slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μανώλης Γλέζος: Δεν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής


Το καρφί Γλέζου για την συμπεριλήψη του Οδ. Βουδούρη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ * «Παραμένοντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μπορώ να βοηθήσω πιο ουσιαστικά την αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» επισημαίνει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς
Δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής ο Μανόλης Γλέζος, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε με σημερινή δήλωση διευκρινίζοντας ότι παραμένει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για «να βοηθήσω πιο ουσιαστικά την αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».
Πληροφορίες που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες έφεραν το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς ως πιθανό υποψήφιο στις Κυκλάδες ή στο Επικρατείας. Ωστόσο, με σημερινή του δήλωση ο ίδιος ο κ. Γλέζος ξεκαθαρίζει πως τροποποίησε προηγούμενη απόφασή του να συμμετέχει στις εθνικές εκλογές.

«Παράλληλα, καλώ τους Έλληνες ψηφοφόρους να ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας όλους εκείνους που αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια για το καλό του λαού και της χώρας μας, για να γκρεμίσουν το καθεστώς της υποταγής και να ανοίξουν το δρόμο στη λαϊκή κυριαρχία», επισημαίνει στη δήλωσή του ο κ. Γλέζος. Εμμέσως, η αποστροφή στη δήλωσή του με την οποία καλεί τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τους υποψήφιους που αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια για το καλό του λαού και της χώρας μπορεί να ερμηνευθεί και σαν καρφί του κ. Γλέζου για τους ανεξάρτητους βουλευτές Παραστατίδη και Βουδούρη. Οι κύριοι Παραστατίδης και Βουδούρης είχαν εμμέσως αποκαλέσει αργυρώνητους όσους βουλευτές είχαν ψηφίσει υπέρ του Σταύρου Δήμα για Πρόεδρο Δημοκρατίας. Στο επεισόδιο που συνέβη μόλις προσφάτως, ο κ. Γλέζος είχε επικρίνει σφόδρα τους κυρίους Βουδούρη και Παραστατίδη τους οποίους κατηγόρησε ότι καθυβρίζουν χωρίς στοιχεία συναδέλφους για ιδιοτελείς λόγους και προκειμένου να είναι εκ νέου βουλευτές μεταπηδώντας στον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ο κ. Γλέζος είχε ζητήσει δημοσίως από τον Αλέξη Τσίπρα να μην συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του κόμματος τους δύο βουλευτές, έκκληση που δεν εισακούστηκε αφού με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο κ. Βουδούρης θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν αποκλείεται να κατέλθει ως υποψήφιος και ο κ. Παραστατίδης.

Η πλήρης δήλωση του κ. Γλέζου έχει ως εξής:
«Καλώ τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να αναδείξουν κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας όσους αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια για το καλό του λαού και της χώρας μας. Eίχα δηλώσει, στις παραμονές των Ευρωεκλογών, ότι όταν θα προκηρύσσονταν εθνικές εκλογές, θα ήθελα να παραιτηθώ από το Ευρωκοινοβούλιο, για να είμαι και πάλι υποψήφιος.
Η πραγματικότητα, όμως, με υποχρεώνει να τροποποιήσω την επιθυμία μου, με την πεποίθηση ότι, παραμένοντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μπορώ να βοηθήσω πιο ουσιαστικά την αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή τη στιγμή, η δυνατότητα να αναπτυχθεί ένα ισχυρό κίνημα στήριξης των δίκαιων διεκδικήσεων της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας εμφανίζεται όσο ποτέ ισχυρή.
Για να αξιοποιήσω το ευοίωνο αυτό κλίμα, παραμένω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Παράλληλα, καλώ τους Έλληνες ψηφοφόρους να ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας όλους εκείνους που αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια για το καλό του λαού και της χώρας μας, για να γκρεμίσουν το καθεστώς της υποταγής και να ανοίξουν το δρόμο στη λαϊκή κυριαρχία».

πηγή: http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: