slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η επόμενη μέρα στο κέντρο: Καμένα, αμάξια, σπασμένες τζαμαρίες, στάχτη και αποκαΐδια



Βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζει το κέντρο της Αθήνας μια ημέρα μετά τα επεισόδια που έγιναν μετά την πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρίου 2008.





Καμένα αμάξια, δρόμοι γεμάτοι με γυαλιά από τα μπουκάλια με τις μολότοφ, σπασμένες τζαμαρίες και φανάρια, λεηλατημένα αμάξια, ξηλωμένα μάρμαρα, κατεβασμένες κάμερες. Στάχτη και αποκαΐδια παντού.
Να σημειωθεί ότι δεν έχει μείνει "όρθια" σχεδόν καμία στάση λεωοφορείου και κανένας τηλεφωνικός θάλαμος ενώ παντού γράφτηκαν συνθήματα με σπρέι.
Την ίδια ώρα, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, οι προσαγωγές έφτασαν τις 296, εκ των οποίων οι 43 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, με δικογραφίες για διάφορα αδικήματα να σχηματίζονται για τους συλληφθέντες. Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε πως από τα χθεσινά επεισόδια τραυματίστηκαν 12 αστυνομικοί.


Σε βίντεο που κυκλοφόρησε το πρωί της Κυριακής το πρακτορείο Reuters αποτυπώνεται μέσα σε λίγα λεπτά η ατμόσφαιρα των χθεσινών επεισοδίων. Σε στιγμιότυπο του φαίνεται αστυνομικός να γρονθοκοπεί διαδηλωτή ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί και του έχουν περαστεί χειροπέδες.




http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: