slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΛΈΞΗ ΣΚΙΣΕ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΜΕ ΜΠΡΑΒΟ! «Να καταργηθεί ο θρησκευτικός όρκος» προτείνει ο AΓΙΟΣ μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως.


ΑΛΈΞΗ  το Τζαμί  ΠΡΕΠΕΙ να γίνει στην Ομόνοια και όχι στο Βοτανικό διότι  έχει  κορμοράνους, άλλα και διότι πολύ απλά ως χώρα ελεύθερη που είμαστε πρέπει και οι αδελφοί μουσουλμάνοι να έχουν ένα δικό τους χώρο εντός της πόλεως των Αθηνών για να προσεύχονται. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΤΕ  ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΓΙΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΜΕ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΩΡΑ.
Δηλ. εσύ ρε μεγάλε μετά από τόσα χρόνια στη Μητρόπλη σήμερα θυμήθηκες να μας πεις ότι δεν θες να αμαρτάνουν όσοι ορκίζονται στο Ευαγγέλιο και παραβαίνουν τον όρκο τους... και να υποθέσω ότι πριν λίγους μήνες αρνήθηκες να ορκίσεις με θρησκευτικό όρκο τον Αντιπεριφερειάρχη, το Δήμοαρχο κ.λπ και τους προέτρεψες να ορκισθούν πολιτικά ε; Τι όχι; Ρε άι παγενε από κει και βρες άλλο τρόπο να γλύψεις τον ΣΥΡΙΖΑ και να ελπίζετε σε διαγραφή χρεών που έχει το παπαδαριό στις Τράπεζες ή σε απαλλαγή της εκκλησιαστικής περιουσίας από τη φορολόγηση... Μακάρι να σας σκίσεις ρε μπαγλαμάδες...
Την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου από τα δικαστήρια αλλά και την ανάληψη των...
καθηκόντων των αιρετών ή των υπαλλήλων προτείνει ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Thrakitoday.com.

«Ο όρκος είναι φοβερό πράγμα, για όποιον πιστεύει. Για όποιον δεν πιστεύει είναι παρωδία. Όμως εμένα με απασχολεί η αμαρτία την οποία φορτώνεται εκείνος που ορκίζεται. Να καταργηθεί, λοιπόν και από τα δικαστήρια και από την ανάληψη των καθηκόντων των αιρετών ή των υπαλλήλων» σημειώνει μεταξύ άλλων.

«Νιώθω ενοχή όταν αναγκάζω βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους να επιορκήσουν» αναφέρει και αντί του όρκου στο Ευαγγέλιο, ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως προτείνει «να ορκιζόμαστε στην τιμή και στη συνείδησή μας, που ή τα έχει κανείς ή δεν τα έχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: