slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διήμερη επίσκεψη Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου στη Σύρο


Στη Σύρο βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος για τον εορτασμό των Θεοφανείων όπου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις του καθαγιασμού των υδάτων, που πραγματοποιήθηκαν χωροστατούντος του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου και πλήθους πιστών. Ο κ. Χατζημάρκος παρακολούθησε την λειτουργία στον ναό του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια συμμετείχε στη λιτανεία που οδήγησε τους πιστούς στο λιμάνι της Σύρου όπου και έγινε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού.
Την ίδια ημέρα ο Περιφερειάρχης συνοδεία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη παρευρέθηκε στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Επαγγελματιών και Πολιτιστικών Συλλόγων του χωριού Φοίνικας.
Ο κ. Χατζημάρκος τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σύρου κ. Μαραγκό, παρόντος και του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη. Αντικείμενο της συζήτησής τους ήταν ο προγραμματισμός του 2015 και το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων της χρονιάς που πέρασε στα θέματα που από κοινού ασχολείται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Σύρου.
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου επισκέφθηκε τα τρία Γηροκομεία της Σύρου και πιο συγκεκριμένα το Γηροκομείο Αδελφών του Ελέους στην Ερμούπολη, το Γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονος στην Ερμούπολη και το γηροκομείο του Αγίου Ιωάννη στα Τάλαντα. Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, κ. Γεώργιος Μαραγκός, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, ο κ. Λεονταρίτης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Δαδάος και κ. Πάπιτση και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σύρου-Ερμούπολη, κα Καζαντζάκη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Περιφερειάρχης παρίστατο στην κοπή της πίτας των εργαζομένων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο κτήριο της πλατείας Τσιροπινά όπου απευθυνόμενος στους εργαζομένους δήλωσε:
«Τα χρόνια μπροστά μας, χρόνια μεταβατικά. Είναι περίοδος που η χώρα θα αλλάξει σημαντικά. Πολλά από αυτά τα οποία κρίνονται στην κοινωνία, θα καθοριστούν από το πόσο θα αντέξει η Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ Βαθμού. Από το πόσο ευρηματική θα γίνει γιατί είναι γνωστό πως είναι στη γωνία και θεσμικά και οικονομικά. Οι απαιτήσεις είναι πάρα πολύ μεγάλες από όλους που υπηρετούν την Αυτοδιοίκηση. Είναι μία μεγάλη μάχη για τη χώρα και τα νησιά μας λόγω του γεωγραφικού φυσικού κατακερματισμού του Νοτίου Αιγαίου. Τις υπηρεσίες μας και τους ανθρώπους μας τους χωρίζει το Αιγαίο και πολλές μέρες ταξιδιού. Είναι μεγάλες οι προκλήσεις, μεγάλες και οι αντοχές που πρέπει να επιδείξουμε και μόνο με συνεργασία και δουλειά θα καταστήσουμε αυτό τον Οργανισμό αποτελεσματικό».














Δελτίο τύπου από το Γραφείο Τύπου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: