slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ. Βρούτσης: «2,5 χρόνια δημιουργίας και μεταρρυθμιστικού έργου στο Υπουργείο Εργασίας»




«Ταμείο» για τα 2,5 χρόνια παρουσίας του στο υπουργείο Εργασίας έκανε ο Κυκλαδίτης Βουλευτής και υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης. Ο κ. Βρούτσης στον απολογισμό του κάνει αναφορά στη δημιουργία και στο μεταρρυθμιστικό έργο που παρήγαγε το υπουργείο τα τελευταία 2,5 χρόνια συμπληρώνοντας πως: «Οικοδομήσαμε από την αρχή με όρους δικαιοσύνης το κοινωνικό πρόσωπο της χώρας, νοικοκυρέψαμε και εξυγιάναμε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, εκσυγχρονίσαμε την αγορά εργασίας».
Επίσης γίνεται αναφορά στα οικογενειακά επιδόματα, στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα καθώς και στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις «ΠΕΡΣΕΑΣ», «ΑΤΛΑΣ», «ΗΛΙΟΣ», «ΑΡΙΑΔΝΗ», «ΑΡΤΕΜΙΣ», «ΕΣΤΙΑ» και «ΕΡΓΑΝΗ».





11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ψηφιζω βρουτση δαγκωτο ,η εργανη , ο περσεας ,η αριαδνη και ολες οι αλλες μεταρρυθμισεις αυξησαν το μισθο μου και την συνταξη του πατερα μου ,ειμαι προβατο και ξαναψηφιζω δυστυχια

sting είπε...

Ο άνθρωπος μέσα σε όλη αυτή τη μουτζούρα που βρίσκεται; Τι απέφερε στην καθημερινότητα και στο σπίτι του πολίτη όλη αυτή η θολούρα; Πως εξυγιάνατε ρε καραγκιόζηδες το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας με το PSI, πως εκσυγχρονίσατε ρε ολίγιστοι την αγορά εργασίας με την έλλειψη εργασίας; Η λέξη δημιουργία από μόνη της φέρνει την ελπίδα που δεν φαίνεται στον ορίζοντα με τις πολιτικές σας έχοντας παραδοθεί στην Τρόικα και στην Γερμανία. Ετοιμαστείτε όμως για τον Αρμαγεδώνα που θα σαρώσει όλη την κόπρο.

Ανώνυμος είπε...

Ρε βρούτση για πες μας ως βουλευτής μας τι έκανες:

1. Για τον ΕΝΦΙΑ;΄
2., Στις Μετεγγραφές των παιδιών μας, που η κόρη μου πέρασε Νηπιαγωγών Αλεξανδρούπολης και ως πολύτεκνη πήρε Μετεγγραφή και αντί να πάει Αθήνα που έχω και τα άλλα 4 παιδιά μου την στείλατε στη Ρόδο!!! Άνοιξες καθόλου το στόμα σου;;;
3. Για τα πολυτεκνικά επιδόματα που τα έκοψες τελείως… καθώς τα 3 από τα 5 παιδιά μου είναι άνω των 23 ετών και ας έχω εισόδημα ετήσιο 10.000€;
4. Για τη μείωση του μισθών μας κατά 40%;;;
5. Για την ανεργία των παιδιών μας;;;;

Ντροπή σου, έχεις και τη μούρη και παρουσιάζεσαι και ζητάς τη ψήφο μας… όλα τα καταλαβαίνω από αυτόν, αλλά εκείνος ο πρόεδρος πολυτέκνων της Σαντορίνης τι ρόλο παίζει, ύμνους στον Λύκο μωρέ;

Είμαι Ν.Δ και με αυτά με στέλνετε στους ΑΝΕΛ…

Ανώνυμος είπε...

΄Το μάτι του γιατί γυαλίζει ρε παιδιά;;;

ΜΑΥΡΟ στο Λύκο...

Ανώνυμος είπε...

Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2015

Δημοσκοπήσεις και πολύτεκνοι
Γράφει ο Πάνος Ν. Λύρας
Οικονομολόγος

Κύριε Διευθυντά,
1.- Ένα δημοσκοπικό εύρημα: Τελευταία, στις δημοσκοπήσεις είδαμε ότι ενώ φεύγει από το ΣΥΡΙΖΑ ένα 2% των ψηφοφόρων του προς τη Ν.Δ., αντίθετα από τη Ν.Δ. προς το ΣΥΡΙΖΑ φεύγει το 10% των δικών της ψηφοφόρων. Το εύρημα αυτό δεν είναι ανεξήγητο, έχει την εξήγησή του και η ηγεσία της φιλελεύθερης παράταξης έχει τη δυνατότητα να δείξει αν μπορεί να πιάσει τα μηνύματα των καιρών και να διορθώσει τις στραβοτιμωνιές.
2.-Είναι οι πολύτεκνοι, stupid: O Mπιλ Κλίντον σε κάποια ανάλογη περίπτωση είχε πει “it’s the economy, stupid” (Είναι η οικονομία, χαζέ). Στην περίπτωση της φυγής του 10% των ψηφοφόρων της ΝΔ προς το ΣΥΡΙΖΑ ο πραγματικός λόγος είναι η ομαδική αποχώρηση των πολυτέκνων από τη ΝΔ. (Πρόκειται για μια παραδοσιακή, συντηρητική κοινωνική ομάδα που πλειοψηφικά συνήθως ψηφίζει δεξιά). Το θέμα το γνωρίζω από μέσα και, δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία ότι είναι έτσι. Ξέρετε εσείς καμμιά άλλη κοινωνική ομάδα που να την έχει «ξετινάξει» τόσο πολύ ο κ. Σαμαράς όσο τους πολύτεκνους; Δεν νομίζω.
3.-Η ισοπέδωση των πολυτέκνων: Ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του, ενώ προεκλογικά είχαν δεσμευτεί ότι θα φρόντιζαν για την πολύτεκνη οικογένεια, μετεκλογικά ισοπέδωσαν τους πολύτεκνους οριζοντίως, καθέτως και διαγωνίως. Την ύπαρξη παιδιών μέσα στο σπίτι, αντί να την δουν ως οικογενειακό βάρος, την είδαν ως τεκμήριο φοροδοτικής ικανότητας και τους διέλυσαν κυριολεκτικά. Ο κ. Βρούτσης παρέσυρε Κυβέρνηση και Βουλή σε μια ανεπανάληπτη γκάφα, αντισυνταγματική και καταστροφική. Έφτασε στο σημείο να καταργήσει (άκουσον, άκουσον) την ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μάνας των 102 ευρώ το μήνα. Ήταν και σύνταξη και ισόβια και εντούτοις την κατάργησαν εφάπαξ και ολοσχερώς (100%). Κατάργησαν καμμιά άλλη σύνταξη 100% του ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ, του ΟΓΑ; Λέτε να τη νόμισαν για επίδομα; Όπως και να έχει το πράγμα, πάντως, είναι η κατάλληλη ώρα να δεσμευτεί με το λόγο της τιμής του ο κ. Σαμαράς και να υποσχεθεί την αποκατάσταση αυτής της ακραίας αδικίας. Η ετήσια δαπάνη είναι περίπου 100 εκατομ. ευρώ και καμμία αντίρρηση δεν είναι νοητή αφού σχετίζεται με εθνικούς δημογραφικούς σκοπούς και ενδιαφέρει 80.000 πολύτεκνες μητέρες. Έλεος! είναι φως φανάρι τι πρέπει να γίνει σήμερα, όχι αύριο και θα δείτε πού θα πάνε οι δημοσκοπήσεις!
4.-Μια ουρά κόσμου, 555 χιλιομέτρων: Οι πολύτεκνες οικογένειες είναι 180.000 και ο πολυτεκνικός κόσμος ανέρχεται σε 1.130.000 νοματαίους (300.000 γονείς και 830.000 παιδιά). Αν όλος αυτός ο κόσμος μπουν σε μια γραμμή καλύπτουν την απόσταση Αθηνών –Φλώρινας, 555 χιλιομέτρων. Ο κ. Σαμαράς δεν θα αφήσει αναξιοποίητη αυτή την ευκαιρία. Αυτός και αν είναι άσος στο μανίκι του!

Ανώνυμος είπε...

Δέκα μέτρα-σοκ για εκατοντάδες χιλιάδες πολύτεκνους επιβλήθηκαν την τελευταία τριετία

1) Κατάργηση της σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, την οποία ελάμβαναν 175.000 μητέρες, με την παρ. ΙΑ.2 άρθρου μόνου του Ν. 4093/2013.

2) Κατάργηση του επιδόματος της πολύτεκνης μητέρας. Στη θέση του επιδόματος αυτού χορηγείται πλέον το λεγόμενο επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων σε όσους έχουν τουλάχιστον τρία ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα.

3) Κατάργηση της εφ΄ άπαξ παροχής των 2.000 ευρώ, που εχορηγείτο σε κάθε μητέρα η οποία αποκτούσε το 3ο και κάθε επί πλέον τέκνο της.

4) Κατάργηση των αφορολογήτων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα, με τις διατάξεις του ν. 4172/2013 περί της φορολογίας εισοδήματος. Οι πολύτεκνοι, όσα προστατευόμενα τέκνα κι αν έχουν (4,5,7,10,13 κ.λπ.), φορολογούνται όπως ακριβώς και οι άγαμοι χωρίς τέκνα! Για τους αγάμους μισθωτούς, το αφορολόγητο όριο αυξήθηκε από 5.000 σε 9.550 ευρώ, ενώ για τους οικογενειάρχες μισθωτούς και ιδίως τους πολυτέκνους μειώθηκε από τα επίπεδα των 15.000 ευρώ και άνω στα 9.550 ευρώ! Ουσιαστικά ο φορολογικός νόμος αποτρέπει τους νέους ν΄ αποκτήσουν παιδιά και να γίνουν πολύτεκνοι!

5) Φορολόγηση των μη μισθωτών πολυτέκνων (μικρομεσαίων επιτηδευματιών και ελευθέρων επαγγελματιών) με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ του ετησίου εισοδήματός τους, όσα προστατευόμενα τέκνα κι εάν έχουν, με τον ίδιο τρόπο φορολόγησης που ισχύει για τους αγάμους χωρίς τέκνα! Καί αυτό το επαχθές φορολογικό καθεστώς προβλέπεται με το ν. 4172/2013.

6) Επιβολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης σε όλους όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ, ανεξαρτήτως του εάν έχουν ή όχι τέκνα, με τις διατάξεις του άρθρου 29 του ν. 3986/2011, που νομοθετήθηκαν από τον Ευάγγελο Βενιζέλου, ως υπουργό Οικονομικών. Έτσι ο άγαμος χωρίς τέκνα φορολογούμενος απαλλάσσεται εάν έχει εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, δηλ. το διπλάσιο από το όριο της φτώχειας του αγάμου, που είναι 6.591 ευρώ, ενώ ο πολύτεκνος με 4 προστατευόμενα τέκνα, για ν΄ απαλλαγεί, πρέπει να έχει εισόδημα το μισό του ορίου της φτώχειας, που στην περίπτωση του είναι 21.500 ευρώ! Η εισφορά ανέρχεται σε 1% για εισοδήματα από 12.001 έως 20.000 ευρώ, 2% για εισοδήματα από 20.001 έως 50.000 ευρώ κλπ. ανεξαρτήτως εάν ο φορολογούμενος είναι άγαμος ή εάν έχει 4 ή 5 ή 6 ή 7 ή 8 ή 10 προστατευόμενα τέκνα!!!

7) Επιβολή του ίδιου τέλους επιτηδεύματος σε όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους με ατομικές επιχειρήσεις, είτε είναι άγαμοι είτε είναι πολύτεκνοι, με όσα προστατευόμενα τέκνα κι αν έχουν (4,7,10 κ.λπ)! Η επαχθής αυτή διάταξη επιβλήθηκε από τον Ε. Βενιζέλο ως υπουργό Οικονομικών με το άρθρο 31 του ν. 3986/2011.

8) Επιβολή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) ακόμη και στην πρώτη κατοικία των πολυτέκνων με βάση τον ν. 4223/2013!

9) Κατάργηση του νόμου για τον διορισμό των πολυτέκνων εκπαιδευτικών.

10) Επιβολη φόρου πολυτελούς διαβίωσης στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού που μπορεί να χρησιμοποιούν εξ’ ανάγκης οι πολύτεκνοι για να μεταφέρουν τα 4 έως και 10 ή περισσότερα τέκνα τους!

11) δείτε τι έγινε με τις μετεγγραφές των πολυτέκνων που τις πήραν από μας και τις έδωσαν σε κάθε πικραμένο

12) την ανεργία την φθάσατε στο 40% (ναι εκεί είναι) και τα παιδιά μας μεταναστεύουν αηδιασμένα

και καλά εσείς κ.Βρούτση να θέλετε να σωθείτε και να ξαναβγείτε Βουλευτής ,ο πρόεδρος των πολυτέκνων Σαντορίνης που έπρεπε να σας τα ψάλλει, γιατί δεν το έκανε και όλο υμνούσε εσάς και τη Ν.Δ;

Παναγιώτης πατέρας 5 ανήλικων τέκνων

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΟΤΑΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΧΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΑΤΕ ; ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΕ ΟΤΙ ΚΟΠΗΚΑΝ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ1) Κατάργηση της σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, την οποία ελάμβαναν 175.000 μητέρες, με την παρ. ΙΑ.2 άρθρου μόνου του Ν. 4093/2013.

2) Κατάργηση του επιδόματος της πολύτεκνης μητέρας. Στη θέση του επιδόματος αυτού χορηγείται πλέον το λεγόμενο επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων σε όσους έχουν τουλάχιστον τρία ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα.

3) Κατάργηση της εφ΄ άπαξ παροχής των 2.000 ευρώ, που εχορηγείτο σε κάθε μητέρα η οποία αποκτούσε το 3ο και κάθε επί πλέον τέκνο της.

4) Κατάργηση των αφορολογήτων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα, με τις διατάξεις του ν. 4172/2013 περί της φορολογίας εισοδήματος. Οι πολύτεκνοι, όσα προστατευόμενα τέκνα κι αν έχουν (4,5,7,10,13 κ.λπ.), φορολογούνται όπως ακριβώς και οι άγαμοι χωρίς τέκνα! Για τους αγάμους μισθωτούς, το αφορολόγητο όριο αυξήθηκε από 5.000 σε 9.550 ευρώ, ενώ για τους οικογενειάρχες μισθωτούς και ιδίως τους πολυτέκνους μειώθηκε από τα επίπεδα των 15.000 ευρώ και άνω στα 9.550 ευρώ! Ουσιαστικά ο φορολογικός νόμος αποτρέπει τους νέους ν΄ αποκτήσουν παιδιά και να γίνουν πολύτεκνοι! - See more at: http://naxios.blogspot.gr/2015/01/25.html#sthash.RlHg7IBs.dpuf. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΕ ΤΟ ΒΡΟΥΤΣΗ ΝΟΥΜΕΡΑ6) Επιβολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης σε όλους όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ, ανεξαρτήτως του εάν έχουν ή όχι τέκνα, με τις διατάξεις του άρθρου 29 του ν. 3986/2011, που νομοθετήθηκαν από τον Ευάγγελο Βενιζέλου, ως υπουργό Οικονομικών. Έτσι ο άγαμος χωρίς τέκνα φορολογούμενος απαλλάσσεται εάν έχει εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, δηλ. το διπλάσιο από το όριο της φτώχειας του αγάμου, που είναι 6.591 ευρώ, ενώ ο πολύτεκνος με 4 προστατευόμενα τέκνα, για ν΄ απαλλαγεί, πρέπει να έχει εισόδημα το μισό του ορίου της φτώχειας, που στην περίπτωση του είναι 21.500 ευρώ! Η εισφορά ανέρχεται σε 1% για εισοδήματα από 12.001 έως 20.000 ευρώ, 2% για εισοδήματα από 20.001 έως 50.000 ευρώ κλπ. ανεξαρτήτως εάν ο φορολογούμενος είναι άγαμος ή εάν έχει 4 ή 5 ή 6 ή 7 ή 8 ή 10 προστατευόμενα τέκνα!!!

7) Επιβολή του ίδιου τέλους επιτηδεύματος σε όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους με ατομικές επιχειρήσεις, είτε είναι άγαμοι είτε είναι πολύτεκνοι, με όσα προστατευόμενα τέκνα κι αν έχουν (4,7,10 κ.λπ)! Η επαχθής αυτή διάταξη επιβλήθηκε από τον Ε. Βενιζέλο ως υπουργό Οικονομικών με το άρθρο 31 του ν. 3986/2011. - See more at: http://naxios.blogspot.gr/2015/01/25.html#sthash.RlHg7IBs.dpuf ΤΑ ΕΙΧΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΗΛΊΘΙΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Μήπως δεν ξέρεις τι σου γίνεται και είσαι της Σχολής Βρούτση;

ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΟΛΑ και θα το πληρώσει.

Θα εξαφανισθείτε... ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ το!

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα δεν βγαίνει ο Βρούτσης...

Χάσαμε ένα "σωτήρα μας!"

Αρχίζουν οι μηνύσεις εναντίον του για τα δεινά που μας έφερε..

Ανώνυμος είπε...

Άντε να ξεβρομίσουμε... Που έλεγε κιόλας, ότι είναι τιμή μας που έχουμε βουλευτή τον Βρούτση!!!

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε τι εστί Βρούτσης: http://olympia.gr/2015/01/24/%ce%b5%ce%af%cf%80%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%b1%cf%8d%cf%81%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%86%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%bb/

Για να μην σας κουράζουμε και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια…
Δείτε τις επιτροπές στις οποίες συμμετείχε (επ αμοιβή πάντα) ο κ. Βρούτσης:
1. Ομάδα εργασίας για τη μελέτη και υποβολή προτάσεων της οργάνωσης των Δ.Ο.Υ και των Τ.Ε.Κ
2. Επιτροπή για την σύνταξη κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης
3. Αναπληρωματικό μέλος στην επιτροπή για την καταγραφή των προβλημάτων που ανακύπτουν κατά την άσκηση του ελέγχου νομιμότητας των δαπανών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, από τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ).
Δείτε…

Επιτροπή για την καταγραφή των προβλημάτων που ανακύπτουν κατά την άσκηση του ελέγχου νομιμότητας των δαπανών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, από τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ).

Φτώχεια και των γονέων…φτώχεια καταραμένη…
Δεν υπήρχαν άραγε άλλοι υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ ή άλλων υπουργείων, που δεν είχαν θέση προέδρου σε εταιρεία και την γυναίκα τους να εργάζεται σε αυτή… , να μπουν σε αυτές τις επιτροπές ….;;
Έπρεπε μόνο ο κ. Βρούτσης και άλλοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι να αυξάνουν συνεχώς το εισόδημά τους..;;
Λέμε τώρα εμείς…
Γιάννης κερνάει..Γιάννης πίνει..