slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ...


Του   Σταμάτη ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ Δημητροκάλλη Γραμματέα  της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων   

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ έχω να πω πολιτικά προβληματισμένος τα εξής : Κύριε Παπανδρέου και κύριοι διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έφοσον δεν συμφωνείται με όλα όσα γίνονται στην κυβέρνηση γιατί δώσατε ψήφο εμπιστοσύνης ; Γιατι κύριε Παπανδρέου δεν έχετε παρεβρεθεί σε κανένα κομματικό συμβούλιο της Παράταξης; Υποτιμάτε την παράταξη; Τι συμβαίνει; Επισημάνατε δε, ότι θα πρέπει να αποφεύγονται κινήσεις χωρίς σχέδιο, που αποδυναμώνουν τη θέση της χώρας, όπως συνέβη πρόσφατα, και την εκθέτουν σε κινδύνους.
Μα εσείς μιλάτε για κινδύνους κύριε Παπανδρέου;;
Λέτε να γίνει συνέδριο ΠΑΣΟΚ Και εκλογή νέου Προέδρου από τη βάση.
Εσείς τότε πως πήρατε το δακτυλίδι του Προέδρου από το Σημίτη; Όταν έγιναν εκλογές του Προέδρου μέσα στο Κίνημα ο Ευάγγελος Βενιζέλος ψηφίστηκε και δεν πήρε καμμία παράταξη χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Κινήματος και του κόσμου.
Για ποιες Δημοκρατικες διαδικασίες μας μιλάτε, επιτέλους;
Καθημερινά εκθέτετε την Παράταξη, βουλευτές προσκείμενοί σας βγαίνουν και πριονίζουν το ΠΑΣΟΚ. Μήπως υπάρχει κάποιο σχέδιο και σε τι αποσκοπεί στην διάλυση του Κινήματος; Η πολιτική σας δεν είναι αυτή που ακολουθείται; Τι άλλαξε; Εσείς δεν μας μιλούσατε για κυβερνήσεις που να συμμετάσχουν πολλά κόμματα ώστε να βγει η Ελλάδα από το κρίσιμο σταυροδρόμμι;
Εσωστρέφεια και ταραχή μόνο δημιουργείτε μέσα στο Κίνημα, δεν το αφήνετε να πάρει ανάσα -εσείς και οι υπόλοιποι Βουλευτές που διαφωνούν και ψηφίζουν- αλλά εν τέλει το ΠΑΣΟΚ δεν βαδίζει στο σωστό δρόμο .
Ο κάθε Έλληνας Δημοκράτης θέλει το ΣΟΚ της Ενότητας κύριε Παπανδρέου, θέλει την Ένιαία φωνή, στηριζόμενη με αποδείξεις, αιτιολογημένες, ώστε να ανασάνει οικονομικά, να προχωρήσει μπροστά με νέο όραμα.
Και για να τελειώσω ο Ιδρυτής του Κινήματος Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει: "Το ΠΑΣΟΚ ούτε χαρίζεται , ούτε Κληρονομείται , ούτε τεμαχίζεται σε δημάρια."
Ολοί μαζί πρέπει να εγγυηθούμε την ενότητα του Κινήματος.



6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πασοκανθρωπε σταματη ,τα ψεματα δειχνουν να τελειωνουν με τον τροπο που ολοι ειχαμε φανταστει,με στοιχειωδεις γνωσεις νομικης καταλαβαινει καποιος οτι ολοι οσοι οδηγησαν με τις πραξεις τους την ελλαδα σε αυτην την κατασταση ευκολα στοιχειοθετειται η κατηγορια για εσχατη προδοσια , επειδη ομως δεν ειμαστε δικαστες δεν μπορουμε να προβλεψουμε την ποινη, αν και απο μεσα μας ολοι παρακαλαμε να ειναι αυτη που φανταζομαστε

Ανώνυμος είπε...

Αξιόλογο το κείμενο σου Σταμάτη. Η πολιτική ιστορία της Ελλάδας έχει αποδείξει ότι οι κομματικοί διάδοχοι μεγάλων πολιτικών ηγετών διέλυσαν τα κόμματα που εκείνοι είχαν δημιουργήσει. Το κόμμα των Φιλελευθέρων του Εθνάρχη Βενιζέλου το διέλυσε ο Σοφοκλής, Την Ένωση Κέντρου του Γ. Παπανδρέου ο Ανδρέας, Την Ν.Δ. του Κ. Καραμανλή ο Κωστάκης και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ο Γιωργάκης. Μπορεί να αλλάζουν ονομασία τα κόμματα αλλά οι ιδεολογίες δεν αλλάζουν. Η Κεντροαριστερά (Δημοκρατική Παράταξη) και η Κεντροδεξιά (Συντηρητική Παράταξη), όποια κομματική ονομασία και αν έχουν υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Δεν χρειάζονται πια τους πολιτικούς κληρονόμους, Γιωργάκιδες, Κωστάκιδες, Ντορούλες κλπ για να ανασυνταχθούν, αλλά το λαό και μόνο τον λαό. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τα άλλα δημοκρατικά κόμματα. Έτσι θα μπουν στο καβούκι τους οι ελέω ονόματος κληρονόμοι και όσοι κολλητοί τους (βλέπε Ραγκούση, Λεβογιάννη κλπ), άρπαξαν τη κομματική σημαία ευκαιρίας για να βολευτούν και όταν έκαναν τη δουλειά τους, το γύρισαν επαναστάτες και την πετάξουν στη λάσπη.

Ανώνυμος είπε...

Οι σύγχρονοι «πειρατές» της Ναξιακής προόδου, οι αρχαίοι και οι νέοι «εξωγήινοι» στο «μπουφοδρόμιο» της Πορτάρας.

Το νησί μας δυστυχώς σχεδόν γέμισε από στίφη «πειρατικά» κάθε λογής, κομματικά, επαγγελματικά, αθλητικά, κοινωνικά και άλλα, που χρόνια τώρα αναπαράγονται στη μήτρα της γενικής αμάθειας, του ατομικού συμφέροντος, της ανηθικότητας και του Ναξιοκαουμποϊσμού. Εναλλασσόμενοι πνευματικοί, πολιτικοί και άλλοι νταβατζήδες, διαφεντεύουν τον όμορφο τόπο μας, συνειδητά ή ακόμη χειρότερα ασυνείδητα, οδηγώντας μας σε άγνωστες μορφές δυστυχίας . Η δυτικότροπη τεμπελοβλακεία μας, παντρεμένη με την υποκριτική στάση μας για την διαφθορά, επιτρέπουν δυό αιώνες τώρα, στα κουμάσια με το υπερβάλλον θράσος να υποθηκεύουν το μέλλον όλων. Δυστυχέστατα πλήθος αγράμματων (σαν το Ματούλη) περί την Δημοκρατία και την ουσιαστική συμβολή της στην οργάνωση μιας Δίκαιης Πολιτείας, επιμένουν να μας «μπουκώνουν» ως πολιτική δυνατότητα (τρομάρα σου/σας) έκφρασης της Δημοκρατίας, τη μεταφυσική ιδιότητα του πλήθους ( λαού) να λαμβάνει επιφοίτηση μια Κυριακή κάθε τέσσερα χρόνια και να την μετουσιώνει συμπυκνώνοντάς την σε ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΥΣ αξίους(;). Είναι προφανώς αστείο για παράδειγμα ένας πολιτικός μικροτεχνίτης πασοκοσαμαρτζής (ο Σταματάκης) να εκφέρει γνώμη για κάποιον άλλο πολιτικό «μάστορα» πασοκοπεταλωτή(τον Γιωργάκη). Μόνος αρμόδιος και έχων λόγο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, είναι ο καβαλάρης και στην περίπτωσή μας ο κάθε πολίτης που χρησιμοποιεί τις πολιτικές-τεχνικές ικανότητες του κάθε Σταματάκη, «πολλώ δε μάλλον» του κάθε Γιωργάκη.
Γνωρίζοντας πως η ισοπέδωση των πάντων δεν είναι προς το συμφέρον της Ναξιακής κοινότητάς μας(λόγω της προφανούς κατάπτωσης του ηθικού) εν τούτοις πρέπει να παρατηρήσουμε πως τα κομματικά κυρίως αυτά παραμορφώματα με τις διάφορες μορφές τους, επικρατούν και δημιουργούν καθημερινά κοινωνικές αντιφάσεις. Ανθυποβλάκες κάθε είδους συνιστούν μέσα στις θεσμισμένες διοικητικές και κοινωνικές νησίδες, ιδιότυπες εταιρείες μικρής ή μεγάλης διαφθοράς. Η συνολική αντιμετώπισή τους καθίσται δύσκολη ή μάλλον αδύνατη λόγω των αλληλεξαρτήσεων. Αποτελεί τραγωδία επίσης πως το γεγονός της γενικευμένης παθολογικής αλαζονείας τους παρέα με την αλλοιωμένη πολιτική αντίληψη τους, εξακολουθούν να μας βασανίζουν.
Η πολιτική λύση-σκέψη που θα οδηγούσε πιθανά το νησί μας σε τροχιά προόδου και πραγματικής αποκατάστασης της Δημοκρατίας, κρύβεται στην ΠΑΙΔΕΙΑ και μόνον. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως η μεγαλύτερη προσπάθεια των επιμελητών και συντηρητών της ΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ έχει σαν στόχο την απόλυτη υποβάθμισή της.

« Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΚΛΕΙΟΥ» της νήσου Νάξου

Ανώνυμος είπε...

Στον παραπάνω αναφερόμενος ήθελα να πω ότι το να συνεχίσει να " βαπτίζει την κάλαμον του επί της μελανοδόχου της ουτοπίας του", αφού ο ίδιος επέλεξε να είναι « Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΚΛΕΙΟΥ», ουδέν πρόβλημα, το να συνεχίσει όμως να καβαλάει την κάλαμον, δεν τον σώζει όχι μόνο ένας Καλλικλής αλλά ούτε ένας έμπειρος περί τα ψυχιατρικά Ακτουάριος της νήσου Νάξου.

Ανώνυμος είπε...

Ρε σταματακη τα εχεις κλασει, την μια βριζεις τον βενιζελο την σλλη εισαι μσζι του. Εντολη ρηγα μαλλον. Ντροπη σου χαζο.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙ ΟΥΡΩΝ ΛΟΓΟΙ…. (Ιωάννη Ακτουάριου)

Ο δημιουργικός λόγος και η διάνοια που θαυμαστά διοικούν τα πάντα και διαχωρίζουν τα άλογα από τα έλλογα όντα, στη Νάξο δήλωσαν παραίτηση απ την είσοδό τους στο κρανίο του σχολιαστή, που ως πράσινος εντολοδόχος ψυχαναλυτής με καταδίκασε ως καλαμοκαβαλητή. Προφανώς και δικαίως η ψυχική μου ανισσοροπία τον ανησυχεί. Ο λόγος είναι πως η μετακόμισή μου, απ την κατηγορία των φυτών που θεωρούσε ότι ανήκω, στην κατηγορία των παραλόγων μαζικοποιηθεί, τότε η φυσική υπεροχή του στους πράσινους γαϊδάρους, θα χαθεί μαζί με την ιατρική τέχνη του και με τα ανάλογα κομματικά ένσημα, αρπαχτές ή συντροφικά «φακελάκια». Άσε που θα αναγκαστεί να εργαστεί δημιουργικά, μεταβάλλοντας την επιθυμία του για τη «σύνταξη του χαραμοφάη».

« Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΚΛΕΙΟΥ» της νήσου Νάξου