slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Η απάντηση θα δοθεί από το Δωδεκανησιακό λαό με την ξεκάθαρη Νίκη της Νέας Δημοκρατίας»

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Ν.Δ.
Τάκης Μιχαήλου



Η επιτυχία της επίσκεψης του πρωθυπουργού και Προέδρου της Ν.Δ. κ Σαμαρά στη Ρόδο καθώς και οι δεσμεύσεις του για τα ζητήματα των νησιών ικανοποίησαν όλους τους συμπολίτες μας, πλην μιας μικρής μειοψηφίας.
Μίας αντιδραστικής μειοψηφίας του 3% που «καβάλησε» το κύμα της δυσαρέσκειας λόγω των επώδυνων θυσιών που έχει υποστεί ο Ελληνικός λαός.
Εκείνων που επιλέγουν να ξεχνούν ότι οι επισκέψεις Σαμαρά στη Ρόδο, από την ημέρα που εκλέχτηκε πρόεδρος της Ν.Δ. και πρωθυπουργός ξεπερνούν σε συχνότητα και αριθμό οποιοδήποτε προκάτοχο του.
Εκείνων που αποκρύπτουν ότι Δήμαρχοι μικρών νησιών σήκωσαν το τηλέφωνο τους και με έκπληξη τους άκουσαν στην άλλη γραμμή τον Πρωθυπουργό κ Σαμαρά να δίνει λύσεις για τοπικά θέματα όπως στην Σύμη, Καστελοριζο κ.α.
Αυτών που «ποντάρουν» στον οικονομικό μαρασμό της Δωδεκανήσου για να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά την δυστυχία.
Αυτών που εναπόθεταν τις ελπίδες τους στην Τρόικα και «εκτέθηκαν» ακόμα μία φορά από το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός εγγυήθηκε ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα αλλαγής των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.
Αυτών που δυσαρεστηθήκαν για την εξαγγελία του πρωθυπουργού για ίδρυση δύο (2) πανεπιστημιακών τμημάτων διοίκησης τουρισμού ένα ελληνόφωνο και ένα αγγλόφωνο καθώς και Ινστιτούτου τουριστικών ερευνών με έδρα τη Ρόδο.
Ενώ κόπτονται υποτίθεται για την ευημερία του Δωδεκανησιακού λαού, ο οποίος στην μεγάλη του πλειοψηφία δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού, την ίδια ώρα οδήγησαν την χώρα σε εκλογές εν όψει τουριστικής περιόδου, όπως έκανα και το καλοκαίρι του 2012.
Απέρριψαν την συναινετική πρόταση του πρωθυπουργού κ Σαμαρά για πρόσωπο κοινής αποδοχής στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, συνταγματική αναθεώρηση και εκλογές με το τέλος της τουριστικής σεζόν.
Τόσο ειλικρινές είναι το ενδιαφέρον τους για την πορεία του τουρισμού κι της οικονομικής ανάπτυξης της Δωδεκανήσου που για δεύτερη φορά προκαλούν κλίμα ανησυχίας και ανάσχεσης των κρατήσεων.
Δυστυχώς βέβαια για αυτούς ο λαός της Δωδεκανήσου τους έχει καταλάβει.
Άλλωστε πότε διατύπωσαν αναπτυξιακή πρόταση ή έστω αντιπρόταση;
Πότε έστω και με επιφυλάξεις στήριξαν την αξιοποίηση των τουριστικών υποδομών της περιοχής μας;
Προφανώς απογοητεύτηκαν που το golf και άλλες περιοχές πλέον αξιοποιούνται συμβάλλοντας στην τοπική ανάπτυξη δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας.
Είναι φανερό ότι το 3% της ηγετικής κομματικής «παρεούλας» του ΣΥΡΙΖΑ θα προτιμούσε η περιουσία του Ελληνικού και Δωδεκανησιακού λαού να συνέχιζε να «ρημάζει».
Άλλωστε δεν είναι οι ίδιοι που τορπίλιζαν την κατασκευή του Νέου εργοστασίου της ΔΕΗ αλλά και την αναβάθμιση του υφιστάμενου; «κρυπτόμενοι» πίσω από ψευτο-οικολογικές ευαισθησίες.
Και τότε όπως και τώρα η ίδια ιστορία, καμία πρόταση ή αντιπρόταση παρά μόνο καταγγελίες. Καμία θετική δράση παρά μόνο αντίδραση .
Ξεχνούν ότι τις προσπάθειες του πρωθυπουργού τις έχει κρίνει και επιβραβεύσει ήδη έχει ο Δωδεκανησιακός λαός χαρίζοντας τη νίκη στις εθνικές εκλογές του 2012 καθώς και στις διπλές εκλογές του 2014 για ευρωβουλή και περιφέρεια, τη στιγμή που η δική τους παράταξη καταβαραθρώθηκε.
Ξέχασαν οι σύντροφοι ότι Το «δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» και συνεχίζουν ρισκάρουν την ευημερία της Δωδεκανήσου στη ρουλέτα της εξουσίας που ονειρεύονται.
Αυτή τη φορά όμως το μήνυμα από τις κάλπες θα είναι πιο ηχηρό και θα δώσει ακόμα μία ξεκάθαρη νίκη στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.
Είτε το θέλουν είτε όχι το κλειστό λόμπι των συντρόφων του 3% και ο λαϊκιστής Πρόεδρος τους, που έκοψαν τους πάντες από το ψηφοδέλτιο του κόμματος τους, ο Δωδεκανησιακός λαός έχει επίπεδο, γνώση και κρίση.
Κατακρίνουν την ομιλία του Πρωθυπουργού κ Σαμαρά και δεν προβληματίζονται με τις θέσεις του δημαγωγού Προέδρου τους.
Αυτοί δεν είναι που υπόσχονται σε όλη την Ελλάδα ότι θα βολευτεί στο δημόσιο; Αυτοί δεν είναι που δηλώνουν ότι οι παγκόσμιες αγορές που γκρεμίζουν υπερδυνάμεις όπως η Ρωσία θα χορεύουν στο ρυθμό των νταουλιών του λαϊκισμού του κ Τσίπρα; Αυτοί δεν είναι που υποστηρίζουν να γκρεμίσουμε τα σύνορα ώστε οι όλοι οι μετανάστες να μπαίνουν ελευθέρα και να αποκτούν άδεια παραμονής;
Αυτοί δεν είναι που εξαγγέλλουν ότι όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για κατά παραγγελία ελέγχους προφανώς σε βάρος αντιπάλων θα υπάγονται στο γραφείο του κ Τσίπρα ως άλλος αρχηγός της Βόρειας Κορέας;
Αυτοί δεν είναι που εξαγγέλλουν τον αφοπλισμό της ελληνικής αστυνομίας και φύλαξη του ελληνικού λαού από κομματικούς πραιτοριανούς με ροζ χιτώνες;
Αυτοί δεν είναι εκείνοι που υπέγραψαν προκαταβολικά «μνημόνιο» σιωπής με το κόμμα τους που τους απαγορεύει να έχουν άποψη αν τυχόν εκλεγούν βουλευτές.
Αυτή είναι η Δημοκρατία που ονειρεύονται και ο δήθεν σεβασμός τους στο Συνταγμα, που παραιτήθηκαν από το συνταγματικό δικαίωμα και υποχρέωση για ψήφο κατά συνείδηση
Σε αυτές λοιπόν τις πρακτικές η απάντηση θα δοθεί από το Δωδεκανησιακό λαό με την ξεκάθαρη Νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές.

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Ν.Δ.
Τάκης Μιχαήλου

Ρόδος 10/1/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: