slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΜΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ! Αρχισαν τα... όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης!


ΜΟΥΡΜΟΥΡΕΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ  ΝΑΞΟΥ ΓΙ ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΚΑΠΕΛΑ .


Αντιδράσεις φαίνεται πως έχουν ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις διεργασίες για την επιλογή υποψηφίων με φόντο τις πρόωρες εκλογές.
Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, στις 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε...

συνάντηση/συζήτηση στην Οργάνωση Μελών Κέντρου Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, με βασικό θέμα, τον τρόπο επιλογής υποψηφίων που θα ηγηθούν στις επερχόμενες εκλογές, σε περίπτωση που στην τρίτη κατά σειρά ψηφοφορία, δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατία. Η συνάντηση των αρμοδίων οργάνων, κατέληξε σε μία κοινή απόφαση/συμπέρασμα, η οποία και κοινοποιήθηκε στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με αυτήν, η επιλογή των υποψηφίων δεν πρέπει να γίνει με αδιαφανείς διαδικασίες και διαρροές στον τύπο για ενδεχόμενες συμφωνίες. Πρώτο λόγο για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, έχουν οι Νομαρχιακές Επιτροπές σε συνεργασία με τις τοπικές οργανώσεις. Η παρέμβαση της Κεντρικής Επιτροπής μόνο σε περίπτωση που συγκεντρώσει το 70% (αυξημένη πλειοψηφία), έχει την δυνατότητα να μεταβάλλει αποφάσεις Νομαρχιακής Επιτροπής. Με την θέση αυτή, η Οργάνωση Μελών Κέντρου Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, στρέφεται εναντίον της εγκυκλίου που έχει κατατεθεί και ορίζει κεντρική επιλογή ψηφοδελτίων και ειδικές ρυθμίσεις όσον αφορά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, εγκυκλίου που χαρακτηρίζεται ως αντικαταστατική. Παράλληλα, εκφράζεται η ανησυχία για ενδεχόμενη μετακίνηση εκλεγμένων στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ψηφοδέλτια, γεγονός που θα αποδυναμώσει τις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, στον έλεγχο διεργασιών σε τοπικό επίπεδο. Εξαίρεση αποτελούν οι βουλευτές, οι οποίοι επιστρατεύτηκαν για να ενισχύσουν τις τοπικές οργανώσεις. Και οι ίδιοι ωστόσο, σύμφωνα με την απόφαση, δεν θα πρέπει να θεωρούν εαυτόν εκ των προτέρων δεδομένο στα εκλογικά ψηφοδέλτια αλλά θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στις εκάστοτε Νομαρχιακές Επιτροπές. Τα όργανα άρχισαν και το προεκλογικό τοπίο φαντάζει αρκετά θολό.

http://www.seleo.gr/koinwnia/politiki/160433-arxisan-ta-organa-ston-syriza-thessalonikis

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ναξιε κρατα την ορεξη σου για αργοτερα, σελιγες μερες οι υπαιτιοι της εξαθλιωσης του λαου μας πανε στα χρονοντουλαπα της ιστοριας μαζι με τα υπολοιπα φαντασματα του παρελθεντος ,μονο που αυτη την φορα στα ντουλαπια θα μπουν και αλυσιδες για να μην δραπετευσουν και κανουν ξανα τα ιδια, απο την θεση της αντιπολιτευσης θα ασκεις κριτικη στην καινουρια κυβερνηση με οδηγο τον ΤΣΙΠΡΑ που μας εχει υποσχεθει απονομη δικαιοσυνης σε ολα τα επιπεδα και που πιστευουμε οτι θα το κανει, ωσ τοτε κρατα δυναμεις γιατι σε θελουμε απεναντι στην εξουσια και οχι μαζι οπως κανεις τοσα χρονια

Ανώνυμος είπε...

Τα προβλήματα που θα προκύψουν αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση δεν θα είναι από αυτά που θα κάνει, αλλά από αυτά που δεν θα κάνει. Όπως η ΝΔ ήρθε στην εξουσία με τις υποσχέσεις και εκμεταλλευόμενη το φόβο του κόσμου και γιαυτό καταρρέει, έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στην εξουσία με τις υποσχέσεις και εκμεταλλευόμενος την αγανάκτηση του κόσμου και θα καταρρεύσει. Κράτα λοιπόν και εσύ ταλαίπωρε σχολιαστή την όρεξη σου για αλυσίδες, φαντάσματα και κρεμάλες γιατί σε βλέπω μετά από μερικούς μήνες σαν εξαπατημένος σύντροφος να δένεις με αλυσίδες την σημερινή αγάπη σου και να περνάς τη θηλιά στο λαιμό σου.

Ανώνυμος είπε...

ανοητε σχολιαστη των 10,22 βλεπω στο ακουσμα της αλυσιδας και της κρεμαλας (που εσυ την αναφερεις) σας πιανει πανικος και καταφευγεις σε χαρακτηρισμους, ο τρομος που προκαλει ο ΣΥΡΙΖΑ στο συστημα ειναι ο λογος που τον υποστηριζουμε και γιαυτο ο πανικος σας δεν κρυβεται

sting είπε...

Τα ελικόπτερα δεν τους χωράνε όλους. Κάποιοι από τη συγκυβέρνηση, μοιραία, θα πληρώσουν το μάρμαρο. Ο Τσίπρας, ως έξυπνος άνθρωπος, όταν θα δει τα σκούρα θα παραδώσει τους υπαίτιους της τραγωδίας στον όχλο.

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ.ΧΟΤΖΑ ΠΑΡΕ ΤΟ ΧΑΤΖΑΡΙ