slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΞΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΣ «LIDL& ΕΑΣ - DENNENNAALD»

Σε συνέχεια προηγουμένων ενεργειών μας και πάντα εντός του πλαισίου της νομιμότητας την προηγούμενη Πέμπτη, 30.10.2014 ξεκινήσαμε τις νομικές ενέργειες μας κατά της προέγκρισης αδειοδότησης των «LIDL& ΕΑΣ - DENNENNAALD».
Διευκρινίζουμε ότι αρωγό στις ενέργειες μας, έχουμε το σύνολο των εμπόρων του νησιού καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας, τόσο Ενώπιον των ....
Διοικητικών Υπηρεσιών όσο και Ενώπιον της Διοικητικής Δικαιοσύνης.

Σύντομα θα βρισκόμαστε σε θέση να προβούμε και σε περαιτέρω ανακοινώσεις ελπίζοντας έως τότε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα πράξουν τα νόμιμα ούτως ώστε να προστατευτεί επιτέλους ο συνεχώς βαλλόμενος κλάδος μας.
                          Ο Πρόεδρος                                           Ο Γραμματέας  
                        Ευάγγελος Στρατούρης                          Στυλιανός κορρές

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε καταλάβετε ότι με αυτές τις μαλακίες που λέτε απλά γελοιοποιήστε περισσότερο.

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΠΟΡΙΟ
Απέναντι σε βασικές παραβιάσεις των κανόνων του ελεύθερου εμπορίου από τα μέλη του, χρόνια τώρα, ο εμπορικός σύλλογος Νάξου, σφυρίζει αδιάφορα. Πρωτοστατεί όμως και «διαρρηγνύει τα ιμάτιά του» σήμερα, σε ζητήματα αυστηρά ενδοεμπορικά, δημιουργώντας τεχνητές εντάσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα, με στόχο την κακώς εννοούμενη αντίδραση μέσα από πλαστές συλλογικότητες.
Επιτρέψτε μου λοιπόν συντοπίτες να σας εκθέσω και να σας αναλύσω σύντομα την τρέχουσα εμπορική κατάσταση στη Νάξο μας, με την δική μου οπτική, που πιθανόν να έχει περιθώρια πολλών βελτιώσεων, είναι όμως αποτέλεσμα της προοπτικής μου για πρόοδο του τόπου μας.
Η κυριαρχία στην τοπική αγορά από εμπόρους με μεσαιωνική αντίληψη των οικονομικών θεμάτων, δεν μπορεί να αποτελεί την πολιτική στόχευση ενός εμπορικού συλλόγου σε μια ιδιότυπη αγορά. Η εξαργύρωση της μονοπωλιακής γεωγραφικής θέσης ενός νησιού σαν το δικό μας, ευτυχώς ή δυστυχώς τελειώνει με το χειρότερο τρόπο για αυτούς που δεν κατανοούν ή δεν κατανόησαν πως το «τσουνάμι» των ριζικών πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών και τεχνολογικών μετασχηματισμών είναι παρόν.
Ας τα πάρουμε όμως από τον αρχή.
Βασικός κανόνας είναι, να υπάρχουν και ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ οι κανόνες. Οι μηχανισμοί εφαρμογής και ελέγχου των κανόνων, που αποτελούν την τροχοπέδη στους κακούς εμπόρους και διαμορφώνουν τις ισορροπίες, ανήκουν στις κρατικές διοικητικές δομές αλλά και στον εκάστοτε τοπικό εμπορικό σύλλογο. Στη Νάξο μας οι κανόνες είναι γραμμένοι για να παίζουν κρυφτό οι γραφειοκράτες με τους κλέφτες. Και τώρα τι κάνουμε;
H μόνη λοιπόν απάντηση του Νάξιου και μικροκυκλαδίτη ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ εμπόρου-παντοπώλη απέναντι στο εξαγριωμένο, απρόσωπο και απατηλό παγκοσμιοποιημένο εμπόριο που πνίγεται στη λογική του υπερβολικού κέρδους και του αθέμιτου ανταγωνισμού αλλά και του οθωμανικού απογόνου τού μπακάλη(bakkal) είναι, η μετουσίωση της οικονομικής εμπορικής πράξης, σε εμπορική προσπάθεια με κοινωνική και ηθική στόχευση. Ο Νάξιος πολίτης πρώτιστα και κατόπιν ο επισκέπτης πρέπει να ακούσει την αλήθεια του κι όχι τα υπερτιμημένα άθλια εμπορικά εμπορικά ψεύδη του, λες κι ο κάθε «μικρέμπορας» είναι ο γενικός διευθυντής του κάθε LIDL στη Χώρα ή στο χωριό. Αν είναι δηλαδή θέμα διαδοχής για το ποιος θα δυναστεύει εμπορικά τον τόπο μας , πολλοί μικροί ή ένας δύο μεγάλοι, η προφανής πλειοψηφική απάντηση είναι….. Κανείς. Άρα το δίλλημα ανήκει στον εμπορικό σύλλογο και περιορίζεται στα εξής: Πάρτε μέτρα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης και εγγυηθείτε πως η αναρχική κερδοσκοπία που τώρα μαστίζει τον τόπο μας θα εξαλειφθεί προς όφελος του χειμαζόμενου πληθυσμού, ειδάλλως ετοιμαστείτε να παρακολουθήσετε την βεβαία οικονομική σας κατεδάφιση μέσα από τις μονομερείς υπαγορεύσεις σας στο θυμικό μας. Γιατί η συλλογική συνείδηση του τόπου μας, γνωρίζει άριστα το βαθμό δυσκολίας επιβίωσης του μικροέμπορου στα νησάκια μας. Είναι μαζί του σε κάθε περίπτωση. Απαιτεί όμως συμπόρευση κι όχι τον αφανισμό αλλήλων.
Με λίγα λόγια όταν χρησιμοποιείς κανόνες άλλων(πολύ μεγαλύτερων στην περίπτωσή μας) με τα δικά σου(πολύ μικρότερα) μέτρα, τότε οι επιλογές σου θα περιοριστούν δυστυχώς σε ΔΥΟ. Η πρώτη της συνεχούς λειτουργίας σου σε παράνομο ή ημιπαράνομο καθεστώς και η δεύτερη της επιχειρηματικής σου κατάρρευσης με πληθώρα παράπλευρων απωλειών που σε μικρές κοινωνίες όπως η δική μας δεν αντέχουν.
Το ηθικό και αλληλέγγυο εμπόριο, απαλλαγμένο όσο γίνεται από τις άναρχες και αισχροκερδείς προσωπικές του επιδιώξεις, που βρίσκει συμμάχους ενίοτε και στις πολύχρωμες κομματικές σκοπιμότητες, πρέπει να επικρατήσει.

«Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΚΛΕΙΟΥ» της νήσου Νάξου

ΜΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ, ΚΑΛΗ ΕΞΥΠΗΡΈΤΗΣΗ, ΚΑΛΟ ΠΡΟΙΟΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ ΟΣΑ LIDL ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΠΕΛΆΤΗ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙΣ. Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΌΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΉ. ΝΟΜΊΖΩ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΌ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΑΡΆΔΕΙΓΜΑ ΣΤΟ ΑΝΕΓΕΡΘΕΝ ΚΤΊΡΙΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ ΉΔΗ ΤΟΣΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΙΑΛΟΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΦΕΛΟΣ? ΟΙ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( ΈΣΤΩ ΜΕ ΠΕΝΙΧΡΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΦΕΛΟΣ?
ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ. ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΗΡΕΆΣΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΆ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΊΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΩ ΚΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΉΣ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΛΏΝΩ ΕΠΟΝΥΜΑ.