slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Του Γιώργου  Α. Βακόνδιου 
Πολιτευτή Κυκλάδων Ν.Δ.
Οι επερχόμενες εκλογές θα διεξαχθούν λόγω των συνταγματικών προθεσμιών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.
Οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν κατ’ αρχάς το κόμμα του οποίου το πρόγραμμα τους εκφράζει και βεβαίως τους υποψηφίους βουλευτές οι οποίοι θα τους εκπροσωπήσουν.
Στις Κυκλάδες υπάρχουν τρεις εκλεγμένοι βουλευτές οι οποίοι έχουν τιμηθεί με την ψήφο των πολιτών, αλλά οι συνδυασμοί των κομμάτων θα περιλαμβάνουν και δεκάδες άλλους υποψηφίους. 
Εάν υπολογίσουμε ότι στις επερχόμενες εκλογές αναμένεται να υπάρξουν περισσότερα από
είκοσι κόμματα από τα οποία κάθε ένα μπορεί να συμπεριλαμβάνει έξι υποψηφίους, αντιλαμβανόμαστε ότι οι ψηφοφόροι θα πρέπει να μπορέσουν να αξιολογήσουν περίπου 120 υποψηφίους.

Δεδομένου ότι σχεδόν όλοι μας συμφωνουμε ότι στην προηγούμενη σύνθεση της Βουλής βρέθηκαν άτομα ανάξια αυτού του αξιώματος προτείνω στις Κυκλάδες όλοι όσοι είναι υποψήφιοι να αναλάβουν μια μοναδική πρωτοβουλία.

Συγκεκριμένα προτείνω όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές όλων των κομμάτων (εξαιρουμένων των ήδη εκλεγμένων) να καταθέσουν σε συμβολαιογράφο της πρωτεύουσας του νομού
α) Το βιογραφικό τους
β) Τις φορολογικές τους δηλώσεις έως το 2014
γ) Τη δήλωση Ε9 με τα περιουσιακά τους στοιχεία
δ) Εξουσιοδότηση των υποψηφίων ώστε να έχουν πρόσβαση στα πιο πάνω στοιχεία:
  • Οι υποψήφιοι όλων των κομμάτων
  • Οι διευθυντές των τριών μεγαλύτερων εφημερίδων των Κυκλάδων
  • Οι πρόεδροι των νομαρχιακών κομματικών οργανώσεων όλων των κομμάτων.

Μέσω της διαδικασίας αυτής και δεδομένου του μικρού μεγέθους της περιφέρειάς μας όπου λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε θα διασφαλισθεί.
1)    Η αποφυγή κάθε προσπάθειας εμπεγμού των ψηφοφόρων.
2)    Θα είναι γνωστή η οικονομική κατάσταση όσων εισέρχονται στην πολιτική ώστε να ελεγχθεί η κατάσταση τους όταν αποχωρούν.
3)    Οι πραγματικές δυνατότητες του κάθε υποψηφίου.
4)    Ποιοι εμπλέκονται στην πολιτική για να φτιάξουν τη ζωή τους και ποιοι γιατί έχουν τις δυνατότητες και την πραγματική διάθεση να προσφέρουν στους συμπολίτες τους.

Κυρίως όμως η ενέργεια αυτή στοχεύει να καταδείξει ότι οι Κυκλαδίτες υποψήφιοι, έχουν τη θέληση να δείξουν στο σύνολο της Ελλάδας ότι επιθυμούν την αναβάθμιση της πολιτικής ζωής του τόπου.

Από την πρότασή μου εξαιρούνται οι εκλεγμένοι βουλευτές δεδομένου ότι πιστεύω βαθειά στους θεσμούς της χώρας και την βούληση των πολιτών.

Τα ανωτέρω στοιχεία των εκλεγμένων βουλευτών της παρούσας Βουλής αλλά και του παρελθόντος είναι ήδη γνωστά και κυρίως έχουν ψηφισθεί (άρα και αξιολογηθεί) από τους Κυκλαδίτες.

Ο χρόνος που γίνεται αυτή η πρόταση έχει αξία διότι αυτή τη στιγμή δεν έχουν ανακοινωθεί τα ψηφοδέλτια των Κυκλάδων.


Γιώργος Α. Βακόνδιος
Πολιτευτής Κυκλάδων Ν.Δ.

7 σχόλια:

sting είπε...

Βρε πολιτικάντη είπες.."Οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν κατ’ αρχάς το κόμμα του οποίου το πρόγραμμα τους εκφράζει και βεβαίως τους υποψηφίους βουλευτές οι οποίοι θα τους εκπροσωπήσουν...". Να θίξω δύο σημεία μόνο γιατί δεν αξίζεις μεγαλύτερης προσοχής. Πρώτον. Το κόμμα σου πότε είχε πρόγραμμα και σε ποιό τομέα. Εδώ ο Υπουργός Παιδείας αλλάζει και αλλάζουν τα πάντα στη παιδεία. Δεύτερον για ποιά εκπροσώπηση πονηρέ μιλάς; Εκπροσωπώ σημαίνει ενεργώ στο όνομα κάποιου. Εξουσιοδότησε κάποιος από εμάς αυτούς τους αχαρακτήριστους να μας ρίξουν στην ανέχεια, τη δυστυχία και την ανεργία; Πηγαίνετε στο διάβολο μέρες που είναι και σταματήστε να ξερνάτε.

Ανώνυμος είπε...

O KYΡΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΟΠΩΣ ΕΣΥ . ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ ΠΡΟΣΤΕΥΕΨΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ BLOG

Ανώνυμος είπε...

Ανάγνωση πίσω απ τις γραμμές!!!

Ο κάθε «αχρηστίδης» σιτίζοντας τις ψυχωσικές ανάγκες του στις κομματικές ταΐστρες και απευθυνόμενος συνήθως σε χαμηλού πολιτικού ήθους πολίτες, αναζητεί «διαφάνεια» μάλλον για πρακτικούς λόγους προσωπικής αψιλίας. Γνωρίζοντας πως το πολιτικό παίγνιον «είσοδος στη βουλή» παίζεται με αληθινά «φράγκα» (καθαρά ή βρώμικα «γιούρο») θυμήθηκε τώρα τις μαγικές συνταγές του democracy. Έλα όμως που οι άγραφοι κανόνες των πολιτικών οργανισμών ( που και ο ίδιος εκπροσωπεί) στέλνουν ανάξιους κατά πως ο ίδιος ανερυθρίαστα υποστηρίζει. Πρέπει λοιπόν να μας υποδείξει σαν αρχή, τους ΑΝΑΞΙΟΥΣ. Ονομαστικά και στοιχειοθετημένα.
Υποστηρίζει επίσης ο θεομπαίχτης και καλά, πως μέσω της διαδικασίας αυτής, θα αποφύγει τον εμπαιγμό των ψηφοφόρων. «Βαζιβουζούκος» εκ γενετής φοβάται μήπως στη «γαδουροκυλίστρα» του(πολιτική σκηνή) θα μπούν και τίποτε αφανείς «ματσωμένοι» και δεν θα πληρώνουν με μούσμουλα σαν τους περισσότερους και θα του χαλάσουν το εκλόγιμον. Εγώ γνωρίζω πως η βουλή του, έχει ακριβώς τις ίδιες ασφαλιστικές δικλείδες οπότε εκ περισσού η πρεμούρα του. Αν επιθυμείς κύριε ΤΑΔΕ διαφάνεια, επενδύεις στην ΠΑΙΔΕΙΑ κι όχι σε δηλώσεις και δηλωσίες. Αν το κόμμα ΣΟΥ τώρα, επένδυσε στην Παιδεία και τα αποτελέσματά της έστελναν στο κοινοβούλιο ΑΝΑΞΙΟΥΣ ( κατά δήλωσή του), τότε πρέπει να ασχοληθείς με τα τοπικά λουκούμια κι όχι με την πολιτική. Το να είσαι ηλίθιος δεν είναι κατακριτέο, το να μην προσπαθείς να ξεφύγεις απ αυτή την κατάσταση είναι επικίνδυνο για μας.

«Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΚΛΕΙΟΥ» της νήσου Νάξου

sting είπε...

Επιτέλους σταμάτα Νάξιε αυτή τη καραμέλλα με το βρίσιμο. Που είδες αγράμματε βρισιές; Το "πολιτικάντης" ερμηνεύεται από την πονηρία του υποψήφιου να με καλέσει να συγκρίνω τα ανύπαρκτα προγράμματα των κομμάτων και να μην λάβω υπ'όψιν μου την παράδοση της χώρας στους ξένους. Το "πονηρέ" κολλάει στην αντιπροσώπευση μου που επιδιώκει ο λουκούμιας. Με αντιπροσώπευσε και το δίδυμο Βρούτση-Ρήγα και είδαμε τα χαΐρια. ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιώργος Α. Βακόνδιος ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΥ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ . ΕΔΩ ΡΕ ΗΛΗΘΙΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ Ο ΝΑΞΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 14:03 εδώ που τα λέμε ο sting δεν έβρισε κανένα. Εσύ τον απεκάλεσες ηλίθιο και άρα τον έβρισες. Τώρα αν τα πάρει στο κρανίο και σου κατεβάσει κανένα "σου γαμώ το σπίτι ρε καριόλη" δεν θα πέσει το επίπεδο του διαλόγου εδώ ;

Ανώνυμος είπε...

AYTA TI EINAI Που είδες αγράμματε βρισιές; ο λουκούμιας.

O AKHS