slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δεν θα αλλάξουμε ποτέ: Ζητούσαν φακελάκι από άπορη για να την εγχειρήσουν!


Καλά κρατεί μια χρόνια παθογένεια του συστήματος Υγείας στην Ελλάδα, το φακελάκι.
Δύο αδίστακτοι ιατροί από γνωστό νοσοκομείο της Αθήνας ζητούσαν
«δωράκι» από γυναίκα που δήλωνε άπορη προκειμένου να την εγχειρήσουν. Μάλιστα, λόγω κρίσης αλλά και αδυναμίας της ασθενούς να βρει τα 900 ευρώ που ζητούσαν, έκαναν έκπτωση στα 700 ευρώ!

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν η άπορη γυναίκα κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι 64χρονος γυναικολόγος-μαιευτήρας τον περασμένο Σεπτέμβριο απαίτησε από αυτήν εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, προκειμένου να την υποβάλλει σε γυναικολογική επέμβαση στο Δημόσιο Νοσοκομείο που εργαζόταν.

Αν και είχε κάνει εξέταση στο νοσοκομείο, ο 64χρονος υπέβαλε την ασθενή σε εξέταση και στο παράνομο ιατρείο που διατηρούσε στο κέντρο της Αθήνας, όπου μετά από μεσολάβησε 45χρονης ιατρού και συναδέλφου του της ζήτησε το φακελάκι.

Η άπορη γυναίκα εξήγησε ότι δεν διαθέτει τα απαιτούμενα χρήματα αλλά οι γιατροί της είπαν πως μόνο έτσι θα παρέκαμπταν τη λίστα αναμονής και θα την έβαζαν στο χειρουργείο.

Μετά από υπόδειξη της Αστυνομίας, η καταγγέλλουσα συναντήθηκε με την 45χρονη γιατρό και της κατέβαλε 700 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία και βρέθηκαν πάνω στη γιατρό μετά από έλεγχο. Εν συνεχεία συνελήφθη και ο 64χρονος ιατρός.

Σε έρευνα της αστυνομίας στο παράνομο ιατρείο του εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και δύο Ρουμάνοι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, στους οποίους ο 64χρονος ιατρός είχε δώσει εντολή να εξαφανίσουν από το χώρο καρτέλες ασθενών, σκευάσματα και ιατρικά εργαλεία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: