slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ! Πρόβα συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ , η υποψηφιότητα Καμίνη στην ΚΕΔΕ


Η διαφαινόμενη υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη για την προεδρία της ΚΕΔΕ απέναντι στον Γιώργο Πατούλη, φαίνεται ότι θα αποτελέσει την πιο ηχηρή πρόβα μιας μελλοντικής συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, με σημαντική δημοφιλία και ερείσματα στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, φημολογείται ότι θα είναι το “κρυφό χαρτί” των εκλογών για την ΚΕΔΕ, ώστε να μην περάσει το κεντρικό όργανο των δημάρχων στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η Συγγρού στηρίζει τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.

Μέσω του Γιώργου Καμίνη, Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη τεστάρουν επί τις ουσίας τις… πολιτικές αντοχές τους, για μια συγκατοίκηση στην εξουσία μετά τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατήσει αλλά χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ για να συγκροτήσει κυβέρνηση.

Φυσικά, η υποψηφιότητα Καμίνη ως “εκλεκτού” του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των υπόλοιπων δυνάμεων της Κεντροαριστεράς έχει την πρόσθετη διάσταση της πολιτικής… ειρωνείας για τη Νέα Δημοκρατία, με δεδομένο ότι η Συγγρού έσπευσε να στηρίξει τον άλλοτε Συνήγορο του Πολίτη στην πρωτεύουσα, στη μάχη της δεύτερης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαϊου, απέναντι στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

http://ysterografa.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η στήριξη της κυβέρνησης για εθνικούς λόγους δεν σημαίνει και στήριξη των λαμογιών και ελεεινών λαϊκιστών της δεξιάς τύπου Πατούλη. Μα τι είναι τέλος πάντων ο τύπος αυτός για να είναι παντού πρόεδρος. Ουστ να χαθεί.