slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ν.Συρμαλένιος : Απερίφραστη ομολογία Ρήγα

Απερίφραστη ομολογία Ρήγα
Νέα κόντρα Συρμαλένιου-Ρήγα 

Ο λαλίστατος βουλευτής των Κυκλάδων του συγκυβερνώντος ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγας, με αφορμή την τροπολογία για τη συμμετοχή του Μητροπολίτη στο εποπτικό συμβούλιο της Σχολής Μαρμαρογλυπτικής του Πανόρμου Τήνου, την οποία και καταψηφίσαμε, δεν δίστασε για μια ακόμα φορά με την εμπάθεια που τον διακρίνει, να επιτεθεί κατά του ΣΥΡΙΖΑ και εμού προσωπικά, κατηγορώντας μας ότι διαστρέφουμε την πραγματικότητα.
Για κακή του τύχη όμως, ομολογεί απερίφραστα, ότι η τοποθέτηση του Μητροπολίτη στο εν υπνώσει από το 1955 Εποπτικό Συμβούλιο, σχετίζεται άμεσα με τις επιλογές της τοποθέτησης του Διευθυντή της Σχολής καθώς και με την επιλογή του....
διδακτικού προσωπικού, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά την μέχρι σήμερα σκοπιμότητα της λάθος προκήρυξης,  που ζητά γενικώς κατηγορία ΠΕ και όχι ΠΕ γλύπτη όπως απαιτείται,  λόγω  και του χαρακτήρα της συγκεκριμένης σχολής.
Πού βρίσκει λοιπόν τη διαστρέβλωση της αλήθειας; Μήπως στο ερώτημά μας για μελλοντικό καθορισμό του προγράμματος και της διδακτέας ύλης; Δηλαδή πόσο αφελής πρέπει να είναι κάποιος, για να πιστέψει ότι, αν ένα συμβούλιο διορίζει το διευθυντή και τους διδάσκοντες, δεν θα μπορεί να παρέμβει μελλοντικά και στο περιεχόμενο σπουδών της Σχολής; Και στο κάτω- κάτω, αυτό που λέμε είναι, γιατί χρειάζεται επιπλέον  η συμμετοχή του εκάστοτε Μητροπολίτη, όταν ήδη στη σχολική επιτροπή συμμετέχει και εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος της Τήνου;
Ας αφήσει λοιπόν ο Π.Ρήγας τα περί αγχωμένου ΣΥΡΙΖΑ για την κατάληψη της εξουσίας και ας τιθασεύσει το δικό του άγχος για την εξουσία που χάνει, μετά τόσα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: