slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου το ετήσιο μνημόσυνο των Έξι

                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το ετήσιο μνημόσυνο των Έξι θα γίνει την Κυριακή 16 Νοεμβρίου (πρώτη Κυριακή μετά την τραγική επέτειο της εκτέλεσης-15 Νοεμβρίου 1922) μετά την Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, οδός Αναστάσεως, Χολαργός. Στην συνέχεια θα διαβασθεί Τρισάγιο στον τόπο της εκτέλεσης, που βρίσκεται παραπλεύρως του Ναού, όπου βρίσκεται και ο εικονιζόμενος Ναός της Αναστάσεως, που κτίσθηκε στην
μνήμη των Έξι.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οταν πηγαινα σχολειο εμαθα στο μαθημα της ιστοριας, οτι αυτοι οι 6 εκτελεστηκαν για εσχατη προδοσια ,εχει αλλαξει κατι απο τοτε και δεν το πηρα χαμπαρι ? τα μαθηματικα η βιολογια η χημεια αλλαξαν και αυτα η παραμενουν ιδια ?

Ανώνυμος είπε...

Ανεξάρτητα από αυτό φίλε, να πούμε ο Θεός να τους συγχωρέσει και βέβαια να τους συγχωρέσουν και οι άνθρωποι οι οποίοι επλήγησαν άμεσα από τις ενέργειες των εκτελεσθέντων που να θυμίσουμε στην πρόσφατη επανάληψη της δίκης απηλάγησαν. Και να τους συγχωρέσουμε και εμείς για την ντροπή της ήττας που μας φόρτωσαν στην δοξασμένη μας ιστορία. Κατά τα άλλα για όλες τις τραγωδίες μας δεν υπάρχει υπεύθυνος. Να ελπίσουμε ότι με την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται θα στηθούν οι κρεμάλες για τους υπεύθυνους της σημερινής τραγωδίας για να κάνουμε μια καινούργια αρχή.