slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η σωτηρία της Ελλάδος


Συνταρακτικές είναι οι αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών πού κάνουν την γύρο του κόσμου για την συμπεριφορά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (IWF) και μερικών υπευθύνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι της Ελλάδος μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους των κρατών, την οποία όμως φορτώθηκε εξολοκλήρου η ατυχής Πατρίδα μας. Είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν και νέες άλλες αποκαλύψεις που θα προκύψουν από την σύγκρουση μεταξύ των ελεεινών και κατάπτυστων πρωταγωνιστών και υπευθύνων για την σκληρή τιμωρία της Ελλάδος. Τα συμπεράσματα των αποκαλύψεων θα φέρουν εις την επιφάνεια, με ιδιαίτερη και εντονότερη διάσταση, όχι μόνο την κρίση χρέους των χωρών, ως είναι γνωστόν, αλλά ταυτόχρονα και την κρίση της ηθικής και την κατάπτωση και........τον εκφυλισμό όλων εκείνων οι οποίοι διαχειρίζονται τις τύχες Κρατών και δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Ευτυχώς υπάρχει η έννοια και η πολύτιμη σημασία της Ιστορίας η οποία όχι μόνον διδάσκει τους ανθρώπους, αλλά παράλληλα φέρνει εις την μνήμη γεγονότα, συμπεριφορές και λάθη κρατών και κυβερνήσεων που συνθέτουν και διαμορφώνουν τον μωσαϊκό χάρτη του πλανήτη μας. Αυτά τώρα ως όπλα και επιχειρήματα οφείλουμε ως Λαός και κοινωνία να προτάξουμε για να υπερασπίσουμε την Πατρίδα μας.
Είναι γνωστόν ότι κατά την διάρκεια των τελευταίων 35 χρόνων η χώρα μας, με ευθύνη κυρίως των κυβερνώντων και του πολιτικού συστήματος εξουσίας, έκανε τεράστια λάθη. Λάθη όμως οικονομικής χροιάς, τα οποία για να είμαστε αντικειμενικοί, ζημίωσαν εις το ελάχιστον τις οικονομίες άλλων χωρών. Όμως, λόγω της κακής διαχείρισης των τεραστίων δανείων από τις δικές μας κυβερνήσεις, ζημίωσαν σε μεγάλη έκταση τον δικό μας Λαό.
Με το ξέσπασμα της κρίσης το έτος 2008 κλήθηκε να πληρώσει ο Ελληνικός Λαός τα λάθη των κυβερνήσεων του. Αλλά παράλληλα και τα λάθη που έκαναν οι ιθύνοντες των Βρυξελλών, μερικές Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις οι οποίες πρωτοστατούν εις την ευρωπαϊκή πολιτική, και οι οποίες γνώριζαν τις ατασθαλίες των Ελληνικών Κυβερνήσεων εις την διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων. Παράλληλα και τα λάθη Ευρωπαϊκών Τραπεζών οι οποίες δάνειζαν αφειδώς τις σπάταλες Ελληνικές Κυβερνήσεις με την αγορά ομολόγων αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων Ευρώ του ήδη καταχρεωμένου Ελληνικού Δημοσίου.
Με το ξέσπασμα της κρίσης χρέους της Ελλάδος, όλοι οι διεθνείς αναλυτές και οικονομικοί παράγοντες ήσαν της γνώμης, ότι το τεράστιο χρέος της Πατρίδας μας, δεν είναι σε καμία περίπτωση βιώσιμο, και ότι πρέπει να γίνει ένα μεγάλο κούρεμα. Ώστε να διασωθεί η Ευρωζώνη από την μετάδοση της κρίσης σε αυτήν, αλλά και παράλληλα ως ντόμινο η παγκόσμια οικονομία. Την άποψη αυτή στήριζε τότε και ο πολύ έμπειρος Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Dominique Strauss-Kahn, εις το οποίο συμμετέχουν 186 χώρες, και εις την κορυφή του Διοικητικού Συμβουλίου του οποίου, με ισχυρή παρουσία, συμμετέχει και μία ομάδα των ισχυρών οικονομιών της Ευρωζώνης π.χ. της Γερμανίας, Γαλλίας, Ολλανδίας, Αυστρίας κ.α.
Όμως κατά την κρίσιμη περίοδο του έτους 2010, προς μεγάλη έκπληξη των διεθνών παραγόντων, η Γερμανία και η Γαλλία, αρνήθηκαν με πείσμα την διαγραφή π.χ. κούρεμα μεγάλου μέρους του χρέους της Ελλάδος. Ως γνωστόν μετά την άρνησή των, κατά την διάρκεια των επόμενων 12 μηνών οι Τράπεζες της Γαλλίας και Γερμανίας φρόντισαν να ξεφορτωθούνε τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, αξίας πλέον των 90 δισεκατομμυρίων Ευρώ. Τα οποία έσπευσαν να αγοράσουν σε χαμηλότερες τιμές οι Ελληνικές και οι Κυπριακές Τράπεζες και τα μεγάλα Ασφαλιστικά Ταμεία, ίσως κατόπιν προτροπής Αξιωματούχων του Ελληνικού Κράτους το οποίο, ως γνωστόν, συμμετέχει εις τα Διοικητικά Συμβούλια των.
Όμως προς επίτευξη αυτού του σατανικού σχεδίου το Παρίσι και το Βερολίνο φρόντισαν εξ αρχής να ξεφορτωθούνε τον Strauss-Kahn, ο οποίος επέμενε εις το κούρεμα του χρέους της Ελλάδος και ταυτόχρονα μετά βεβαιότητας θα κέρδιζε τις εκλογές για την Προεδρία της Γαλλίας. Η εξευτελιστική και η τόσο ταπεινωτική αποκαθήλωση του Strauss-Kahn, του εμπειρότατου, ισχυρότατου αλλά επικίνδυνου αντιπάλου της Γερμανίας και του τότε Γάλλου Προέδρου Σαρκοζί, ο οποίος αποκαλείτο διεθνώς, αλλά και εντός της Γαλλίας, το σκυλάκι της Μέρκελ και «Πρόεδρος Μερκεζί» , δεν έγινε, ως πιστεύεται, λόγω ενός σεξουαλικού σκανδάλου. Διότι οι αταξίες, και οι αδυναμίες απέναντι του γυναικείου φύλου Γάλλου Πολιτικού, αλλά του τόσο έμπειρου σε διεθνή οικονομικά θέματα και την διαχείριση κρίσεων Γενικού Διευθυντού του ΔΝΤ, ήσαν ανέκαθεν γνωστές και αποδεχτές εδώ και πολλά χρόνια σε όλους τους ιθύνοντες της διεθνούς πολιτικής, αλλά και εις την παγκόσμια κοινή γνώμη.
Με την ανέντιμη αποπομπή του Strauss-Kahn έχουμε την ανάδειξη του διαδόχου αυτού εις την Ηγεσία του ΔΝΤ Γαλλίδας Υπουργού Οικονομικών Christine Lagarde, κατά υπόδειξη βέβαια της Μέρκελ και του πιστού «σκυλάκι» της Μερκεζί, και έτσι επετεύχθη η σωτηρία των Γερμανικών και Γαλλικών Τραπεζών, δηλαδή του πυρήνα της Ευρωζώνης, και η θανάσιμη καταδίκη και τιμωρία του Ελληνικού Λαού.
Διότι μετά την ολοκλήρωση του «ξεφορτώματος» των ελληνικών ομολόγων από τις χώρες της Ευρωζώνης και την αγορά τούτων από τις Ελληνικές, Κυπριακές Τράπεζες και Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία έχουμε την αιφνίδια, αδιαπραγμάτευτη και αμετάκλητη απόφαση του Βερολίνου και των Παρισίων για κούρεμα του χρέους της Ελλάδος που κατέχουν αποκλειστικά μόνον οι ιδιώτες της χώρας μας. Δηλαδή οι Ελληνικές και Κυπριακές Τράπεζες και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Μία εγκληματική απόφαση και πράξη η οποία παράλληλα και με τα 3 Μνημόνια οδήγησε εις την κατάρρευση της Πατρίδας μας και στην μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση, εν καιρώ ειρήνης, που γνώρισε ποτέ μία χώρα εις την παγκόσμια ιστορία.
Εμείς οι Έλληνες, ως μεγάλος Λαός με τεράστια πολιτιστική συνεισφορά εις την παγκόσμια ιστορία, κάναμε και πολλά λάθη. Τα οποία όμως πάντα πληρώναμε ακριβά. Λάθη όμως τα οποία δεν έβλαψαν ανθρωπιστικά άλλους λαούς. Η κυνική τώρα ομολογία του ΔΝΤ και των ιθυνόντων της Ευρωζώνης για διαπραχθέντα «σοβαρά λάθη» απέναντι της Ελλάδος, αποδεικνύει την άκρως εγκληματική συμπεριφορά πολλών ισχυρών δυνάμεων οι οποίες πολλές φορές αιματοκύλισαν την ανθρωπότητα, και οι οποίες ουδέποτε τιμωρήθηκαν. Χώρες όπως π.χ. η Γερμανία, η Γαλλία σε Αφρική και Ασία, οι ΗΠΑ σε διάφορες περιοχές της υφηλίου π.χ. με την ολοκληρωτική ισοπέδωση του Βιετνάμ, της Σερβίας, του Ιράκ, της Συρίας κ.λ.π.
Όμως μετά την κυνική ομολογία του ΔΝΤ και μερικών Εταίρων της Ευρωζώνης δια «σοβαρά λάθη» εις βάρος της Ελλάδος, σύσσωμος ο Ελληνικός Λαός και η Πολιτική του Ηγεσία οφείλει να ανυψώσει το ανάστημα του εναντίον όλων των υπευθύνων. Να απαιτήσει αμέσως την κατάργηση των 3 θανατηφόρων Μνημονίων, την διαγραφή του χρέους, και αποζημιώσεις για την τεράστια ανθρωπιστική τραγωδία, την εθνική υποτίμηση, την τεράστια ζημία από το κούρεμα των ομολόγων των Ασφαλιστικών Ταμείων και Τραπεζών της χώρας μας.
Η προσχεδιασμένη εγκληματική πράξη των υπευθύνων εις βάρος της Ελλάδος, αλλά και η αντίδραση του Ελληνικού Λαού, θα συσπειρώσει και άλλες χώρες εις την δικαίωση της Πατρίδας μας, αλλά ταυτόχρονα και εις την σωτηρία της ίδιας της Ευρώπης. Διότι όπως έγραψε πρόσφατα ο Άγγλος ιστορικός Mark Mazower: “όπως εις την αρχαιότητα η Ελλάδα χάραξε την πορεία της ανθρωπότητας, έτσι και σήμερα εξαιτίας της Ελλάδος θα χαραχθεί η νέα πορεία της”.


Γεώργιος Εμ. Δημητράκης


Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στη Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά στην Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: