slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σημαντικές επιστημονικές διακρίσεις για τον Ναξιώτη Ιάκωβο Γιακουμή

Δύο σημαντικές διαλέξεις, έδωσε ο Ναξιώτης Χημικός Μηχανικός Ιάκωβος Γιακουμής, το διήμερο 4 και 5 Δεκεμβρίου 2014, στην Ιταλία.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ιάκωβος Γιακούμης, μετά από πρόσκληση της Συνομοσπονδίας Χημικών Βιομηχανιών της Ιταλίας (Federchimica), έδωσε διάλεξη και παρακάθισε σε πάνελ ειδικών στα πλαίσια του 21ου Workshop του Προγράμματος TACEC. Η εκδήλωση είχε τίτλο: «The opportunities for the Critical Raw Materials: how to find the new hidden nuggets from refining, recycling and recovering». Έλαβε χώρα στις 4 Δεκεμβρίου, στο Μιλάνο (εντευκτήριο Federchimica) και συγκέντρωσε ειδικούς από την
βιομηχανία και τον χρηματοοικονομικό τομέα αλλά και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας της γειτονικής χώρας.
Μετά από πρόσκληση του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Πάντοβα, ο Ιάκωβος Γιακούμης έδωσε ένα σεμινάριο απευθυνόμενο σε φοιτητές (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς) καθώς και σε μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου. Το σεμινάριο γνώρισε σημαντική επιτυχία καθώς η αίθουσα γέμισε από φοιτητές και διδάσκοντες, οι οποίοι παρακολούθησαν την διάλεξη με τίτλο: «Καταλύτες Αυτοκινήτων και Κρίσιμα Υλικά: Από την Αντικατάσταση στην Ανακύκλωση». Στην συνέχεια, υπήρξε διαλογική συζήτηση τόσο γύρω από το καθαρά επιστημονικό μέρος της διάλεξης όσο και για τα τεχνικοοικονομικά χαρακτηριστικά του κλάδου της ανακύκλωσης στην Ευρώπη.







Δεν υπάρχουν σχόλια: