slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αναφορά προβλημάτων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κορωνίδας.



Σήμερα στις 4/12/2014 συνήλθε σε συνέλευση στο χώρο του σχολείου το διδακτικό προσωπικό με το Σύλλογο Γονέων και τον Πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας Κορρέ Δημήτρη προκειμένου να συζητήσει θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολική μονάδα.
Έχοντας επανειλημμένως κάνει αναφορές τόσο στη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Νάξου όσο και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Λιανό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο και δεν έχουν επιλυθεί ακόμη, κρίνουμε απαραίτητο να συντάξουμε και να δημοσιοποιήσουμε την παρούσα αναφορά μέσω της οποίας ζητάμε:....

1. Την άμεση τροφοδότηση της σχολικής μονάδας με πετρέλαιο καθώς έχουμε μπει ήδη στο Δεκέμβρη και δεν έχει υπάρξει μέριμνα επί του θέματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Σας υπενθυμίζουμε ότι η Κορωνίδα είναι το ορεινότερο χωριό του Δήμου Νάξου και η θερμοκρασία είναι ήδη πολύ χαμηλή.
2. Την άμεση αντικατάσταση των 4 επιστύλιων φωτιστικών περιμετρικά του προαύλιου χώρου τα οποία είναι σπασμένα και πεσμένα κάτω με κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Υπάρχει ακόμα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας αφού σε κάποια από τα φωτιστικά τα καλώδια σύνδεσής τους είναι εκτεθειμένα.
3. Τον άμεσο έλεγχο των τριών πεύκων και την αφαίρεσή τους εάν αυτό κρίνεται αναγκαίο τα οποία βρίσκονται πάνω από το πίσω προαύλιο χώρο και λόγω του μεγέθους και της κλίσης τους είναι επικίνδυνα.
4. Την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων περιμετρικά της εξωτερικής αυλής του σχολείου καθώς τα στηθαία είναι πολύ χαμηλά.
5. Να προχωρήσει άμεσα ο έλεγχος λειτουργίας των αλεξικέραυνων που βρίσκονται πάνω στο κτίριο.
6. Να ελεγχθεί γενικά η κτιριακή κατάσταση και η στατικότητα του σχολείου. Πιο συγκεκριμένα: α) τα εξωτερικά επιχρίσματα που σε κάποια σημεία έχουν φύγει και διαρκώς αφαιρούνται β) έλεγχος και συντήρηση των εσωτερικών και εξωτερικών κουφωμάτων του σχολείου γ) στεγανοποίηση των τοίχων του σχολείου και βάψιμο του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.
Θεωρούμε ότι είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής η σωστή και ασφαλή λειτουργία του Σχολείου και γι’ αυτό θα πρέπει να πράξει τα δέοντα για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Ο Πρόεδρος Τ.Κ. Κορωνίδας
Δημήτρης Κορρές
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
Σοφία Φραντζέσκου
Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κορωνίδας
Αντώνης Αλιμπέρτης
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής
Ιωάννα Κορρέ
Το διδακτικό προσωπικό του σχολείου
Γιοσμά Παρασκευή
Τσιριγώτη Αθηνά
Σεβαστή Καραπάτη
Η Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής
Γιάννης Κορρές






















Δεν υπάρχουν σχόλια: