slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκτός Βουλής οριστικά οι ΑΝΕΛ-Πανικός στους βουλευτές τους-Δυσφορία για ...για τις φήμες που τον Καμμένο να διαπραγματεύεται θέση στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται το τελευταίο διάστημα οι βουλευτές που απέμειναν στο κόμμα του Καμμένου, αφού όπως δείχνουν και οι πρώτες δημοσκοπήσεις στα Κυριακάτικα, οι ΑΝΕΛ πολύ δύσκολα θα βρίσκονται στην επόμενη Βουλή.
Είναι βέβαιο πως εάν τελικά οδηγηθούμε στις κάλπες και με τα τεράστια διλήμματα που θα.... τεθούν, είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε από την Νέα Δημοκρατία, και το κόμμα των ΑΝΕΛ θα συνθλιβεί μέσα στις μυλόπετρες του νέου δικοματισμού.

Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν τους τελευταίους μήνες – και παρά τις διαφωνίες πολλών στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ- το κόμμα εμφανίζει σχεδόν απόλυτη ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ και όπως εκτιμάτε μέσα στο κλίμα άγριας πόλωσης που θα εκτυλιχθεί η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του θα μετακινηθεί μαζικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι μάλιστα τυχαίο πως στην χθεσινή μέτρηση της ALCO για το “Πρώτο Θέμα” επισημαίνεται το ενδεχόμενο πως η μη είσοδος των ΑΝΕΛ στην Βουλή, δίνει κάποια μικρή πιθανότητα στον ΣΥΡΙΖΑ για αυτοδυναμία.

Το θέμα είναι λοιπόν είναι πως θα αντιδράσουν κατά την διάρκεια των κρίσιμων ψηφοφοριών οι 11 βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Οι οποίοι ανησυχούν (όπως είναι λογικό) και για την σχεδόν βέβαιη ΜΗ επανεκλογή τους, αλλά και γιατί στην πλειοψηφία τους, διαφωνούν “κάθετα και οριζόντια” με την πολιτική ταύτιση που εμφανίζουν Καμμένος και Τσίπρας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: