slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διήμερες φέτος οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Νάξου με τη συμμετοχή του Ιερολοχίτη (Αντ/γου ε.α.) Κων/νου Κόρκα

Συνεδρίασε εκτάκτως και με αρκετές απουσίες, το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων το μεσημέρι της Δευτέρας προκειμένου να αποφασίσει μεταξύ άλλων σχετικά με την έγκριση του 2.500 € για τις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την συμπλήρωση 70 ετών από την απελευθέρωση της Νάξου.
Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις θα είναι διήμερες (11 και 12 Οκτωβρίου), όπου εκτός της δοξολογίας και της κατάθεσης στεφάνων στον Ιερολοχίτη, την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης στην αίθουσα Ιάκωβος Καμπανέλης (το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, το απόγευμα), με κεντρικό ομιλητή τον Ιερολοχίτη, Αντιστράτηγο ε.α κ. Κόρκα Κωνσταντίνο ο οποίος είναι ένας από τους λίγους επιζώντες και ήταν επικεφαλής του λόχου στον πόλεμο της Νάξου. Επίσης στην ίδια εκδήλωση το παρών θα δώσει και ο Διοικητής της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) Ιωάννης Ηλιόπουλος. Αμέσως μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει κέρασμα στο φουαγιέ του δήμου.

Όπως σημείωσε ο κ. Μαργαρίτης ο 93χρονος σήμερα Ιερολοχίτης, Αντιστράτηγος ε.α κ. Κόρκας Κωνσταντίνος, εξέφρασε ο ίδιος την επιθυμία του να παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της Νάξου.

Ακούστε το δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη:
00:00
00:00
Η έγκριση της δαπάνης ψηφίστηκε ομόφωνα αν και ο κ. Βασαλάκης εξέφρασε τις επιφυλάξεις του σχετικά με το κατεπείγον της συζήτησης του θέματος.
http://www.naxosnow.gr/diimeres-fetos-i-ekdilosis-gia-tin-apeleftherosi-tis-naxou-me-ti-simmetochi-tou-ierolochiti-antgou-e-a-konnou-korka/#comment-1513

Δεν υπάρχουν σχόλια: