slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στο εδώλιο για κακούργημα ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος


Της Σοφίας Σπίγγου

Το "εδώλιο" στον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο για τη διπλή εντολή άρσης κατάσχεσης σε σούπερ μάρκετ της Βέροιας, δείχνει με πρόταση του οεισαγγελέας, που.....ζητά την παραπομπή του στο Τριμελές ΕφετείοΚακουργημάτων
Ο κ. Σπυρόπουλος, που διώκεται για το κακούργημα της απιστίας, φέρεται ότι ζημίωσε τον ασφαλιστικό φορέα, καθώς με απόφασή του ήρθη η κατάσχεση λογαριασμών μεγάλΣης επιχείρησης (σούπερ μάρκετ στη Βέροια) παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης χρωστούσε στο ΙΚΑ 18 εκατομμύρια ευρώ. Για το αδίκημα ηθικής αυτουργίας στην πράξη του διοικητή ζητεί ο εισαγγελέας να παραπεμφθούν οι επιχειρηματίες ιδιοκτήτες της εταιρίας Χαρίλαος, Νικόλας, Γεώργιος Αρβανιτίδης.
Η υπόθεση
Η ανώνυμη εταιρεία Αρβανιτίδης ΑΕΕΕ με έδρα την Πατρίδα Ημαθίας, είχε σύμφωνα με τη δικογραφία, οφειλές στο ΙΚΑ στις 25 Σεπτεμβρίου 2013 περί τα 18,25 εκατομμύρια ευρώ που αφορούσαν κυρίως σε εισφορές των εργαζομένων της. Το γραφείο ΙΚΑ Βέροιας είχε προχωρήσει τον περασμένο Οκτώβριο σε εντολή κατασχέσεων χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας, αφού παρείχε 15νθήμερη προθεσμία για να υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών. Τότε, ο κ. Σπυρόπουλος έδωσε εντολή για άρση της κατάσχεσης, στην οποία δεν προχώρησε ο τοπικός διοικητής του οργανισμού, καθώς, όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν έστεκε νομικά και αφού είχε δοθεί ήδη ευκαιρία στον επιχειρηματία να υπαχθεί σε ρύθμιση.
Το αίτημα του κ. Σπυρόπουλου είχε υποβληθεί προκειμένου η εταιρεία «να προχωρήσει σε πληρωμή προσωπικού, ρύθμιση οφειλών κ.λπ.» και σε περίπτωση που δεν ανταποκρινόταν, το ΙΚΑ θα προέβαινε σε κατάσχεση. Ο κ. Σπυρόπουλος επανήλθε με νέο αίτημα, το οποίο τελικά έγινε δεκτό και η κατάσχεση πάγωσε για ένα μήνα.
Ωστόσο, στο μεσοδιάστημα κατατέθηκαν σε λογαριασμούς της εταιρείαςεκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που δε κατέληξαν στο ΙΚΑ. Για παράδειγμα παράδειγμα στην Alpha κατατέθηκαν σχεδόν πάνω από 4,2 εκατ. ευρώ, ενώ ο ιδιοκτήτης φέρεται να έκανε ανάληψη σχεδόν 1,35 εκατομμύριο ευρώ.
Ο διοικητής αρνείται την κατηγορία, και υποστηρίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχει εφαρμόσει αυτήν την τακτική, διασφαλίζοντας 1700 θέσεις εργασίας. Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή διαφθοράς που αναμένεται να τον καλέσει σε απολογία.
http://www.parapolitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: