slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μέτωπο «γαλάζιων» δημάρχων και ΣΥΡΙΖΑ κατά του Μητσοτάκη για επανέλεγχο και αξιολόγηση


Με τον πλέον επίσημο τρόπο η «γαλάζια» ηγεσία της ΚΕΔΕ υπό τον Γιώργο Πατούλη έδειξε δημόσια την αντίθεσή της με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη στο θέμα του επανέλεγχου....
των συμβάσεων και της αξιολόγησης στους δήμους.
Ουσιαστικά αρκετοί «γαλάζιοι» δήμαρχοι έχουν ταχθεί με το μέρος του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν συγκροτήσει κοινό μέτωπο κατά του υπουργείου και υπέρ των εργαζόμενων. Για τη στάση που θα κρατούσε η νέα ΚΕΔΕ, είχε προϊδεάσει τους πάντες ο «γαλάζιος» πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός ο οποίος όχι μόνο στήριξε τον τον (προερχόμενο από το ΣΥΡΙΖΑ) δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη για την απόφασή του να μην αποστείλει στοιχεία για τον επανέλεγχο συμβάσεων δημοτικών υπαλλήλων αλλά και «κάρφωσε» τον κ. Μητσοτάκη.
Η συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ
Αυτά που βγήκαν από τη συνάντηση που είχε την Τρίτη η ΚΕΔΕ με την ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι τα εξής:
-Σε ότι αφορά στον επανέλεγχο των συμβάσεων και οι δύο πλευρές (ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ) διατύπωσαν τη διαφωνία τους αλλά και την ανησυχία τους ότι θα οι δήμοι θα μείνουν χωρίς προσωπικό. Αντίθετα συμφωνούν να προχωρήσει μέχρι τέλους ο έλεγχος πλαστότητας όλων των δικαιολογητικών, όλων των εργαζομένων. Μάλιστα όπως τόνισε ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ Π. Ζυγούρης ο επανέλεγχος των συμβάσεων συνεπάγεται επανεξέταση των προϋποθέσεων που έθετε το Π.Δ. Παυλόπουλου και ουσιαστικά απονομιμοποίηση των άτυπων μορφών εργασίας.
Συμπληρώνοντας ο β΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Ι. Καραγιάννης σημείωσε πως ό,τι προβλέπει το ΠΔ είναι το όλον, οτιδήποτε άλλο σημαίνει αποδόμησή του. Ενώ υπογράμμισε ότι ήδη έχει αποφανθεί το ΑΣΕΠ επί αυτών των συμβάσεων και άρα δεν τίθεται εκ νέου θέμα, υιοθετώντας, δηλαδή, την άποψη που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Bεβαίως, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης επιφυλάχτηκε να πάρει θέση, ωστόσο τόνισε ότι το Δ.Σ. θα τοποθετηθεί εκ νέου και με περισσότερη σαφήνεια για το θέμα.
-Σε ότι αφορά στην αξιολόγηση τόσο από την ΚΕΔΕ όσο και από την ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίστηκε ότι είναι υπέρ της αξιολόγησης, όχι όμως με το υπάρχον σύστημα. Συμφώνησαν, δε, ότι η ΚΕΔΕ θα πρέπει να συμμετάσχει στη διαμόρφωση του νέου μόνιμου συστήματος αξιολόγησης.


http://www.iefimerida.gr/news/178007/metopo-galazion-dimarhon-kai-syriza-kata-toy-mitsotaki-gia-epanelegho-kai-axiologisi#ixzz3Iq8EbFeA

Δεν υπάρχουν σχόλια: