slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διήμερη περιοδεία του υποψηφίου βουλευτή με το ΠΑ.ΣΟ.Κ Μ. ΧΑΛΑΡΗ στη Σαντορίνη



Την Παρασκευή και το Σάββατο, 16 και 17 Ιανουαρίου, ο κ. Μιχάλης Χάλαρης, υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με το ΠΑ.ΣΟ.Κ και γιός του Μανώλη Χάλαρη από τη Μεσαριά, πραγματοποίησε διήμερη περιοδεία στη Σαντορίνη και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του νησιού και γενικότερα των Κυκλάδων.


Την Παρασκευή επισκέφτηκε τον Δήμαρχο κ. Ζώρζο Δημήτριο και ενημερώθηκε διεξοδικά τόσο από τον ίδιο όσο και από τον συνεργάτη του μηχανικό κ. Μπελώνια Λουκά, για όλα τρέχοντα έργα του Δήμου και για μελλοντικά προγράμματα. Συγκεκριμένα, συζήτησαν για τις βασικές υποδομές του Δήμου, όπως το έργο της αφαλάτωσης, τη χωροθέτηση των σκουπιδιών, τον διαχωρισμό και την επεξεργασία των αποβλήτων για μια ολοκληρωμένη διαχείριση με ένα τοπικό κέντρο διαλογής κ.ά.
Ακολούθησε πληρέστατη ενημέρωση από τον κ. Μπελώνια για τα προβλήματα που δημιουργούνται, επειδή ο πληθυσμός του νησιού τη θερινή περίοδο δεκαπενταπλασιάζεται, γεγονός που δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα τόσο στην λειτουργία των ανωτέρω συστημάτων όσο και στο αποχετευτικό δίκτυο, το οποίο χρειάζεται να παραμένει τον μισό έτος ανενεργό.



Ο κ. Χάλαρης ως διδάκτωρ χημικός, είχε πλήρη αντίληψη των θεμάτων και σήμερα από την νέα του θέση ως πολιτικός δεσμεύτηκε για μία διαρκή εφεξής επικοινωνία με τον Δήμαρχο.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο κ. Χάλαρης, προκειμένου να έχει ολοκληρωμένη εικόνα τόσο για τα ζητήματα της πόλης των Θηραίων όσο και για τα προβλήματα του νησιού γενικότερα, είχε μακρά συνομιλία με τον υποψήφιο Δήμαρχο από το ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Σιγάλα Αντώνη, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για την παύση των χρηματοδοτήσεων την περίοδο που διανύουμε, με άμεσο κίνδυνο την μη υλοποίηση των ανωτέρω έργων.


Ο κ. Σιγάλας αναφέρθηκε και σε γενικότερα θέματα της πόλης όπως την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας, του Ι.Κ.Α, του Ταχυδρομείου και γενικά όλων των δημοσίων υπηρεσιών του νησιού. Στη συνέχεια, ο κ. Σιγάλας, εξέφρασε έντονη την ανησυχία του για την στοχοποίηση της Σαντορίνης και γενικά των Κυκλάδων, από την πλευρά των τελευταίων κυβερνήσεων τονίζοντας ότι θέλουν να απομυζήσουν τα νησιά για να καλύψουν οικονομικά τις ανάγκες της υπόλοιπης Ελλάδας. Τέλος, αναφερόμενος στα πολιτικά τεκταινόμενα τόνισε ότι ο κόσμος αναζητά την ελπίδα και είναι συγχυσμένος και μπερδεμένος, με μια νεολαία σχεδόν απούσα. Στην ίδια συνάντηση συμμετείχε και μέλος της ομάδας του Ε.Κ.Α.Β, ο οποίος τόνισε ότι με την υποστελέχωση η υπηρεσία αδυνατεί να πραγματοποιήσει τα εντελώς απαραίτητα.

Την ίδια μέρα ο κ. Χάλαρης επισκέφθηκε τόσο τον διευθυντή του Ι.Κ.Α κ. Χρύσανθο Ρούση, όσο και τον διευθυντή του Ταχυδρομείου, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την υποστελέχωση των υπηρεσιών και γενικά για τα προβλήματα, τα οποία κορυφώνονται την θερινή περίοδο κατά την οποία υπερπολλαπλασιάζεται ο πληθυσμός του νησιού. Επισκέφθηκε, επίσης, το Κέντρο Υγείας της πόλης και συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους γιατρούς κ. Κολονιάρη Δημήτριο και την κ. Πετροπούλου Σταυρούλα, οι οποίοι του μίλησαν για την υποστελέχωση του Κέντρου και τον τιτάνιο αγώνα των γιατρών, ώστε να διατηρηθεί η ελπίδα των κατοίκων. Στη συνέχεια, ο κ. Χάλαρης επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Τελεφερίκ και συνομίλησε με τους εργαζόμενους. Μάλιστα παρατήρησε την άψογη εξυπηρέτηση των παρευρισκομένων υπαλλήλων σε ερωτήματα και ανάγκες των τουριστών.


Το Σάββατο, 17 Ιανουαρίου, ο κ. Χάλαρης επισκέφτηκε το εξωκλήσι του Αγίου Αντωνίου στην πόλη του Εμπορείου και παρευρέθηκε στην αρτοκλασία με φίλους, δηλώνοντας ότι την επίσκεψη την αφιερώνει στην μνήμη του θανόντα Σαντορινιού πατέρα του Μανώλη Χάλαρη, τον οποίο «έχασε» πριν χρόνια τέτοια μέρα.


Την ίδια μέρα, ο κ. Χάλαρης επισκέφτηκε τους διοικητές των ένστολων υπηρεσιών, Πυροσβεστικής και Αστυνομικού τμήματος, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την υποστελέχωση των υπηρεσιών και γενικά για τα προβλήματα τα οποία κορυφώνονται την θερινή περίοδο. Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής τόνισε ότι πολλές φορές αναγκάζονται να υποκαταστήσουν και αυτό ακόμα το έργο του Ε.Κ.Α.Β.


Το μεσημέρι του Σαββάτου ο κ. Χάλαρης έδωσε 20λεπτη συνέντευξη στο τοπικό Ραδιοτηλεοπτικό κανάλι Sadorini TV και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα, απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους δημοσιογράφους.


Το απόγευμα ο κ. Χάλαρης επισκέφτηκε το αεροδρόμιο της Σαντορίνης και μίλησε με το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, το οποίο τόνισε τα προβλήματα που παρουσιάζονται την θερινή περίοδο με την πληθώρα αφίξεων.


Σημειώνεται ότι ο κ. Χάλαρης έκανε σειρά συναντήσεων τόσο με πολλά κομματικά στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ όσο και με κοινωνικά και πολιτικά στελέχη και παράγοντες του νησιού, όπως την πρόεδρο του Κ.ΑΠ.Η Εμπορείου, την τ. πρόεδρο της κοινότητας Μεγαλοχωρίου, σχεδόν όλους τους διαχρονικούς γραμματείς των τοπικών οργανώσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ τόσο της πόλης των Θηραίων όσο και του Εμπορείου και της Μεσαριάς.


Τα απογεύματα τις διήμερης παραμονής του στη Σαντορίνη ο κ. Χάλαρης επισκέφτηκε πολιτιστικούς συλλόγους, καταστήματα, καφενεία, αλλά και καφετερίες συνομιλώντας με νεολαίους.


Ο κ. Χάλαρης, κατά την παραμονή του στο νησί, είχε πλήθος τηλεφωνικών συνομιλιών με στελέχη του εμπορικού κόσμου, των δικηγόρων, των φοροτεχνικών, των μηχανικών, των γιατρών, των εκπαιδευτικών, των επιτηδευματιών κ.ά., αλλά και με απλούς πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: