slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Άπειρες ευχαριστίες στο συντοπίτη μας Υπουργό Εργασίας και βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση για την σημερινή θετική εξέλιξη.

Δικαιώθηκαν οι αγώνες του
πρόεδρου Βασίλης Κρασσας
Μετά από πολύμηνες προσπάθειες στη δαιδαλώδη νομοθεσία τροφίμων, βρέθηκε η φόρμουλα ώστε τα παραδοσιακά τυριά μας, με μπροστάρη το αρσενικό, να συνεχίσουν να παράγονται και να πωλούνται χωρίς προβλήματα.  

Με Κοινή [Εδω η υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β 3438 22/12/2014)] -Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας λύνεται θετικά και οριστικά το πιο βασικό θέμα επιβίωσης που μας απασχολούσε για χρόνια.   
Κατά το πρότυπο της Ιταλίας, της Γαλλίας, αλλά και άλλων κρατών της ΕΕ, μικρές κτηνοτροφικές μονάδες (μέχρι 300 κιλά γάλα την ημέρα) έχουν πια τη δυνατότητα να τυροκομούν με τον....
παραδοσιακό τρόπο από νωπό γάλα στις εγκαταστάσεις τους και μετά από δίμηνη ωρίμανση να διαθέτουν νόμιμα τα προϊόντα τους στην αγορά. 
Άπειρες  ευχαριστίες στο συντοπίτη μας Υπουργό Εργασίας και βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση, χωρίς τις πολύτιμες προσπάθειες του οποίου δεν θα είχαμε τη σημερινή θετική εξέλιξη.
 Ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων & πρόεδρος της κοινότητας Φιλωτιου
Βασίλης Κρασσας



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα ίδια θα λέει ο κάθε υπουργός και κυβερνητικός βουλευτής στην εκλογική του περιφέρεια ότι δήθεν χάριν στη δική του προσπάθεια, εκείνο το ξεχασμένο " κατόπιν ενεργειών μου " έχουμε την εξέλιξη αυτή και κάποιοι που δεν ξέρουν ούτε να διαβάσουν τον νόμο όπως ο παραπάνω θα στέλνουν τις γλοιώδεις ευχαριστίες τους. Τι έχει κάνει ο Βρούτσης τόσα χρόνια στο χωριό σου κύριε πρόεδρε του Φιλοτίου και στη Νάξο. Τίποτα και αντί να τον κυνηγήσετε για την αδιαφορία του τον ευχαριστείτε για κάτι που δεν έχει καμιά συμμετοχή ο ίδιος. Κάνε μια ερώτηση στο Υπουργείο Γεωργίας για να μάθουμε αν ο πατέρας μου θα μπορεί να πουλήσει ελεύθερα ο ίδιος τα τυριά που τυροκομεί ή να τα δώσει στους εμπόρους. Κορόιδευε τους χωριανούς σου αλλά όχι τους κτηνοτρόφους των άλλων χωριών.

Ανώνυμος είπε...

οσο η διαφορα με τον ΣΥΡΙΖΑ μεγαλωνει οι υπουργοι και τα παπαγαλακια ταζουν και κεφαλοτυρια σε παγκους χωρις αποδειψη

Ανώνυμος είπε...

ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ «ΜΕΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΕΜΙΑ ΤΟΥ ΖΑ»

Οι πιο πάνω σχολιαστές πολύ σωστά συνέλαβαν την ουσία του θέματος. Και τα δύο σχόλια έχουν να κάνουν με την πολιτική εκμετάλλευση και την αλήθεια για την πρακτική αξία της υπουργικής απόφασης σε σχέση με το πρόβλημα της παραγωγής και διάθεσης των παραδοσιακών τυριών της πατρίδας μας. Από τους κομματικούς πανηγυρισμούς, μέχρι την διαπίστωση του ΤΙ ακριβώς ισχύει, υπάρχει τεράστια απόσταση. Ο CODEX ALIMENTARIUS, οι αρχές ανάλυσης κινδύνων και κρίσιμων σημείων ελέγχου (HACCP), ο κανονισμός (ΕΚ) αρ 852/2004 και 853/2004 είναι παρόντες για να προστατεύουν υποτίθεται την ασφάλεια και την υγιεινή στους χώρους παραγωγής τροφίμων αλλά και να αποτρέψουν σε μεγάλο βαθμό την ιδιοπαραγωγή. Οι γλεντζέδες των τοπικών μέσων που στο άκουσμα της απόφασης άρχισαν να πετάνε γαρύφαλλα στην κομματική πίστα, ας είναι ολίγον εγκρατείς μέχρι να φθάσουν στην Νάξο μας οι λεπτομερείς οδηγίες μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών και τότε τα ξαναλέμε. Ο φερετζές της «ευτυχίας» που φόρεσαν τα μπανανόπουλα της Νάξου θα πέσει και θα φανεί το δόλιο της χαράς τους και η Πινόκεια μύτη τους.
Εμείς από την πλευρά μας έχουμε την υποχρέωση στο βαθμό που κάθε ένας μπορεί, να γίνεται γνώστης και αυστηρός χρήστης των κανόνων υγιεινής απ το χωράφι μέχρι το μικρό τυροκομειό, γνωρίζοντας πως η κατανάλωση αφορά εμάς τους ίδιους πρώτιστα και μετά την αύξηση του τραπεζικού λογαριασμού μας. Η ευρωτίαση* του κυνισμού και της ωμότητας που προσέβαλλε τα παντοειδή παράγωγα της πολιτικής σκηνής του τόπου μας, αρχίζει να νοιώθει πως της φωνάζουμε δημοκρατικά «ξεπαρεού*».

« Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΚΛΕΙΟΥ» της νήσου Νάξου

*Ευρωτίαση = η μούχλα, το μούχλιασμα
*Ξεπαρεού = ένα βήμα πριν το Ούστ

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι ότι ο στόχος τους θα επιτευχθεί. Τα ψηφάκια θα τα μαζέψουν γιατί μέχρι τις ερχόμενες εκλογές κανένας από τους ταλαίπωρους κτηνοτρόφους δεν θα μάθει τη πραγματικότητα. Όμως έχουν ήδη ακούσει και μάθει μέχρι και τα μαντρόσκυλα την <> των ντελάληδων του Βρούτση έτοιμα και αυτά μαζί με τα αφεντικά τους να γλύψουν τα σκαρπίνια του <>. Προς το παρόν τα κατάφεραν και όταν βγει η πικρή πραγματικότητα θα είναι αργά αλλά και πάλι κάτι θα σκαριφισθούν τα <> για να τους ξαναμαζέψουν στο μαντρί.