slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι Αδελφοί Κουρή και ο Αγαθός Σύριζα

του Χρήστου Καϊστριώτη
Συνεχίζει να μου προκαλεί δέος, η καθημερινή παρουσία στελεχών του Συριζα, στο Ακροδεξιό Κανάλι του Καρατζαφέρη, ΑΡΤ και στην εκπομπή του Ακροδεξιού Βελόπουλου, στο ομιχλώδες Κανάλι EXTRA 3, νυν ιδιοκτησίας Βρυώνη και τέως, του περιβόητου Γ.Κουρή!

Στο ART λοιπόν, του Εθνικιστή-Λαϊκιστή-Μνημονιακού Καρατζαφέρη, τα στελέχη του Συριζα συζητούν καθημερινά για τις πολιτικές εξελίξεις, λίγο μετά την εκπομπή του κυρίου Πλεύρη[πατέρα του γνωστού ευφυή βουλευτή], Θεωρητικού του Φασισμού εν Ελλάδι, διαστρεβλωτή της Ελληνικής ιστορίας και Καθηγητή των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού κατά την Χούντα, αλλά και μετά!
Συζητούν όμως και στο EXTRA3, του γνωστού φίλου της Χρυσής Αυγής, Βρυώνη και αγοραστή του 902 από το ΚΚΕ, που μετονόμασε σε Κανάλι Έψιλον!
Συζητούν με μαέστρο τον Θεσσαλονικιό τηλεβιβλιοπώλη και εξ αγχιστείας[πολιτικής] ξάδελφο του Άδωνι Γεωργιάδη, που τελευταία εκδημοκρατίστηκε και αλληθωρίζει με «συμπάθεια» προς τον Συριζα!!
Ειλικρινά προσπαθώ να καταλάβω την λογική της συμμετοχής των Συριζαίων και τον πολιτικό στόχο αυτής της συνεύρεσης, με ένα από τα πιο Μαύρα κομμάτια του πολιτικοοικονομικού στερεώματος της χώρας!
Ομολογώ πως αδυνατώ! Με αφορμή όμως αυτήν την ανεξήγητη[για μένα] κίνηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και την παγιωμένη μου άποψη πως η Ιστορία στην Ελλάδα πάντα επαναλαμβάνεται, θα ήθελα να σταθώ στο φαινόμενο «Κουρής».
Αυτό γιατί ο μεν Καρατζαφέρης είναι γνωστός σε όλους, αφού πρωταγωνίστησε με θόρυβο στα τελευταία χρόνια της Ελληνικής Κόλασης, ο δε Βρυώνης δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν ακόμα Έλληνα «Επιχειρηματία», που ψαρεύει στα Θολά νερά!
Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα μείνει στην Ιστορία, είναι η σύνδεση του ονόματος του, με το απίστευτο όσο και παραβατικό ξεπούλημα της συχνότητας του 902, από το ΚΚΕ!
Ο Κουρής όμως [ή καλύτερα οι Αδελφοί Κουρή] είναι φαινόμενο μοναδικό, είναι Ιστορία μέσα στην Ιστορία και όπως είναι γνωστό, όποιος δεν διδάσκεται απ’ αυτήν, προορίζεται να την ξαναζήσει!
Η παρουσία των ανθρώπων του Γ. Κουρή στο EXTRA3 είναι έντονη, η διαφήμιση της εφημερίδας του «Κοntranews» από το Κεντρικό δελτίο θορυβώδης και η «Αγάπη» του για τον Συριζα και στα δύο Μέσα, ξεχειλίζει!
Ειδικά η εφημερίδα του, ξυπνά σε μας τους παλαιότερους, τις Χειρότερες αναμνήσεις!
Η Ιστορία όμως, όπως είπα, πάντα επαναλαμβάνεται! Ειδικά των Κουρήδων, χωρίς καμιά αμφιβολία! Ας πάρουμε καλύτερα τα πράγματα από την αρχή:
Η «Αυριανή», η μαμά της «Κοntranews», κυκλοφόρησε τον Μάρτη του 1980. Το πραγματικό τρίπτυχο της φιλοσοφίας της, Αντικομμουνισμός-Μίσος προς τους θεσμούς- Εχθρότητα προς την κουλτούρα! Τρέφεται από την άγνοια και την απόγνωση των φτωχών, που συνθλίβονται στα γρανάζια του Καπιταλισμού.
Η εφημερίδα των Κουρήδων, στηρίζει και υποστηρίζει τον Ανδρέα Παπανδρέου, το 65-66 όμως, η «Φωνή της Κεφαλονιάς», γιαγιά της «Kontranews», υμνούσε γλοιωδώς τον Μητσοτάκη και τους Αποστάτες!!
Λίγο μετά, οι Κουρήδες προσκυνούν και υπηρετούν την Χούντα!
Το 1966, κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά, η εφημερίδα του δίδυμου διαφημίζει την έλευση του «Ψηλού» και καλεί τον κόσμο στην υποδοχή.
Ο Γεώργιος Παπανδρέου χαρακτηρίζεται Παπατζής, Αρχομανής και η ΈΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ, Ανώνυμη Εταιρεία του Καστρίου «Παπανδρέου και υιός»!
Ο Μητσοτάκης, «Λεβέντης και Ήρωας»!! Αργότερα με την «Αυριανή», ο Λεβέντης γίνεται Αρχιαποστάτης, «εξαγοράζει συνειδήσεις» και οι δημοσιογράφοι που τον στηρίζουν, «Σκυλιά που γλείφουν τα χέρια που τους ταΐζουν»!
«Καμάρι της Κρήτης» και «Ήρωας της Αντίστασης», η «Φωνή της Κεφαλονιάς»…
«Προδότης και Συνεργάτης των Ναζί», η «Αυριανή»!!!…
«Ο μόνος κίνδυνος για την Δημοκρατία, είναι ο πατήρ και ο υιός Παπανδρέου», έγραφαν το 1966. Ύστερα[ΑΥΡΙΑΝΗ] έγιναν «Γίγαντες της Δημοκρατίας»!
«Ας αφυπνισθούν τα στελέχη της Ένωσης Κέντρου. Το Κόμμα έγινε Ανδρεοκρατούμενο!», έγραφε η «Φωνή»
«Όλοι μαζί [προς τους διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ] δεν κάνετε μισόν Ανδρέα!» 8/8/89
«Ο Ανδρέας πρόδωσε συντρόφους του στον Μανιαδάκη, για να γλυτώσει». «Φωνή»
«Ο Ανδρέας υποχρεώθηκε να μεταναστεύσει, για να μην πιεί το ρετσινόλαδο….
Επειδή δεν υπήρχαν συγκοινωνίες εκείνη την εποχή, υπηρέτησε στο Αμερικάνικο ναυτικό, που χάρη σ’ αυτό νίκησαν οι σύμμαχοι τον Φασισμό»!!!! «Αυριανή» 20/6/86.
Τα συχνότερα επαναλαμβανόμενα σλόγκαν της εφημερίδας:
«Η Δημοκρατικότερη και Τιμιότερη εφημερίδα στην χώρα. Ο Μεγάλος, Ο Ηγέτης, Ο Λεβέντης, Ο Άντρας[Ανδρέας]. Οι Ηγέτες της Αριστεράς πουλημένοι, με Κότερα και Βίλες. Ο Μητσοτάκης έχει κρυφή ερωμένη. Ο Κουβέλης εξώγαμο. Οι Δυνάμεις της Προδοσίας[Αριστερά], ενάντια στις Δυνάμεις της Προόδου[ΠΑΣΟΚ].
Τίποτα δεν μπορεί να γίνει, χωρίς της έγκριση των αναγνωστών μας. Η «Αυριανή» έχει παντού μάτια και αυτιά»!!!
Η εφημερίδα κατά τους Κουρήδες, εκπροσωπούσε έναν κόσμο Τιμιότητας, που ζούσε σ’ έναν κόσμο όπου Όλοι οι Άλλοι έκλεβαν!! Όταν αποκαλύπτονταν σκάνδαλα των…Τιμίων, επρόκειτο για σκευωρία!!!
Στις 11/9/89 η «Αυριανή» προβλέπει πως ετοιμάζεται προβοκάτσια κατά του ΠΑΣΟΚ. Λίγες μέρες μετά, δολοφονήθηκε ο Μπακογιάννης!!
Ποιες ήταν οι πηγές των Κουρήδων;
«Οι Άγγλοι πολυασχολούνται τελευταία με την προσωπική ζωή του Ανδρέα. Ξέρετε γιατί; Γιατί είναι Άνδρας, ενώ αυτοί Π@..τηδες!! Εξ αιτίας αυτού του κουσουριού τους, κατάφεραν και διέλυσαν την Αυτοκρατορία που είχαν φτιάξει»!!!
«Η αιτία της κακοδαιμονίας μας είναι πως οι Έλληνες είναι Τεμπέληδες και έχουν το νου τους μόνο στο φαί»!
«Μη μιλάτε για την Λιάνη, γιατί κι εμείς θα γράψουμε για την Κατερίνα και τις άλλες γκόμενες του Μητσοτάκη», απειλούσε τον Δεξιό τύπο!
Και το παραλήρημα…
«Εμείς είμαστε το Κίνημα, εμείς είμαστε ο λαός κι αν θέλετε να ξέρετε και την Ελλάδα είμαστε άξιοι να κυβερνήσουμε και ίσως δεν έπρεπε να απαντούμε αρνητικά, στις μυριάδες των αναγνωστών που μας παροτρύνουν να ιδρύσουμε Κόμμα»
«Αυριανή» 24/8/89
Πράγματι! Κόμμα μπορεί να μην έκαναν, το παραλήρημα όμως, σ’ ένα μεγάλο βαθμό υλοποιήθηκε!
Πηγές: Άρης Παπάνθιμος Αυριανισμός
Λυριτζής-Νικολακόπουλος Εκλογές και κόμματα στη δεκαετία του ‘80

Δεν υπάρχουν σχόλια: