όχι σε μια αριστερή ιδεολογία, αλλά σε ξεπερασμένες και καταδικασμένες απόλιτικες μικροκομματικές πρακτικές του παρελθόντος. Με τους άλλους τελείωσα, όπως βέβαια και με εσένα, θα τα πούμε επώνυμα αν το θέλεις κι΄εσύ, όπου και όταν συζητηθούν δημόσια τα θέματα αυτά.

http://naxios.blogspot.com είπε...

Κύριε Βασιλάκη εμείς οι ανώνυμοι του μπλοκ ούτε σε θίξαμε ούτε σε προσβάλαμε απεναντίας εσύ ο επώνυμος μας χαρακτήρισες άθλιους τυφλοπόντικες,που μας υπαγορεύουν κείμενα κάποιοι άγνωστοι ίσως οι νοχελιμ και νεφελοιμ .Πάντως αν θέλεις σου δίνουμε το δικαίωμα να γράφεις επώνυμα. Καλό σας απόγευμα

Ανώνυμος είπε...

Προς Κο Βασιλάκη,
επί της ουσίας όσων ανέφερα έχετε να πείτε κάτι "Κε" Βασιλάκη? Διατύπωσα ανώνυμα μεν με σαφήνεια δε μια σειρά από ερωτήματα. Αντί να ψελλίσετε μια απάντηση, έτσι για τα μάτια των αναγνωστών, φροντίσατε να με χαρακτηρίσετε άσχετο, παλαιοκομματικό, και χρήστη ξεπερασμένων και καταδικασμένων "απολίτικων μικροκομματικών πρακτικών του παρελθόντος". Εδώ πλέον της χλεύης προκαλέσατε και το θαυμασμό μου.
Σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω, έχω ανοίξει βιβλία gogglaρω αδιάκοπα. Πως μπορεί μια πρακτική να είναι μικροκομματική (ήτοι εσφαλμένη μεν αλλά με πολιτικά ελατήρια) και συνάμα να είναι και απολίτικη... Τελικά το κατάλαβα. Είστε εννοιοπλάστης. Μα τι λέω, είστε εφευρέτης... Είστε μέντορ... Είστε ο Max Plank της πολιτικής. Καταφέρατε να ανακαλύψετε τον κομματικο-απολίτικο δυισμό όπως ο μέγιστος Plank συνεισέφερε στην ανθρωπότητα τον κυματο-σωματιδιακό δυισμό της ύλης (δηλαδή του φωτός).
Εύγε πεφωτισμένε.
Οι άσχετοι σε χαιρετούν.
Αντί να περιμένεις το όταν και το όπου κάποιος άλλος θα διοργανώσει μια δημόσια συζήτηση για να έρθεις να μας "μαγέψεις", γιατί δεν την διοργανώνεις εσύ τρισμέγιστε μέντορα?
Τόσα θέματα εκκρεμούν, βρες ένα και κάλεσε μας στο Φιλώτι.
Τότε, ενώπιος ενωπίω θα μιλήσουμε επώνυμα "Κε" Βασιλάκη.
Ο πεφωτισμένος μέντωρ και ο άσχετος απολιτικομικροκομματικός.
Ο ίδιος Πολίτης