slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ταχύπλοο για τη διασύνδεση Σύρου - Παροναξίας ζήτησε ο Γ. Μαραγκός από τη HELLENIC SEAWAYS



Στην έδρα της HELLENIC SEAWAYS συναντήθηκε, χθες Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014, με τους ιδιοκτήτες και τα στελέχη της εταιρείας κ.κ. Α. Αγαπητό, Μ. Νιώτη και Β. Αγαπητό, ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης Γ. Μαραγκός. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην υπάρχουσα ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Σύρου καθώς και στις δυνατότητες βελτίωσης της, ενόψει της επόμενης τουριστικής περιόδου.
Συγκεκριμένα, μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν και η δυνατότητα μόνιμης παραμονής του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ ΑΡΤΕΜΙΣ στη....γραμμή ενδοκυκλαδικής διασύνδεσης, ένεκα του γεγονότος ότι η Σύρος αποτελεί διοικητικό κέντρο των Κυκλάδων και της Περιφέρειας γεγονός που θα βελτιώσει την προστιθέμενη αξία του δρομολογίου δημιουργώντας επιπρόσθετη επιβατική κίνηση μεταξύ των νησιών. Για το θέμα αυτό, ο κ. Μαραγκός έχει ήδη κάνει γραπτή παρέμβαση στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Παράλληλα, στο πλαίσιο καλύτερης επικοινωνίας της Σύρου με την Παροναξία, ο Δήμαρχος έθεσε μετ' επιτάσεως στους εκπροσώπους της HELLENIC SEAWAYS, την αναγκαιότητα διασύνδεσης της Σύρου με τα συγκεκριμένα νησιά, μέσου ταχύπλοου πλοίου (τύπου Highspeed) κάτι το οποίο, η εταιρεία δεσμεύτηκε να εξετάσει σοβαρά, ενόψει του προγραμματισμού της για την νέα τουριστική περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: