slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Υποβρύχια: Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή σε δίκη 32 προσώπων (ονόματα)


Να παραπεμφθούν σε δίκη ζητεί ο εισαγγελέας Εφετών Ευστάθιος Βεργώνης στρατιωτικοί και γνωστοί επιχειρηματίες που φέρονται να ενεπλάκησαν στην υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» των γερμανικών υποβρυχίων.
Ο εισαγγελέας ζητεί να στηθεί εδώλιο για τους 32 από τους συνολικά 34 κατηγορουμένους στην υπόθεση, ζητεί δηλαδή να μην παραπεμφθούν σε δίκη η σύζυγος του πρώην εμπόρου όπλων Π. Ευσταθίου καθώς και ο Γ. Αγουρίδης για τους οποίους, φέρεται, να μην έχει επαρκή στοιχεία που να στηρίζουν την κατηγορία σε βάρος τους.

Μεταξύ των κατηγορουμένων για τους οποίους ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή τους είναι ο εφοπλιστής Μιχαήλ Ματαντός, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας, ο ελβετός τραπεζίτης Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ, ο ελληνοελβετός επίσης τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, ο έμπορος όπλων Παναγιώτης Ευσταθίου, ο νομικός Σπύρος Μεταξάς, οι άλλοτε στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Μπέλτσιος, και Παύλος Νικολαΐδης, ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός, ο άλλοτε συνεργάτης του Μ. Ματαντού Αντώνης Χάγιας καθώς και ο Γιάννης Νικολάου.

Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων εχει το Συμβούλιο Εφετών το οποίο θα εκδόσει βούλευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: