slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συζήτηση για το νέο αεροδρόμιο Πάρου χθες στο γραφείο του Επάρχου



Από το Γραφείο του Επάρχου Πάρου Κωνσταντίνου Ν. Μπιζά εκδόθηκε σήμερα δελτίο τύπου σχετικά με συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο γραφείο του με θέμα: "Συζήτηση για το νέο αεροδρόμιο". Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου...


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΑΡΧΟΥ


Πάρος 27/02/2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: Συζήτηση για το νέο αεροδρόμιο Πάρου

Την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 20:00 πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Επάρχου κ. Κων/νου Μπιζά, στην Περιφερειακή Ενότητα Πάρου συζήτηση σχετικά με το νέο αεροδρόμιο, μετά και τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις στον προγραμματισμό των έργων που είχε ανακοινώσει ο πρώην Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Χρυσοχοΐδης κατά την επίσκεψη του στην Πάρο στις 11 Σεπτεμβρίου 2014.
Παρευρέθησαν και διατύπωσαν τις θέσεις τους ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παντελής Τζανακόπουλος, οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων κύριοι Χρήστος Βλαχογιάννης, Νίκος Σαρρής, Κώστας Ροκονίδας, ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου κ. Απόστολος Αλιπράντης και ο Αερολιμενάρχης της Υ.Π.Α. κ. Κώστας Λεοντίδης.
Διατυπώθηκε η πρόταση να γίνει συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και να ζητήσουμε την διεξαγωγή διαγωνισμού για την κατασκευή του κτιρίου των 850 τ.μ. που μας είχε υποσχεθεί η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αφού η προηγούμενη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης στην εταιρεία που ολοκληρώνει τον διάδρομο προσγείωσης ακυρώθηκε οριστικά στις 10/02/2015 από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.) με την απόφαση 31/2015.
Ταυτόχρονα κατατέθηκε και η πρόταση να διερευνηθούν και άλλοι τρόποι ώστε το νέο αεροδρόμιο να λειτουργήσει με προσωρινές υποδομές από την ερχόμενη θερινή περίοδο του 2015 κάτι που δεν βρήκε σύμφωνους τους περισσότερους διότι μια προσωρινή λύση μπορεί να σημάνει την μη συνέχιση και μη ολοκλήρωση των κτιριακών υποδομών συνολικού εμβαδού 7130 τ.μ. περίπου που προβλέπονται στο Master Plan του νέου αεροδρομίου όπως είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020 με προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ.
Επίσης ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος ανέφερε ότι σκοπεύει να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις.
Η κατασκευή του νέου αεροδρομίου Πάρου είναι μια άκρως σημαντική υπόθεση για την προοπτική και την οικονομική ανάπτυξη των νησιών της Πάρου και της Αντιπάρου και για τον παραπάνω λόγο έχουμε υποχρέωση να εργαστούμε συλλογικά και ενωτικά για την ολοκλήρωση του.
Η Περιφερειακή Αρχή και η Περιφερειακή Ενότητα Πάρου θα αγωνιστούν και θα στηρίξουν τις προσπάθειες που θα αποβλέπουν στον παραπάνω στόχο.

Ο Έπαρχος Πάρου
Κων/νος Ν. Μπιζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: