slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ποιοι δικαιούνται επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης...


Το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης που θα λάβουν κατά τη νέα χειμερινή περίοδο (από...
15-10-2014 έως 30-4-2015) εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά θα κυμανθεί από 52,50 έως 1.050 ευρώ. Ποια κριτήρια πρέπει να ....πληρούν οι δικαιούχοι.
Στα συν της νέας χειμερινής περιόδου, η μείωση κατά 30% (στα 230 ευρώ το χιλιόλιτρο) του ΕΦΚ, αλλά και η πτωτική πορεία των διεθνών τιμών του πετρελαίου (πέριξ των 80 δολαρίων το βαρέλι).
Το πετρέλαιο θέρμανσης «βγήκε» στην αγορά με τιμή λίγο πάνω από το 1 ευρώ, ενώ εάν συνυπολογιστεί και η επιδότηση των 0,35 ευρώ το λίτρο για τα νοικοκυριά που τη δικαιούνται, τότε το κόστος αγοράς διαμορφώνεται γύρω στα 70 λεπτά.
Εν αναμονή του… taxisnet

Αν και με σημαντική καθυστέρηση, χθες υπεγράφη από το υπουργείο Οικονομικών η απόφαση για την επιδότηση, η οποία, πάντως, δεν συνοδεύθηκε και με το άνοιγμα της ηλεκτρονικής εφαρμογής στο Taxisnet για την υποβολή των αιτήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, η επιδότηση των 0,35 ευρώ το λίτρο θα χορηγηθεί σε όσα νοικοκυριά πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, αλλά θα καλύπτει περιορισμένες ποσότητες αγορασθέντος πετρελαίου, που θα ποικίλλουν για κάθε νοικοκυριό, καθώς θα εξαρτώνται από τον αριθμό των τετραγωνικών μέτρων της κύριας κατοικίας και από την περιοχή στην οποία βρίσκεται η συγκεκριμένη κατοικία.


Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι:

- Κάθε άγαμος φορολογούμενος με ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ.

- Κάθε ζευγάρι εγγάμων με εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία μέχρι 300.000 ευρώ.

- Κάθε μονογονεϊκή οικογένεια με εισόδημα μέχρι 43.000 ευρώ και περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

- Για κάθε προστατευόμενο τέκνο του ενδιαφερόμενου, το εισοδηματικό όριο των 40.000 ή 43.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ.

Ποσότητα κατανάλωσης ανά νομό

Από 750 έως 3.000 λίτρα για όσους δικαιούχους επιδότησης κατοικούν στους νομούς Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας.
Από 450 έως 1.800 λίτρα για όσους δικαιούχους επιδότησης κατοικούν στους νομούς Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλης, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Εβρου.
Από 240 έως 960 λίτρα για όσους δικαιούχους επιδότησης κατοικούν στους νομούς Αττικής (εκτός Κυθήρων & νησιών Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Αρτας.
Από 150 έως 600 λίτρα για όσους δικαιούχους επιδότησης κατοικούν στους νομούς Ηρακλείου, Χανιών, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Κύθηρα & νησιά Σαρωνικού...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: